تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس چيزى از حقّ برادر مسلمان خود را نگه دارد [و به او ندهد]، خداوند، بركت روزى ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816407724




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

غدير؛ درسي بزرگتر از حج


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غدير؛ درسي بزرگتر از حج
دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري:تقي دژاكام-امروز عيد سعيد غدير و جشن اتمام نعمت و تكميل دين است . جشني و عيدي كه نقطه آغاز آن از همين سرزمين بود. از طرفي تا چند روز ديگر به فصل ماجراي كربلا و حادثه خونين عاشورا مي رسيم و عجيب اينكه آن ماجرا هم از همين سرزمين شروع شد.


هم غدير و هم عاشورا ، در ميانه راه حج ، براي خود ماجرايي داشتند. غدير پس از پايان مراسم حج و در ميانه راه رسيدن به منزل روي داد و عاشورا ، از زماني كليد خورد كه امام حسين«ع» حتي به همان ميانه راه هم نرسيد و حج خود و يارانش را نيمه تمام گذاشت تا به ماجراي ديگري بپردازد.هم در غدير و هم در عاشورا ، حج بسته به «امامت» شد و براي هميشه تاريخ ، تاكيدي شد بر اينكه بي امامت و بي ولايت ، حج ، حج نيست .
چه زيباست سخن زيباي دكتر علي شريعتي در اين زمينه ، آنجا كه مي گويد:«حسين يك درس بزرگتر از شهادتش به ما داده است و آن نيمه تمام گذاشتن حج و به سوي شهادت رفتن است ؛ حجي كه همه اسلافش ، اجدادش ، جدش و پدرش براي احياي اين سنت ، جهاد كردند.اين حج را مي گذارد در وسط و شهادت را انتخاب مي كند و به پايان نمي برد تا به همه حج گذاران تاريخ ، نمازگزاران تاريخ و مومنان به سنت ابراهيم بياموزد: اگر امامت نباشد ، اگر رهبري نباشد ، اگر هدف نباشد ، اگر حسين نباشد و اگر يزيد باشد ، چرخيدن بر گرد خانه خدا با خانه بت مساوي است ... چنانكه حسين همان كه حج را نيمه تمام گذاشت ، كساني كه همچنان به طواف – در غيبت حسين – ادامه دادند ، مساوي هستند با كساني كه در همان حال بر گرد كاخ سبز معاويه در طواف بودند ؛ زيرا شهيد كه حاضر است در همه صحنه هاي حق و باطل ، در همه جهادهاي ميان ظلم و عدل حاضر است ، حضور دارد ، مي خواهد با حضور خويش اين پيام را به همه انسانها بدهد كه وقتي در صحنه نيستي ، هر كجا مي خواهي باش . وقتي كه در صحنه حق و باطل نيستي ، وقتي كه شاهد عصر خودت و شهيد[درگيري] حق و باطل نيستي ، هر كجا مي خواهي باش : چه به نماز ايستاده باشي ، چه به شراب نشسته باشي هر دو يكي است . شهادت، حضور در صحنه حق و باطل هميشه تاريخ است و غيبت ، آنهايي كه حسين را تنها گذاشتند ، همه با هم برابرند. هر سه تيپشان يكي هستند: آنهايي كه گول تطميعهاي معاويه و زر او را خوردند و يا مرعوب زور او شدند يا خواستند در آرامش به عبادت بپردازند.»
اساسا نهضت امام خميني "ره" و انقلاب اسلامي ايران با توجه به همين نگاه به غدير و عاشورا شكل گرفت . انتقادهاي شديد امام به كساني كه خواستار حفظ وضع موجود و رسيدن بي دغدغه به عبادتهاي فردي و گريز از مسئوليتهاي شيعه بودن و درگيري با باطل بودند از همين مسئله ناشي مي شد.
اما آنچه در اين روزها بايد مورد توجه همه ما باشد اين است كه غدير و عاشورا ، حوادثي نبودند كه در مقطعي از تاريخ روي داده و تمام شده باشند و ما صرفا به بزرگداشت آنها و جشن گرفتن و سوگواري در آنها بپردازيم . غدير و عاشورا براي هميشه در تاريخ سيلان و جريان دارند تا كساني كه به هر عبادتي از جمله نماز و روزه و حج و ... مي پردازند ، توجه داشته باشند كه باراهنماي عمل و اساس قرار دادن آنها ، بدانند كه هر عملي تنها با امامت و ولايت معنا و مفهوم مي يابد وگرنه آن اعمال هر چند ظاهري زيبا داشته باشند ، پوسته هايي تهي از مغز و محتوا بيش نيستند و اگر هم به درد دنيا بخورند ، قطعا براي آخرت و قيامت ما مفيد هيچ فايده اي نيستند.
ايام حج به پايان رسيده است و حاجيان گروه گروه با توشه هايي متفاوت از معنويت و روحانيت، به شهر و ديار خود باز مي گردند.خوشبختانه زائران ايراني و بسياري از زائران كشورهاي ديگر با موج رو به افزايش بيداري اسلامي در جهان معاصر بخصوص با انجام اعمالي كه بر اساس آن برائت خود را از مشركان و دشمنان اسلام اعلام كرده اند و با توجهي كه به امام زمان خود و نيز ولي امر خود دارند ، بيشترين بهره ها را از حج مقبول محمدي"ص" و ابراهيمي"ع" گرفته اند. با اين حال خوب است در اين موضوع به عنوان يك اصل و سنت جاري دائمي توجه داشته باشيم كه حتي اگر در شهر و ديار خود هم كه باشيم بايد هر عمل و حركت خود را با معيارهاي ولايي و رهنمودهاي رهبري تطبيق دهيم و ان شاء الله زمينه را براي ظهور و برپايي حكومت آخرين فرزند غدير و منتقم خون عاشورا "عج" فراهم كنيم . چنين باد.
 چهارشنبه 27 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن