واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: سياست - اصولگرايان: طرح ناطق نوري مرده است
سياست - اصولگرايان: طرح ناطق نوري مرده است
اعظم ويسمه:طرح «دولت وحدت ملي» به عنوان راهكاري براي انتخاب كانديداي مورد تاييد و حمايت چهرههاي معتدل دو جناح سياسي اصولگرا و اصلاحطلب در انتخابات آينده رياستجمهوري همچنان واكنشهاي انتقادي برخي در اردوگاه اصولگرايان را برميانگيزد. پس از آنكه چهرههاي حامي احمدينژاد، از جمله حسين شريعتمداري مديرمسوول روزنامه كيهان طرح دولت وحدت ملي در انتخابات رياستجمهوري آينده را نه طرح علياكبر ناطق نوري چهرهاي از اصولگرايان بلكه طرحي از سوي «اصلاحطلبان و دشمن» توصيف كرد، روز گذشته برخي از نمايندگان شاخص اصولگرايان در مجلس يك گام به عقب نهاده و بر نقش ناطق نوري چهره كليدي جناح راست در پيگيري اين طرح تاكيد كردند. حسين فدايي دبيركل جمعيت ايثارگران و نماينده تهران در گفتوگو با كارگزاران «ريشه تاريخي» طرح دولت وحدت ملي را مربوط به انتخابات رياستجمهوري دوره نهم دانست كه از سوي «دوم خرداديها» و هماكنون از سوي برخي اصولگرايان همچون ناطق نوري پيگيري ميشود. اسدالله بادامچيان قائممقام حزب موتلفه عنوان كرد: «آقاي ناطق با يك نيت ديگري بحث را مطرح كرد و بعد هم گفت كه در نطفه مرد.
حال دوستان اصلاحطلب اين را به بازي سياسي تبديل كردند.» در چنين شرايطي، جمشيد انصاري دبير كميته سياسي فراكسيون اصلاحطلبان مجلس هشتم در تحليل اعتراضات رخ داده بر سر طرح دولت وحدت ملي به كارگزاران گفت كه «برخي از چهرههاي شاخص اصولگرايان با طرح دولت وحدت ملي به دنبال اين بودند كه از درون طرح كانديدايي به غير از محمود احمدينژاد دربياورند، اما بعد از آنكه با عكسالعمل شديد حاميان دولت مواجه شدند، ترجيح دادند در اين مقطع سكوت پيشه كنند اما به غير از آقاي ناطق نوري هيچكدام شهامت ايستادن روي ايدهشان را نداشتند.» پيشنهاد تشكيل دولت وحدت ملي براي انتخابات آينده رياستجمهوري ايده علياكبر ناطق نوري، رئيس شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب (اصولگرايان) و عضو ارشد جامعه روحانيت مبارز تهران بود كه در همين رابطه او ديدارهايي را با برخي از چهرههاي موثر و شاخص دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا براي معرفي كانديداي واحد و مورد توافق هر دو گروه در انتخابات رياستجمهوري مطرح كرد. گرچه در همان ماههاي اوليه ناطق نوري گفت كه ايدهاش «در نطفه خفه شده»، اما حمايت صريح علي لاريجاني از طرح دولت وحدت ملي و تشكيل همايش سيامين سال قانونگذاري و نظارت كه عملا به نمايش وحدت ملي در غياب محمود احمدينژاد تبديل شد، تجلي عملياتي شدن اين طرح بود و اعتراضات گستردهاي از سوي حاميان دولت نهم را در پي داشت.
اما اوج حملات به اين طرح زماني بود كه غلامحسين كرباسچي دبيركل حزب كارگزاران از اين ايده حمايت كرد و گفت:«اكنون زمان مناسبي براي ائتلاف اصولگرايان و اصلاحطلبان و تشكيل دولت وحدت ملي است.» اظهارات كرباسچي واكنش شديد برخي از اصولگرايان را برانگيخت؛ به نحوي كه برخي از چهرههاي شاخص اين جريان با ناديده گرفتن پيشنهاددهنده اصلي (علياكبر ناطق نوري) نوك پيكان حملات خود را به سمت اصلاحطلبان نشانه رفته و عنوان كردند ايده وحدت ملي ترفند اصلاحطلبان براي بازگشت به قدرت و تبديل دوگانه «اصلاحطلب – اصولگرا» به دوگانه «موافق – مخالف احمدينژاد» است.
فدايي: ايده دولت وحدت ملي منطق ندارد
حسين فدايي، دبيركل جمعيت ايثارگران، روز گذشته در گفتوگو با خبرنگار پارلماني كارگزاران در پاسخ به اين سوال كه «طراح ايده دولت وحدت ملي ناطق نوري بود چرا اكنون اصولگرايان اين موضوع را وارونه جلوه ميدهند؟»، گفت: ريشه تاريخي بحث دولت وحدت ملي به انتخابات دوره نهم رياستجمهوري برميگردد. زماني كه افكار عمومي متوجه اصولگرايان شد، اما يك تحليلي مطرح شد مبني بر اينكه بياييم عقلاي دو جناح را دور هم جمع كنيم تا جريان راديكال به نتيجه نرسد. فدايي ادامه داد: «در آن زمان بسيار تحليل و مقاله نوشتند و تلاش كردند تا اين اتفاق بيفتد، اما عملياتي نشد.» به گفته دبيركل جمعيت ايثارگران، «اين مبناي فكري از زمان انتخابات قبل منتفي نشد، ادامه پيدا كرد و در انتخابات مجلس هشتم اين بحث مجددا مطرح شد.» فدايي در پاسخ به اين سوال كه «به اعتقاد شما چه جرياني اين مباحث را پيگيري ميكرد؟»، گفت: آنچه در رسانهها مطرح شد، موضوع را كارگزاران دنبال ميكرد.
از دوستان ما هم يك عدهاي دنبال ميكردند. اين خط ادامه يافته تا اينكه در اين دوره كه هنوز فضا انتخاباتي نشده، از مدتها قبل اين بحث از سوي همه تيپها مطرح شد. يعني هم دوم خرداديها و هم يك تعداد قليلي از اصولگرايان مطرح كردند. از فدايي درباره نقش ناطق نوري در طرح اين ايده و پيگيري آن سوال شد كه او پاسخ داد: «آقاي ناطق نوري هم دنبال اين طرح بود، اما ريشه تحليل به همان دوم خرداد و خطي كه از انتخابات رياستجمهوري گذشته آغاز شده، برميگردد.» حسين فدايي در تحليل خود از علت طرح ايده وحدت ملي و ضرورت آن در شرايط فعلي كشور گفت: «اصل وحدت بد نيست، اما بحث بر سر اين است كساني كه ميگويند وحدت ملي، به دنبال چه هستند؟» دبيركل جمعيت ايثارگران كه پيش از اين نيز طرح وحدت ملي را توطئه اصلاحطلبان و «پوست خربزهاي زير پاي اصولگرايان» توصيف كرده بود، گفت: «براي بررسي طرح دولت وحدت ملي بايد اجزاي تشكيلدهنده، محتواي طرح و هدف از آن را بررسي كرد. به نظر ما، اجزاي متضاد نميتوانند به نتيجه برسند. موضوع و محتوايي كه اصول آن منطقي نباشد، به نتيجه نميرسد.» فدايي در ادامه گفت: «موضوعي كه هدفشان قدرتطلبي باشد، به نتيجه نميرسد.
در طرح دولت وحدت ملي موضوع، محتوا و هدف هيچكدام سنخيت عقلاني و منطقي ندارند.» فدايي پيش از اين گفته بود كه خط قرمز ما (جمعيت ايثارگران) دوم خرداديها هستند و نبايد اتفاقي رخ دهد كه در نتيجه آن فضا براي بازگشت آنها به قدرت فراهم شود. فدايي در پاسخ به اين سوال كه «برخي از جريانات سياسي از دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا نگران ادامه رياستجمهوري احمدينژاد و آثار آن بر كشور هستند به همين دليل بحث دولت ائتلافي را مطرح ميكنند»، گفت: آنها نگران خودشان هستند. اگر بحث ائتلاف براي انتخابات مطرح است، بايد احزابي كه از نظر فكري در يك طيف جمع ميشوند ائتلاف كنند؛ وگرنه دو طيف متضاد كه دائما با هم رقيب بودند، چگونه ميتوانند دور هم جمع شوند؟ فدايي در پاسخ به اين سوال كه «شما به صلاح كشور ميدانيد كه رياستجمهوري احمدينژاد ادامه يابد؟» گفت: «من ميگويم هركس هر چيزي ميگويد، منطقي بگويد. ارزيابي عملكرد اين دولت بايد بر اساس يك چارچوب باشد؛ اما حرفهاي برخي از دوستان پايگاه منطقي ندارد.»
بادامچيان: بوش و رايس مار ا شهيد ميكنند
لحن اسدالله بادامچيان قائممقام حزب موتلفه و نماينده تهران نسبت به برخي ديگر از اصولگرايان مجلس تندتر بود، به نحوي كه بادامچيان در ابتداي سخن خواستار برخورد با كساني بود كه واژههايي چون وحدت ملي را به «ابزار بازي سياسي» تبديل ميكنند. بادامچيان گفت كه آنها بايد بدانند ملت از اين بازيهاي سياسي بدشان ميآيد و در نهايت به ضررشان ميشود. نماينده تهران تاكيد كرد كه «در مسائل عقيدتي و فرهنگي، انديشه ما (اصولگرايان) با اصلاحطلبان كاملا متفاوت است.» بادامچيان گفت: فرهنگ و سياست اصلاحطلبان به نحوي است كه آقاي بوش و خانم رايس از آنها حمايت ميكنند اما ماها را شهيد ميكنند و آخرين نمونه آن هم لاجوردي بود. نماينده تهران ادامه داد: «ما همواره مورد كينه اسكتبار بوديم. منافقين يك نفر از اين دارودسته (اصلاحطلبان) را كشتهاند؟ نه! هرچه كشتهاند، از ما كشتهاند.» بادامچيان در ادامه درباره عبور از احمدينژاد با طرح دولت وحدت ملي در انتخابات آينده رياستجمهوري گفت: اصلا من اصطلاح عبور را توهينآميز و زشت ميدانم ميخواهد از احمدينژاد باشد يا خاتمي، اين بحث اصلا اهانت است و رئيسجمهور بايد تا روز آخر رياستجمهوري محترم باشد بعد از رياستجمهوري هم در هيچ جاي دنيا رئيسجمهور را مورد تخريب قرار نميدهند و به قول اين آقايان عبور نميكنند. اينها نيروهاي يك نظام هستند و از آنها استفاده ميكنند.
ما در كشورمان هم شخصيتها را مورد تهاجم و تخريب قرار ميدهيم اين غلط است. اين فرهنگسازي لغات اهانتآميز بد است. وي درباره طرح اين ايده از سوي ناطق نوري گفت: «آقاي ناطق با يك نيت ديگري بحث ديگري را مطرح كرد و بعد هم گفت كه در نطفه مرد، حال دوستان اصلاحطلب اين را به بازي سياسي تبديل كردند كه بگويند وحدت ملي بعد ديگران نگويند كه اين وحدت ملي چيست، وحدت ملي مال كل ملت است و باقي هم خواهد ماند نه اينكه اين حضرات ميگويند.»
جمشيد انصاري: فقط ناطق نوري مردانه ايستاد
جمشيد انصاري دبير كميته سياسي فراكسيون اقليت (اصلاحطلبان) مجلس هشتم در تحليل خود از اعتراضات اصولگرايان به طرح دولت وحدت ملي و انتساب آن به اصلاحطلب و دشمن معتقد است؛ دولت وحدت ملي اولين بار از سوي ناطق نوري مطرح شد و برخي چهرهها همچون لاريجاني از آن حمايت كردند. انصاري تاكيد كرد: «طرح دولت وحدت ملي يعني نفي احمدينژاد و انتخاب يك كانديداي مورد حمايت در انتخابات رياستجمهوري آينده.» به گفته نماينده زنجان، زماني كه طرفداران احمدينژاد در مقابل اين طرح موضع گرفتند، حاميان طرح فكر كردند الان وقت مناسبي براي دامن زدن به نزاعهاي داخل جناح اصولگرا نيست به همين دليل سكوت پيشه كردند.» انصاري گفت: فقط آقاي ناطق نوري بود كه مردانه پاي ايده خود ايستاد وگرنه همه عقبنشيني كردند.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]