واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: آخرين برنامههاي سازمان خصوصيسازي اعلام شد
گروه بورس- سازمان خصوصيسازي جديدترين مصوبات هيات واگذاري را اعلام كرد و از بررسي برخي تغييرات در چگونگي واگذاري سهام عدالت در كميسيون تخصصي، واگذاري سهام به صندوقهاي بازنشستگي، واگذاري بانكها و نيروگاهها خبر داد.
غلامرضا حيدري كرد زنگنه در گفتوگو با فارس جديدترين مصوبات هيات واگذاري را اعلام كرد.
تصويب چهار آييننامه مهم ديگر قانون اصل 44
وي با اشاره به برگزاري جلسه هيات واگذاري خاطرنشان كرد: در اين جلسه چهار آييننامه مهم ديگر قانون سياستهاي اجرايي اصل 44 به تصويب رسيد تا تعداد آييننامههاي مربوط به سازمان خصوصيسازي به 22 مورد برسد.
به گفته كردزنگنه، آييننامههاي قيمتگذاري، نظام اقساطي، مشوقهاي مالي و غيرمالي و سهام ترجيحي روز گذشته به تصويب هيات واگذاري رسيد.
سه زير مجموعه ساتكاب منحل شدند
معاون وزير اقتصاد به ديگر مصوبه اين هيات اشاره كرد و گفت: سه شركت آب معدني، پارسنيرو و نيرو چاپ كه وابسته به وزارت نيرو و از زيرمجموعههاي مادر تخصصي ساتكاب بودند، به دليل زيان دهي منحل شدند. براساس قانون تجارت انحلال شركتها به عهده مجمع فوقالعاده است، اما انحلال شركتهاي مشمول واگذاري نيز بايد به تائيد هيات واگذاري برسد. براين اساس، هيات واگذاري در حالي قبلا شركت نيرو چاپ را منحل كرده بود كه به دليل صوري بودن شركت آب معدني و همچنين عدم وجود خريدار در سه نوبت آگهي براي شركت پارس نيرو، روز گذشته انحلال اين دو شركت نيز به تصويب رسيد.
ترازنامه دو نيروگاه تهيه شد
رييس هياتعامل سازمان خصوصيسازي در ادامه اظهارات خود گفت: ترازنامه دو نيروگاه سهند و سبلان نيز تهيه شده و از روز گذشته كارشناسان در حال قيمتگذاري و ارزيابي داراييهاي منقول و غيرمنقول هستند تا اين دو نيروگاه به همراه نيروگاه خليج فارس به صورت مزايده واگذار شوند.
فروش مزايده اي 5 شركت دولتي
كرد زنگنه فروش مزايده اي 5 شركت دولتي را ديگر مصوب روز گذشته هيات واگذري اعلام كرد و گفت: بر اين اساس 40 درصد از سهام شركت پالايش نمك طبي برليان به ارزش 8/11 ميليارد ريال، 33 درصد از سهام سيمان لوشان به ارزش 6/100 ميليارد ريال، 100 درصد گروه ملي صنعتي فولاد ايران به ارزش 2/888 ميليارد ريال، 6/25 درصد از سهام رادياتور اتومبيل آرمك به ارزش 4/6 ميليارد ريال و 100 درصد شركت راهبران پتروشيمي به ارزش 100 ميليون تومان به صورت مزايده واگذار ميشوند.
به گفته وي، آگهي واگذاري 5 شركت فوق هفته آينده منتشر و 25 روز بعد نيز مزايده آنها برگزار خواهد شد.
در جريان تشكيل سازمان اصل 44 نيستم
وي در پاسخ به اين مطلب كه در برخي محافل مجددا زمزمه هايي مبني بر تشكيل سازمان اصل44 شنيده شده، خاطرنشان كرد: در جريان چنين مسالهاي نيستم، اما سازمان خصوصيسازي مناسبترين ارگان در واگذاري و اجراي اصل 44 است. به طوري كه نيمي از آييننامههاي موجود در حوزه سازمان خصوصيسازي است.
احتمال تغييرات در نحوه واگذاري سهام عدالت
رييس سازمان خصوصيسازي در خصوص احتمال تغييراتي در نحوه واگذاري سهام عدالت نيز توضيح داد: تغيير در آييننامههاي مربوط به عهده شوراي عالي اصل 44 است، اما ممكن است تغييراتي در نحوه واگذاري سهام عدالت ايجاد شود كه يك كميسيون تخصصي در حال بررسيهاي مربوطه است. وي از اعلام جزئيات اين تغييرات خودداري كرد و گفت: بعد از مشخص شدن بيشتر و انجام امور كارشناسي اين تغييرات اعلام خواهد شد. كرد زنگنه همچنين از ارائه پيشنهاد واگذاري سهام شركت نمايشگاههاي بينالمللي به دولت خبر داد.
واگذاري سهام شركتها به «وصندوق» و« شستا»
وي در خصوص واگذاري سهام شركتهاي دولتي به صندوق بازنشستگي و سازمان تامين اجتماعي و انتقاداتي كه نسبت به اين موضوع صورت ميگيرد، اظهار داشت: وجوه اين صندوق در قانون بودجه منظور نميشود، همچنين در تمام دنيا صندوقهاي بازنشستگي جزو بخش خصوصي محسوب ميشوند.
مديرعامل سازمان خصوصيسازي تعيين مديريت اين شركتها را كه توسط دولت انتخاب ميشوند، مشكل صندوق بازنشستگي در اين خصوص دانست و اظهار داشت: اين مشكل با اصلاح اساسنامه آنها حل خواهد شد، با توجه به اين امر حتي ميتوان اين شركتها را جزو اولويتها در واگذاري سهام شركتهاي دولتي به دليل مالكيت عمومي محسوب كرد.
عرضه 5درصد سهام بانكها براي كشف قيمت
از سوي ديگر مهدي عقدايي، معاون واگذاري سازمان خصوصيسازي در گفتوگو با فارس درباره واگذاري بانكهاي دولتي اظهار داشت: سهام بانكها به ميزان 5درصد و براي كشف قيمت عرضه ميشود.
وي ادامه داد: پس از آن براي باقيمانده سهام آنها بازاريابي كرده و اگر مشتري براي آنها وجود داشت سهامشان به صورت بلوكي واگذار خواهد شد.
خبرنگار فارس گفت:آيا جذب 5 درصد سهام يك بانك دولتي در بازار نيز نيازمند نقدينگي قابل توجهي است؟
وي پاسخ داد: از نظر ما بازار كشش لازم را دارد. بازار سرمايه براي هر شركتي كه دولت براي نخستينبار عرضه ميكند، كشش دارد.
عقدايي بانكهاي ملت و صادرات را نخستين بانكهاي دولتي عنوان كرد كه سهامشان از طريق بورس واگذار خواهد شد.
وي تاريخ و اولويت واگذاري اين بانكهاي بزرگ دولتي را بسته به زمان آماده شدن آنها براي ورود به بورس عنوان كرد.
برگزاري مزايده 9 شركت
عقدايي همچنين در گفتوگو با ايسنا خاطرنشان كرد: روز گذشته مزايده شركتهاي مديريت توليد و بهرهبرداري سد و نيروگاه كرخه، پمپ سازي ايران، روغن نباتي شيراز، توسعهپتروايران، طرحهاي جامع فلزات، شبكههاي آبياري و زهكشي زرينه رود، شبكه هاي آبياري و زهكشي وحدت، تكنيكان و تهران نيرو برگزار شده و در 26 آذر ماه نيز شركتهاي پمپ سازي ايران و سيمان سپاهان از طريق بورس عرضه ميشوند.
وي در ادامه در خصوص وضعيت واگذاري شركت سرمايهگذاري پتروشيمي كه به علت وثيقه بودن سهام انجام نشد، گفت: مذاكراتي انجام شده است كه سهام شركت سرمايه گذاري پتروشيمي ظرف يكماه از وثيقه خارج شده و سپس نسبت به عرضه آن اقدام شود.
فروش 4 شركت از طريق مزايده
به گزارش ايسنا طبق برنامه، ديروز 9 شركت به مزايده گذاشته شد كه از اين تعداد 100درصد شركت پترو ايران، 49درصد شركت مديريت توليد و بهرهبرداري سد كرخه، 50درصد مطالعات طرحهاي جامع فلزات و شبكه آبياري و بهرهبرداري وحدت به فروش رسيد.
دكتر اسماعيل غلامي، معاون سازمان خصوصيسازي در اينباره گفت: از اين تعداد دو شركت نيز به فروش نرسيد و باقي شركتها به دليل عدم پرداخت قسط به مزايده گذاشته شده بود و در نهايت چهار شركت به فروش رفت.
دوشنبه 25 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]