واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: يك هفته با IT مراقب تهديدهاي اينترنتي كريسمس باشيد
جام جم آنلاين: هكرها هميشه و همه جا منتظر فرصتي براي اجراي اهداف خرابكارانه خود هستند. درباره اصل انگيزه هكرها و نويسندگان بدافزارها نيز حرف و حديثهاي مفصلي وجود دارد كه قبلتر به آن پرداختهايم. اما بازهم يك فرصت سنتي براي نرمافزارهاي مخرب فراهم شده كه گاه دامن كاربر ايراني را نيز ميگيرد.
همه ساله و همزمان با ايام كريسمس، شاهد افزايش يكباره و ناگهاني كدهاي مخرب رايانهاي هستيم كه عمدهترين دليل آن، افزايش خريدهاي اينترنتي و تبادل پيامهاي تبريك است.
براساس گزارشهاي موجود و در پايان سال جاري ميلادي، ميزان خريد و فروشهاي آنلاين نسبت به سال گذشته 2/12 درصد افزايش داشته است. اين در حالي است كه خريد و فروشهاي نافرجام و زيانبار اينترنتي كه بخشي از آن به خرابكاران تعلق داشته، با يك رشد 20 درصدي مواجه بوده است.
اين اصلا خوب نيست، چراكه آمار نشان ميدهد سرعت خرابكاريهاي اينترنتي از سرعت رشد كاربردهاي مثبت اين پديده ارتباطي بمراتب بيشتر است.
بر اساس جديدترين برآوردها، تنها در سال 2007 ميلادي ميزان سرقت مستقيم و غيرمستقيم پول در اينترنت به بيش از 3600 ميليون دلار بالغ شده است. در اين ارتباط البته بايد افزود كدهاي مخرب، تكنيكهاي روانشناسي اجتماعي و نفوذهاي غيرمجاز، ابزار موثري بودهاند كه خرابكاران و مجرمان اينترنتي را در اين پولشويي كلان ياري ميدهند.
اما براي آنكه بدانيد مشخصاً چه تهديدهايي در ايام منتهي به كريسمس، كاربران اينترنتي را در معرض خسارت قرار ميدهد، بايد با روش كار خرابكاران آشنا شويد تا از اين خطرات مصون بمانيد.
پيامهاي غيرواقعي، مراكز فروش جعلي و مزايدههاي ساختگي، از جمله رايجترين روشهاي خرابكاري در اين ايام به شمار ميرود.
خبر بد اين كه بر اساس برآوردهاي شركتهاي امنيتي، بيش از 98 درصد رايانههاي شخصي، از لحاظ امنيتي آسيبپذير بوده و بر اين اساس، هكرها و بزهكاران اينترنتي ميتوانند در آنها رخنه و اطلاعات موجود در آنها را استخراج كنند.
آمار همچنين حاكي است؛ با وجود انواع و اقسام تهديدهاي شناخته و ناشناخته در فضاي اينترنت، بالغ بر 91 درصد كاربران از هيچ برنامه امنيتي مناسبي در سيستمهاي خود استفاده نميكنند.
بد نيست درخصوص وسعت تخريب ويروسها، اين را هم بدانيد كه بر اساس آخرين خبرها، 120 ميليون كاربر شبكه اجتماعي فيسبوك مورد حمله ويروسي به نام كوب فيس قرار گرفتهاند كه با در پيش گرفتن شيوه مهندسي اجتماعي، ميكوشد رايانه كاربران را آلوده كند و اطلاعات شخصي و حساس آنها را از بين ببرد.
با اين اوصاف، اما چه كاري از دست ما بر ميآيد. در اين خصوص كارشناسان توصيه ميكنند در روزهاي منتهي به سال ميلادي جديد كه انبوهي از هرزنامهها و نرمافزارهاي مخرب همچون قاصدكها در فضاي اينترنت پراكنده ميشوند، به نكات ساده و البته مهمي توجه داشته باشيد.
نخست آن كه بيهيچ ترديد و وسوسهاي به هر نامه مشكوكي كه برخورد ميكنيد، بيدرنگ آن را پاك كنيد. توصيه ميشود براي رفع كنجكاوي هم شده اين نامههاي الكترونيكي را حتي باز هم نكنيد، چراكه برخي از اين ايميلها همين كه باز بشوند، كارشان را ميكنند.
دوم آنكه لطفا به جاهاي غريب و ناآشنا در اينترنت سركشي نكنيد. سايتهاي ناشناس عمدتا صاحبان ناشناسي هم دارند كه يا اهميتي به امنيت سايتشان نميدهند يا اين كه اصولاً سايتشان محلي براي شكار كاربران كمتجربه است.
و سوم آنكه از نرمافزارهاي ضد ويروس به روز استفاده كنيد. متاسفانه يا خوشبختانه اين نرمافزارهاي ضد ويروس هم در كشور ما به بهاي رايگان در دسترس است. فقط اين نكته را فراموش نكنيد كه از 2 نرمافزار امنيتي براي محكمكاري! روي رايانه خود استفاده نكنيد، چرا كه اين دسته از نرمافزارها معمولا با يكديگر سازگار نبوده و در نتيجه از سرعت رايانه شما تا حد زيادي كاسته ميشود.
علي شميراني
يکشنبه 1 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]