واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: روبات انسان نماي "سورنا" رونمايي شد
تهران- خبرگزاري كار ايران
روبات انسان نماي "سورنا " كه با همكاري دانشكده فني دانشگاه تهران و انجمن مراكز تحقيق و توسعه صنايع و معادن ساخته شده امروز همزمان با هفته پژوهش در جشنواره خلاقيت و نوآوري و در مراسمي با حضور وزير صنايع و معادن رونمايي شد.
به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي وزارت صنايع ومعادن، علي اكبر محرابيان در اين مراسم طي سخناني با تقدير از حاميان و سازندگان روبات سورنا گفت: هماكنون حدود هزار و 200 مركز تحقيق و توسعه داراي پروانه در كشور فعال است و وزارت صنايع و معادن از مراكز تحقيق و توسعه حمايت ميكند.
محرابيان يادآور شد: در اين راستا دولت در چند ماه اخير دو مصوبه داشته است و يكي از اين مصوبات كه براساس آن شرايط استفاده از مراكز پژوهشي، آزمايشگاه ها و مراكز علمي براي محققان و پژوهشگران فراهم ميشود هم اكنون در مراحل اجرايي قرار دارد.
وي مصوبه ديگر را مربوط به تجاريسازي يافتههاي تحقيق و پژوهش دانست و خاطرنشان كرد: امروز در وزارت صنايع و معادن اعتبارات كمي داريم كه تمامي آن را در اختيار نوآوران قرار دادهايم.
محرابيان گفت: تعدادي از اين يافتهها را نيز ميتوانيم بصورت پروژه تعريف و بر روي تجاريسازي آن محصولات سرمايهگذاري كنيم و بعضا نيز اين يافتهها را به شركتها و واحدها معرفي ميكنيم كه اين شركتها ميتوانند طي قراردادهايي از آنها استفاده كنند.
محرابيان افزود: امروز ظرفيت موجود كشور ظرفيت فراواني است كه با ابتكار مقام معظم رهبري استفاده از اين ظرفيت تشديد شده و نيازمند آن است كه اعتبارات ويژهاي را در خدمت تجاريسازي يافتهها به كار بگيريم.
وي تصريح كرد: در اين راستا لايحهاي در دولت مصوب شد كه براساس آن مبلغي از حساب ذخيره ارزي بصورت تسهيلات بسيار راحت و با كمترين وثائق و ميزان سود در اختيار محققان قرار بگيرد تا محقق راسا بتواند براي تجاريسازي يافتههاي خود اقدام كند كه درصورت اجراي آن، بجاي آنكه محققان به دنبال واحدهاي توليدي باشند، واحدهاي توليدي به دنبال محققان ميروند تا از ايده و تجاريسازي آن استفاده كنند.
محرابيان لزوم توجه بيشتر به سرمايهگذاري بر روي تحقيقات پايهاي و هدايت اين تحقيقات بصورت مديريتي، ضرورت ارائه محصولات تحقيق و پژوهش نوآوران به مسئولان، برگزاري نمايشگاهها و همايشها و ترسيم آيندهاي از توسعه اين تحقيقات براي آنها به منظور جلب حمايتهاي آنها و توجه ويژه به بازارهاي داخلي در تحقيق و پژوهش و نوآوري در جهت توسعه و تحقيق و سرمايهگذاري بيشتر و حضور بهتر در بازارهاي جهاني را مورد تاكيد قرار داد.
مهندس محرابيان با اشاره به اينكه امروز در دنياي سراسر رقابت قرار داريم تصريح كرد: حضور فعال در اين فضا مستلزم فراهم كردن سازوكار براي رقابت در بازار است.
وي افزود: در اين بازار با دو نوع رقابت شامل رقابت در حوزه محصول و رقابت در حوزه نوآوري، خلاقيت، تحقيق و توسعه مواجه هستيم و مساله حائز اهميت است آن است كه در رقابت محصول بايد به شرايط اقتصادي بازار توجه ويژه صورت گرفته و ابزار لازم براي اين رقابت فراهم شود.
محرابيان گفت: در رقابت در حوزه نوآوري، خلاقيت، تحقيق و توسعه، موضوع به پرورش فكر و توسعه علم و فناوري بازميگردد و كشوري موفق و پيروز خواهد بود كه به اين ابعاد توجه ويژه داشته باشد .
وي خاطرنشان كرد: شاخصهايي كه امروز در كشور براي ايجاد رقابت بين نوآوران تعريف شده كافي نيست و امروز به دنبال آن هستيم كه از محصولات نوآوران استفاده بيشتري ببريم اما اصل مديريت نوآوري، خلاقيت، تحقيق و توسعه بايد مدنظر مسئولان و برنامهريزان باشد.
وزير صنايع و معادن در ادامه با اشاره به اقدامات و برنامهريزيهاي اين وزارتخانه در سالي كه از سوي رهبر معظم انقلاب سال نوآوري و شكوفايي نامگذاري شده است گفت: در تلاشيم طرحهاي خوبي به بهرهبرداري برسد و در اين راستا دولت در مقايسه با سالهاي گذشته موفقيتهاي خوبي كسب كرده است.
مهندس محرابيان افزود: در بخش نوآوري نيز نوآوران بسيار جلوتر و پيش تر از ساير بخشها هستند اما بايد مديريت علمي و جدي در اين حوزه ايجاد شود و به مقوله تحقيقات كاربردي توجه ويژهاي مبذول گردد.
وزير صنايع و معادن ترس از انتقاد و شكست را بزرگترين آفت خلاقيت و نوآوري دانست و افزود: فضا بايد به گونهاي ايجاد شود كه اين آفت از بين برود.
مهندس محرابيان ايجاد اعتماد به نفس در محققان و نوآوران و فراهم كردن زمينه براي تمركز بيشتر ذهني آنان را از ديگر مواردي دانست كه براي افزايش كارايي پژوهشگران بايد مورد توجه ويژه مسئولان و دست اندركاران قرارگيرد.
وي در خاتمه با اشاره به راهاندازي ستاد نوآوري و شكوفايي در وزارت صنايع و معادن، نهادينه كردن محصولات نوآوران و تجاريسازي آنها و ارائه اين محصولات در نمايشگاهي جامع را از اهداف راهاندازي اين ستاد دانست و خاطرنشان كرد: شركتهاي تحقيق و توسعه و دانش بنيان 23 تا 25 دي در نمايشگاهي كه در مصلاي تهران برگزار خواهد شد، اين محصولات را در معرض ديد علاقمندان قرار ميدهند .
يادآور ميشود؛ روبات انسان نماي سورنا با 165 سانتيمتر قد و60 كيلوگرم وزن در حال حاضر قادر به قرائت متون تدوين شده ميباشد.
عمليات ساخت اين روبات از سه ماه پيش آغاز شده و فقط 10 درصد كارهاي ساخت انجام شده كه بتدريج اين روبات تكامل خواهد يافت و پيش بيني ميشود كه مراحل تكامل آن تا سال1390 ادامه بايد .
در سال1390 سورنا قادر به قدم زدن ، بالا رفتن از پله و نشستن و برخاستن خواهد بود و همچنين با آزادي بيشتر دستها قادر خواهد بود اجسام را در شكلها و اندازههاي مختلف بگيرد.
پايان پيام
كد خبر: 463276
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]