واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر/بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر به پايان رسيد
بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر با معرفي برگزيدگان، تقدير و اهداي نشان درجه يك هنري وزارت ارشاد به هنرمندان شب گذشته در تالار وحدت به كار خود پايان داد.
به گزارش خبرنگارمهر،در ابتداي مراسم اختتاميه بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر كه با حضورهنرمندان،اعضاي هيئت داوران، محمدحسين صفارهرندي وزير ارشاد ، محمدحسين ايماني خوشخومعاون هنري،محمدحسين احمدي مدير دفتر موسيقي،غلامعلي حداد عادل رئيس كميسيون فرهنگي مجلس، مهدي چمران عضو شوراي شهر تهران،كامبيزروشن روان دبيرجشنواره، محمد سريرمديرعامل خانه موسيقي و جمعي ازعلاقه مندان هنرموسيقي برگزار شد؛ گروه كر دفترموسيقي سرود جمهوري اسلامي را اجرا كرد و در ادامه قطعه "لاله در خون خفته"توسط اين گروه اجرا شد؛ پس از آن نماهنگي براي بيان مظلوميت مردم فلسطين به خوانندگي امير تاجيك پخش شد.
در ادامه مراسم ،معاون هنري وزارت ارشاد گفت : رشد هنر موسيقي درشاخه هاي مختلف در چند سال اخير مشهود بوده است و اين رشد معطوف به يك بخش نمي شود بلكه علاوه بر بخشهاي دولتي، ساير بخشهاي غير دولتي چون نهاد صنفي خانه موسيقي نيز كه به گفته استاد گنجه اي خانه عشق است با رشد و اعتلا مواجه بوده وقطعا سياستگذاران امور موسيقي در دفتر موسيقي و همچنين بسياري از اساتيد در حوزه هاي مختلف در اعتلاي اين هنر سهيم بوده اند.
اعتماد متقابل بين هنرمندان موسيقي و مسئولان ايجاد شده است
محمد حسين ايماني خوشخو در ادامه به اعتماد متقابل هنرمندان موسيقي با سياستگذران در امورموسيقي اشاره كرد و گفت : خوشبختانه درسي امين سال پيروزي انقلاب شاهد هستيم كه به بركت وجود انقلاب و فضاي ايجاد شده پس از آن بيان درست موسيقايي اين هنر آسماني مشخص شده است چراكه فضاي انقلاب فضاي سالمي ايجاد كرده تا اصل موسيقي كه همان موسيقي اصيل ايراني است رشد كند ؛ هنر موسيقي ار زمان انقلاب همپاي زمينه هاي اجتماعي بوده و در همه صحنه هاي فرهنگي ، سياسي و اجتماعي با شكوه ظاهر شده است .
وي در ادامه خاطرنشان كرد : از اين پس در سايه اين اعتماد در فضايي بسيار اميد بخش اين اطمينان را از بنده قبول كنيد و دست در دست هم دهيم تا جايگاه رفيع موسيقي توسط هنرمندان جوان با پشتوانه هاي اساتيد فتح شود؛در اين بين تشكر ويژه ازخانه موسيقي دارم كه در همه عرصه هاي سازندگي اين هنر فعال بوده است و اجازه مي خواهم تا به طور ويژه از آقاي حميدرضا نوربخش مديرعامل سابق خانه موسيقي كه استحكام تشكيلاتي اين نهاد صنفي را بيش از گذشته تثبيت كرد تشكر كرده و به محمد سرير (مديرعامل جديد) تبريك بگويم و اميدوارم ايشان در انجام امور موفق باشد و همچنين از شوراي عالي موسيقي درخانه موسيقي و آقاي احمدي به خاطر تلاش خود دردفتر موسيقي سپاسگذاري مي كنم.
ايماني در پايان از خبرنگاران رسانه هاي جمعي به دليل پايين بودن ظرفيت سالن ها و به وجود آمدن برخي مشكلات عذرخواهي كرد.
پس از پايان سخنان ايماني خوشخو نماهنگي از رويدادهاي جشنواره پخش شد و پس از آن كامبيز روشن روان دبير جشنواره گزارشي از روند برگزاري جشنواره ، تعداد گروههاي شركت كننده در بخش هاي مختلف موسيقي سنتي ، كلاسيك ، اركسترال ، كرال و بخش بين الملل ارائه كرد.
اجراي دو نوازي قيچك و چگور يك گروه پاكستاني در مدح حضرت علي (ع) از ديگر برنامه هاي مراسم اختتاميه بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر بود كه پس از سخنان روشن روان اجرا شد و پس از آن علامعلي حداد عادل در خصوص رابطه زبان فارسي و هنر موسيقي سخن گفت.
پاسداري از موسيقي اصيل پاسداري از فرهنگ اصيل است
رئيس كمسيون فرهنگي مجلس گفت : تمام زبان هايي كه مردم دنيا با آن سخن مي گويند داراي موسيقي و آهنگ ملايمي است كه زبان فارسي هم موسيقي و آهنگ خاص خودش را دارد اما چون آنقدر به زبان فارسي صحبت مي كنيم به موسيقي اين زبان توجه نكرده ايم و جالب است كه بدانيد لحن موسيقي در زبان فارسي از همه زبان هاي دنيا خوش آهنگ تر و شنيدني تراست .
وي در ادامه افزود : بين ما و همه موسيقي هايي كه مي شنويم رابطه اي وجود دارد و هميشه اين سئوال مطرح بوده كه چرا موسيقي هاي مختلف ما را به خودش وصل مي كند به اعتقاد من وقتي موسيقي مي شنويم نه تصويري در ذهن نقش مي بنند و نه مفهومي از يك مطلب خاص تداعي مي شود و آن را با جان و دل گوش مي دهيم بنابراين پاسداري از موسيقي اصيل پاسداري از فرهنگ اصيل است و اگر روزي برسد كه ديگر موسيقي خوب نشنويم بايد احساس خطر كنيم.
در ادامه اين مراسم محمد نوري به همراهي پيانو عليرضا شفقي نژاد به روي صحنه آمد و دو قطعه "آخرين درود" با شعري از يدالله رويايي و"بيگانه " با شعري از معييني كرمانشاهي را در وصف شهدا اجرا كرد.
اين خواننده كر موسيقي در ابتدا ضمن خوش آمد گويي به حاضرين در سالن گفت : براي اعتلاي فرهنگ ايران فرهنگيان خوب لازم است، براي آزادي، آزادگان خوب ، براي استقلال سربازان خوب و براي بسط و بسيج درميان مردم بسيجيان خوب لازم است اما براي حفظ همه اينها يك پديده خدايي به نام ايمان لازم است و ايمان آن چيزي است كه شهيدان ما داشتند؛ شهدا از آرزو هاي خود گذشتند و به آرمان ها پيوستند و عالي ترين مفاهيم انساني را انتقال دادند آنها معلمان خرد اجتماع هستند .
پس از پايان اجراي محمد نوري مراسم تجليل از اين هنرمند آواز با حضور ايماني خوشخو ، روشن روان و حدادعادل به عمل آمد.
درادامه اين مراسم اختتاميه جشنواره جايزه ملي قيصر امين پور با اجراي ساعد باقري برگزار شد در اين مراسم كه به پيوند شعر و موسيقي (ترانه) اختصاص داشت آلبوم نيلوفرانه با اشعاري از قيصر امين پور برگزيده شد و جايزه بهترين شعر به قيصرامين پور تقديم شد كه دختر اين شاعر براي دريافت جايزه به روي صحنه آمد و در ادامه ازعباس خوشدل آهنگساز نيلوفرانه و عليرضا افتخاري خواننده اين آلبوم تقدير شد.
پس از استراحتي كوتاه بخش دوم اين مراسم با سخنراني وزير ارشاد ادامه پيدا كرد، محمد صفارهرندي گفت : جوانان فعال در عرصه موسيقي از دامن مهرپرور استادان رشد كرده اند تا در جشنواره هايي از اين دست توانايي هريك از آنها به محك گذاشته شود و اين شكوفايي استعداها محصول تلاش و خدمات مديران در عرصه هنر است و نگذاريم وسوسه ها و اغواگري هايي كه از گوشه و كنار مي آيد به اسم نوآوري در هنرموسيقي جريان پيدا كند.
وي در ادامه افزود : اين تحركات منفي و جريانات جعلي به اسم موسيقي نمايان مي شود و برهنر موسيقي تاثيرات منفي مي گذارد من از بزرگان موسيقي سپاسگذاري مي كنم كه به عنوان معلمان دلسوز از وجود چنين جريانات منفي جلوگيري مي كنند؛ جشنواره موسيقي فجر فرصت خوبي بود تا گونه هاي مختلف و تاثيرگذار موسيقي به نمايش درآيند تا سره از ناسره تميز داده شود .
در بخشي از اين مراسم نشان درجه يك هنري به حسن كسايي، مهدي آذرسينا، پشنگ كامكار،آذرهاشمي، محمدميرزماني ، محمد ستايشگرومحمدعلي كياني، اهدا شد كه برخي از آنها در تالار حضور نداشتند.
اين مراسم با تجليل از پيشكسوتان عرصه موسيقي و معرفي برگزيدگان كه خبر آن قبلا منتشر شده است به پايان رسيد.
چهارشنبه 27 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]