واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: اظهارات ساركوزي غير ديپلماتيك بود
حسن قشقاوي گفت: جمهوري اسلامي ايران هميشه در هر نشستي كه براي استقرار صلح، ثبات و امنيت و نيز تقويت دولت ملي و ارتش افغانستان برگزار شده، فعالانه شركت كرده است.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اعلام حمايت جمهوري اسلامي ايران از استقرار صلح و امنيت در افغانستان، اظهارات غيرديپلماتيك رئيس جمهور فرانسه را علت شركت نكردن منوچهر متكي در اجلاس پاريس اعلام كرد.
حسن قشقاوي در نشست خبري خود با خبرنگاران افزود: جمهوري اسلامي ايران هميشه در هر نشستي كه براي استقرار صلح، ثبات و امنيت و نيز تقويت دولت ملي و ارتش افغانستان برگزار شده، فعالانه شركت كرده است.
وي گفت: متأسفانه امروز شاهد روند تشديد ناامني، اقدامات افراط گرايانه و افزايش توليد مواد مخدر در افغانستان هستيم.
قشقاوي با بيان اينكه اقدامات ضروري براي بهبود وضع مردم افغانستان صورت نگرفته است، افزود: براي شركت در اجلاس پاريس درباره افغانستان، آمادگي داشتيم اما اقدام جدي بين المللي، به هماهنگي در همه ابعاد نياز دارد.
سخنگوي وزارت خارجه گفت: درست نيست كه فرانسه براي شركت وزير خارجه كشورمان و رايزني با جمهوري اسلامي ايران در اجلاس پاريس دعوت كند اما در عين حال در آستانه برگزاري اجلاس، با اظهارات غيرديپلماتيك (اظهارات رئيس جمهور فرانسه بر ضد ايران) الزامات مشورت را فراهم نكند.
وي در پاسخ به سؤالي در اين خصوص كه امريكا براي استرداد الواح گلي باستاني متعلق به ايران قصد همكاري ندارد، گفت: الواح گلي موجود در امريكا سند هويتي و تمدني ملت بزرگ ايران است و انتظار داريم طرف امريكايي هر چه زودتر اين اموال را مسترد كند.
قشقاوي با ابراز تأسف از اينكه طرف امريكايي اقدامات لازم را در اين زمينه انجام نداده است، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران تا زماني كه اين الواح مسترد نشود هر گونه همكاري با موزة باستان شناسي امريكا را تحريم كرده است.
تعداد قابل توجهي از الواح گلي باستاني ايران كه در مناطق اطراف شهر جيرفت كشف شده بود، در سال هاي پيش از انقلاب براي مطالعه و بررسي به امريكا برده شد و قرار بود كه اين الواح پس از بررسي به ايران بازگردانده شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه ايران ضمن موفقيت آميز دانستن راهبرد جمهوري اسلامي ايران در خاورميانه گفت:حمايت از مردم مظلوم غزه اقدامي قابل فهم و انسان دوستانه است.
حسن قشقاوي در پاسخ به سؤالي درباره اظهارات وزير امور خارجه مصر در خصوص حمايت ايران از مردم فلسطين گفت:مسئول دفتر حافظ منافع ايران در مصاحبه با شبكه تلويزيوني المصريه، ديدگاه هاي جمهوري اسلامي ايران را در اين زمينه به خوبي مطرح كرده است.
وي ضمن حمايت از اقدامات صورت گرفته در حمايت از فلسطينيان در داخل كشور افزود: در بيانيه اي هم كه منتشر كرديم ضمن تكريم احساسات مردم به ملت مظلوم فلسطين و غزه بر امنيت ديپلماتيك ديپلمات ها تأكيد كرده ايم.
سخنگوي وزارت خارجه ايران همچنين از اقدامات رؤساي مجالس ايران، سوريه و اندونزي براي گفتگو با مصر به منظور كمك به فلسطينيان خبر داد.
وي افزود: آقاي نژادحسينيان مسئول دبيرخانه مجالس آسيايي براي تحقق اين امر به قاهره مي رود.
قشقاوي درباره ارسال كمك هاي مردمي ايران به غزه گفت: اين كار را هلال احمر پيگيري مي كند و قرار است كمك هاي غذايي، بهداشتي و دارويي با نهايت مساعدت دستگاه ديپلماسي براي مردم غزه ارسال شود.
احمدي نژاد با مقامات هندي تلفني گفتگو مي كند
سخنگوي وزارت امور خارجه در ادامه اين نشست خبري گفت: آقاي احمدي نژاد رئيس جمهور به منظور كاهش تنش در منطقه حساس شبه قاره، امروز با مقامات هندي، تلفني گفتگو خواهد كرد.
حسن قشقاوي افزود: نماينده ويژه جمهوري اسلامي ايران نيز به منظور استقرار صلح و ثبات در منطقه به هند سفر خواهد كرد.
پيش از اين نماينده ويژه جمهوري اسلامي ايران با سفر به پاكستان با مقامات اين كشور در باره اوضاع منطقه و تنش با هند گفتگو كرده است.
از افتتاح دفتر ديپلماتيك اروپا استقبال مي كنيم
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به مصوبه شوراي وزيران اتحاديه اروپا براي ايجاد دفتر ديپلماتيك در تهران، از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي افتتاح اين دفتر خبر داد.
حسن قشقاوي در ادامه نشست خبري در پاسخ به اين پرسش كه چرا در اين خصوص اطلاع رساني نشده است گفت: اين موضوع مخفي نيست بلكه مصوبه روشن شوراي وزيران اروپايي است.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره همكاري هسته اي امريكا با امارات عربي متحده و اينكه يك مقام امريكايي اين امر را به تحريم ايران ازجانب امارات مشروط كرده است افزود: اينكه كشوري بخواهد منابع انرژي صلح آميز خود را متنوع كند كار مثبتي است.
سخنگوي وزارت خارجه با اشاره به پيشنهاد ايران براي تشكيل كنسرسيوم در زمينه غني سازي اورانيوم تصريح كرد: اين را حق مسلم ايران و همه كشورها مي دانيم كه در چارچوب معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي (ان پي تي) به گسترش منابع انرژي خود بپردازند.
قشقاوي گفت: مشكل ازجانب امريكاست كه درصدد برخورد دوگانه و گزينشي است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي خاطرنشان كرد: اگر طرف غربي به اين حق (استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي) قائل است، پس اين همه فضاسازي درباره فعاليت هاي صلح آميز ايران چه معنايي دارد؟
قشقاوي برخوردهاي دوگانه امريكا و غرب را موجب چالش و تناقض رفتاري آنها دانست.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره كنفرانس خلع سلاح و اينكه گفته مي شود ايران و امريكا در اين زمينه توافقنامه همكاري امضا كرده اند گفت: با وجود تلاش هايي كه در زمينه خلع سلاح صورت گرفت، واشنگتن در اين اجلاس نقش منفي ايفا كرد و موجب ناكامي آن شد.
خبرنگاري پرسيد: آيا ايران آماده است براي مبارزه با دشمن مشترك در افغانستان (تروريست ها) با امريكا همكاري كند؟
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ با اشاره به نقش مثبت و حضور فعال ايران در چند اجلاس قبلي مربوط به افغانستان در بن و توكيو گفت: متاسفانه عملكرد مثبت تهران با اقدام خصمانه امريكا مواجه شد.
وي افزود: رسانه هاي امريكايي نيز بارها از مسئولان اين كشور سوال كردند كه چرا بعد از همكاري مثبت ايران، بوش عبارات ناشايستي عليه ايران و چند كشور ديگر به كار برد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري درباره اظهارات اخير وزير خارجه بحرين و نيز برگزاري اجلاس منامه و حضور نيافتن ايران در اين اجلاس گفت: با توجه به اينكه جمهوري اسلامي ايران ابهامات بسياري درباره اهداف برگزاري اجلاس به همت موسسه انگليسي بنيانگذار اين اجلاس امنيتي داشت، در هيچ سطحي در اجلاس شركت نكرد.
وي افزود: يكي ديگر از علل شركت نكردن ايران در اجلاس منامه اظهارات و اقدامات مقامات انگليسي بود كه در رسانه هاي منطقه از آن به راهبرد ايران هراسي و ايجاد تفرقه ميان كشورهاي منطقه تعبير شد.
قشقاوي اضافه كرد: در اين اجلاس اظهارات مختلفي مطرح شد كه از آن جمله اظهارات نسبتا خوب نخست وزير بحرين، وزير خارجه عمان و دبيركل شوراي همكاري خليج فارس بود.
وي افزود: آنان اعلام كردند هيچ تهديدي ازجانب ايران احساس نميكنند و بايد در جهت روند صلح، اقدامات ديپلماتيك و همكاريها با ايران گسترش يابد.
قشقاوي همچنين اخبار برخي رسانههاي رژيم صهيونيستي را درباره اعزام نماينده ويژه اوباما براي مذاكره با ايران رد كرد.
وي افزود: در نوع خبرهايي كه از منابع صهيونيستي منتشر ميشود در وهله اول بايد ترديد كرد؛ چرا كه تجربه ثابت كرده است اين اخبار بيپايه و با اهداف خاص القايي منتشر مي شود.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين برخي اخبار مربوط به ديدار اسفنديار رحيم مشايي رئيس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي با نماينده باراك اوباما رئيس جمهور منتخب امريكا در نيويورك را تكذيب كرد.
وي گفت: اين سفر با هدف كاملا مشخصي كه وزارت خارجه و شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور تعيين كرده بودند صورت گرفت.
خبرنگاري درباره موضع وزارت امور خارجه در قبال اقدام جمهوري آذربايجان درخصوص اطلاق نام آذربايجان شمالي و جنوبي و نيز نصب نقشهاي با عناوين جعلي خليج عربي در فرودگاه باكو پرسيد.
قشقاوي در پاسخ با تاكيد بر پيگيري سفارت جمهوري اسلامي ايران در اين كشور گفت: واقعيتهاي موجود تاريخي و جغرافيايي و تماميت ملي و ارضي موضوعي نيست كه با اظهارات و نقشه قابل تغيير باشد.
خبرنگاري از قشقاوي درباره اجلاس آينده شوراي همكاري خليج فارس و احتمال دعوت از آقاي احمدينژاد براي شركت در اين اجلاس پرسيد كه وي در پاسخ گفت: فعلا خبر جديدي در اين باره وجود ندارد.
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به سوالي درباره سياست اقتصادي آقاي احمدي نژاد و تاثير بحران مالي جهاني بر ايران، به ديدگاه هاي مختلفي كه درباره اين پديده، ريشه ها و آثار آن وجود دارد اشاره كرد.
وي گفت: به دلايل محكمي معتقديم كه بحران اقتصادي جهاني تاثير چنداني بر اقتصاد ايران نخواهد گذاشت.
قشقاوي با بيان اينكه در نتيجه بحران اقتصادي كنوني، سياست هاي كنترلي دولت ها به واگذاري اختيارات به شركت ها وحمايت از آنها منجر شده است افزود: بر اين اساس شركت ها براي حفظ بقاي خود به مشتريان جديد نياز دارند و اين به ضرر ايران نيست.
وي اضافه كرد: اكنون بازار متنوعي پيدا شده است كه توان ما را براي انتخاب طرف اقتصادي بيشتر كرده است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي با اشاره به اينكه ممكن است گفته شود كاهش بهاي نفت در بودجه و اقتصاد ايران تاثير مي گذارد خاطرنشان كرد: بودجه كنوني بر مبناي قيمت نفت بشكه اي كمتر از شصت دلار تعيين شده است و ما شاهد شوك ارزي نيستيم.
قشقاوي افزود: از سوي ديگر ارز كمتري براي واردات كالاهاي اساسي كه ارزان شده است صرف مي شود.
وي گفت: اين بدان معنا نيست كه از بحران استقبال و از آن ابراز خوشحالي كنيم؛ ضمن اينكه اقتصاد كشور ما در هم تنيده نيست و محكم و ريشه دار است.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]