واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: محسن پرويز در مراسم كتاب سال كرمان: فعاليتهاي پژوهشي از رونق ويژهاي برخوردار شدهاند
خبرگزاري دانشجويان ايران - كرمان
سرويس: فرهنگ و ادب - كتاب
معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در جمع نويسندگان و پژوهشگران كرماني گفت: توجه به حوزهي پژوهش در كشور باعث شده است كه فعاليتهاي پژوهشي از رونق ويژهاي برخوردار شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقهي كوير، چهاردهمين دوره انتخاب كتاب سال كرمان و يازدهمين دوره معرفي پژوهشهاي برگزيده فرهنگي اين استان با حضور معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان و جمعي از استادان دانشگاه، هنرمندان، نويسندگان و پژوهشگران كرماني برگزار شد.
در اين مراسم، محسن پرويز - معاون فرهنگي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي - در سخناني گفت: در ابتداي كار در حوزهي پژوهشي در طراحي پژوهشها نيز دچار مشكل بوديم؛ اما قدم اول را كه لازمه كار اصولي است، برداشتهايم و هماكنون ميدانيم با چه ساز و كاري يك طرح پژوهشي را از ابتدا تا انتها به انجام رسانيم.
او همچنين گفت: هماكنون در مرحلهاي هستيم كه بايد گام دوم را برداريم و اگر در اين بخش نيز موفق عمل كنيم، نتايج حاصله باعث تداوم جريان رو به پيشرفت در اين زمينه خواهد بود.
پرويز ادامه داد: در حال حاضر، توجه و زمينه لازم فراهم است و نيازمند تلاش و همت گسترده مراكز علمي كشور هستيم تا طراحيهاي كلانتري براي تحقيقات جزييتر و هدفمندتر اجرا شود.
او از تكيه و توجه بيش از حد به توليدات علمي ساير كشورها انتقاد كرد و گفت: به رغم همه پيشرفتهايي كه در اين زمينه صورت گرفته است، همچنان مصرفكننده توليدات علمي برخي از كشورهاي پيشرو هستيم و اجازه ميدهيم كه برخي از كشورها براي ما كتاب مرجع بنويسند و اين در حالي است كه هماكنون قابليت نوشتن كتاب مرجع را دارا هستيم.
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان تصريح كرد: در حوزههاي مختلف، بويژه علوم انساني و معارف، حرفهاي بسياري براي مطرح كردن داريم و بايد تلاش شود تا اين موارد به صورت مكتوب، چاپ شود و در اختيار علاقهمندان قرار گيرد.
در مراسم چهاردهمين دوره انتخاب كتاب سال و يازدهمين دوره معرفي پژوهشهاي برگزيده فرهنگي استان كرمان، كه امسال به صورت مشترك برگزار شد، مهدي محبان - مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان كرمان - نيز در سخناني گفت: طي چند سال گذشته و بر اساس نگاه ويژهاي كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي دولت نهم به دو مقوله كتاب و پژوهش داشته، فعاليتهاي گستردهاي در اين موارد در استان كرمان صورت گرفته، كه رشد كمي و كيفي آثار پژوهشي و كتابهاي چاپشده در حوزههاي گوناگون شاهد اين مدعاست.
محبان تصريح كرد: اجراي كارهاي مختلف، بويژه در حوزه فرهنگ و هنر، بدون توجه به شاخصهاي تعريفشدهي پژوهشي، باعث هدر رفتن وقت و سرمايه خواهد شد؛ بنابراين لازم است همه متوليان فرهنگي توجه روزافزوني به مباحث پژوهشي داشته باشند.
در اين مراسم همچنين حجتالاسلام حسين حسيني - نماينده ولي فقيه در دانشگاه آزاد اسلامي كرمان - در سخناني گفت: ركن اساسي تمدن، فرهنگ است؛ بدون فرهنگ، تمدن شكل نميگيرد و ركن اساسي فرهنگ، حوزهها و دانشگاهها هستند.
او ادامه داد: تمدنها بدون فرهنگ و فرهنگ بدون نظريهپردازي شكل نميگيرد. نظريهپردازي ميدان نوشتن كتاب، تحقيق و پژوهش و مقاله است و اگر ميدان نظريهپردازي در ايران به درستي شكل گيرد، ميتوان به بالندگي تمدن جديد اسلامي در عرصه جهاني كه با انقلاب اسلامي در ايران نضج گرفت، اميدوار بود.
در پايان مراسم، بيانيه هيأتداوران در دو بخش انتخاب كتاب سال استان كرمان و معرفي پژوهشهاي برگزيده فرهنگي خوانده شد و نفرات برتر معرفي شدند.
بر اين اساس، نفرات زير در بخش اول معرفي شدند:
در موضوع علوم مذهبي، كتاب «امام علي (ع) و مباني علوم قرآني» تأليف رضا فرشچيان
در موضوع تاريخ و جغرافيا، كتاب «زرتشتيان ايران پس از اسلام تا امروز» تأليف كتايون نميرانيان
در موضوع علوم پزشكي، بخش تأليف: كتاب «راهنماي مراقبت از بيماريهاي پوستي كودكان» تأليف سعيده فرجزاده و سودابه زندي؛ در بخش ترجمه: كتاب «اصول پايه ژنتيك» ترجمه محمدرضا محمدآبادي
در موضوع علوم تربيتي و روانشناسي، كتاب «تجلي تعليم و تربيت در ادب فارسي» تأليف حميدرضا علوي
در موضوع علوم اجتماعي و مديريت، كتاب «مديريت و ويژگيهاي مديران نمونه از ديدگاه قرآن» تأليف مطهره تهامي
در موضوع هنر، كتاب «بررسي تزيينات مقبره خواجه اتابك كرمان» تأليف شهرزاد پورصفر
در موضوع زبان و ترجمه، كتاب «استعاره و ترجمه» از محمدعلي مختاري
در موضوع علوم عملي و محض، كتاب «جانورشناسي» نوشته محمدامين سميع، حمزه ايزدي، علي عليزاده و مهدي ضرابي
در موضوع ادبيات، بخش ادبيات دفاع مقدس: كتاب «بلنديهاي دومار» نوشته عباس ميرزايي
در موضوع ادبيات، بخش كودك و نوجوان: كتاب «زمزمهاي با آب» نوشته سكينه جعفري
در موضوع ادبيات، بخش شعر: كتاب «جان جهان» شامل مجموعه اشعار مرحوم فاطمه جهانگرد به كوشش منوچهر شجاعي
در موضوع ادبيات و در بخش فرهنگ عامه و گويششناسي: كتاب «ضربالمثلهاي شهر بابك» نوشته زهرا حسيني موسي
همچنين هيأتداوران از انتشارات وديعت، خدمات فرهنگي و فانوس به عنوان ناشران خصوصي و انتشارات مركز كرمانشناسي و دانشگاه شهيد باهنر كرمان به عنوان ناشران دولتي فعال تقدير كردند.
از سوي ديگر، بر اساس رأي هيأتداوران يازدهمين دوره پژوهشهاي برگزيده فرهنگي، نفرات زير به عنوان نفرات برگزيده انتخاب شدند:
در بخش ادبي:
1- پاياننامه كارشناسي ارشد با عنوان «فرهنگ و آداب و رسوم مردم ساردوئيه» از مطهره گروئي ساردو
2- پژوهش دانشآموزي با عنوان «بهرهاي از چاشني سخن» از فائزه بادپا و سارا اسماعيليان
3- مقاله برگزيده با عنوان «نگاهي به رمان بلند «آغازي از آن سوي پايان» از نبيالله كريمي
بخش تاريخ: مقالهي «تمدن روستاي صخرهيي ميمند» نوشته شمسالدين نجمي
بخش دين:
1- طرح پژوهشي «آسيبشناسي تربيت ديني جوانان» نوشته مرضيه توسلي
2- طرح پژوهشي دانشآموزي «جسمي از خاك، روحي از جنس روح عزيز» نوشته زينب بختياري
3- مقاله پژوهشي «سنت، عرب، غربت، نقد و نقبي بر كتاب در جستوجوي امر قدسي» از حجتالاسلام سيدحسين حسيني
بخش علوم تربيتي:
1- پايان نامه دكتري «مقايسهي اثربخشي كاربرد رسانههاي مختلف آموزشي بر مفهومسازي» افسانه توحيدي
2- مقاله پژوهشي «تأثير ديانت بر مفاسد اجتماعي» حميدرضا علوي
در بخش علوم اجتماعي:
1- پاياننامه كارشناسي ارشد «مطالعه گفتمانهاي رايج دربارهي مناسبات بين دو جنس و ازدواج در متون مطبوعات ايران» نوشته شهناز غضنفري
2- طرح دانشآموزي «زمان، امپراتور ثانيهها» از زهرا شهابينژاد
انتهاي پيام
جمعه 29 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 305]