واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: طرحهاي آمريكا براي تداوم حضور در منطقه
سرويس خارجي - خبرگزاريها: با آنكه طبق يك سنت ديرينه در مرحله انتقالي بين پايان زمامداري يك دولت و آغاز زمامداري دولت ديگر قاعدتاً سكوت خبري در محافل سياسي حكمفرماست، اما رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا در دولت قبلي و دولت بعدي اين روزها با گردش در منطقه، سخناني بر زبان ميآورد كه نمايشگر سياستهاي آينده آمريكا براي تداوم حضور در اين منطقه است.
گيتس نخست به قندهار رفت تا موضوع افزايش تعداد نيروهاي آمريكايي در افغانستان را با فرماندهان نظامي بررسي كند. پس از آن در بغداد همين موضوع را با فرماندهان مطرح كرد، چرا كه نيروهاي موجود در عراق بايد به افغانستان اعزام شوند.
گيتس در عراق اشاره كرد كه خروج آمريكا از عراق به شكل غيرمسئولانه نخواهد بود.
اما وزير دفاع آمريكا بين اين دو سفر، در كنفرانس امنيت خليج فارس در بحرين شركت كرد و ضمن اذعان به ناتواني آمريكا در برابر ايران، خواستار عضويت عراق در شوراي همكاري و فشار بيشتر روي ايران شد.
به نظر ميرسد كه از جمعبندي اين اظهار نظرها، در كنار تلاشي كه آمريكا براي وارد كردن اسرائيل به جهان عرب تحت عنوان حل مساله فلسطين از طريق شوراي امنيت ميكند ميتوان سياستهاي آينده آمريكا در خاورميانه را به وضوح ترسيم كرد.
اقتدار دفاعي ايران
وزير دفاع آمريكا با اعتراف به قدرت دفاعي بالاي جمهوري اسلامي ايران با عقبگرد از سياستهاي جنگطلبانه دولت بوش خواستار استفاده از ديپلماسي براي فشار بر كشورمان شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، در سخناني در نشست امنيتي بحرين با بيان اينكه ، بهطور ضمني به ناتواني واشنگتن در برابر تهران اذعان كرد.
وي در عين حال خواستار چشمپوشي جمهوري اسلامي ايران از اصولش شد و به زغم خود گفت: ايران بايد رفتارها و سياستهاي خود را تغيير دهد.
گيتس با تاكيد بر استفاده از ديپلماسي براي فشار بر ايران مدعي شد: همه گزينهها به غير از گزينه نظامي براي فشار بر تهران براي ايجاد تغيير در سياستها لازم است به كار گرفته شود.
وي در عين حال ايران را كشوري تاثيرگذار در عراق دانست.
وزير دفاع آمريكا، ايران را به لحاظ موشكي قوي دانست و قدرت بالاي دفاعي كشورمان را نگران كنندهتر توصيف كرد.
گيتس همچنين در خصوص افغانستان اظهار داشت در صورتي كه افغانستان تبديل به يك كشور سقوط كرده شود، اين فرصت براي افراطيون طالبان و القاعده فراهم ميشود تا كنترل اوضاع را در دست گيرند؛ تهديدي كه تمامي منطقه را تحتالشعاع خود قرار ميدهد.
از سويي رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، در اجلاس امنيتي خليجفارس در منامه از كشورهاي عرب خواست تا عراق را زودتر به جمع خود وارد كنند. گيتس همچنين طرح عضويت عراق در شوراي همكاري خليجفارس به منظور كاهش نفوذ و قدرت ايران در منطقه را مطرح كرد.
رابرت گيتس تصريح كرد كه استراتژي جديد ما بايد بر مبناي حمايت همهجانبه از دولت نوپاي عراق بنا شود. وزير دفاع آمريكا همچنين با متهم كردن ايران به دخالت در عراق گفت كه حمايت ما از عراق باعث محدودتر شدن دخالتهاي تهران در منطقه خواهد شد.
گيتس افزود: همه ما در مبارزه كنوني عراق با افراطگري نقش داريم.
واكنش العطيه
دبيركل شوراي همكاري خليجفارس گفت: شرايط براي پيوستن عراق به اين شورا هنوز مهيا نيست. به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره، اظهارات عبدالرحمان العطيه در واكنش به سخنان رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا صورت گرفت. گيتس در سمينار كه در منامه برگزار شد، از كشورهاي عربي خواسته بود روابط ديپلماتيك را به عراق برقرار كنند و اين كشور را در مواجهه با آنچه نفوذ ايران خوانده بود، تنها نگذارند.
همچنينوزير دفاع آمريكا گفت: تعهدات آمريكا در برابر عراق به اوج خود رسيده است.
به گزارش واحد مركزي خبر از بغداد، گيتس كه روز شنبه وارد عراق شد، در جمع نيروهاي آمريكايي مستقر در پايگاه هوايي در هشتاد كيلومتري شمال بغداد، با اشاره به طرح اوباما، رئيس جمهوري آينده آمريكا، براي خروج 16 ماهه از عراق گفت: اين به معناي خروج غيرمسئولانه از عراق نيست.
اظهارات اوديرنو
فرمانده ارشد نيروهاي آمريكايي در عراق اعلام كرد كه اين نيروها حتي پس از مهلت تعيين شده براي عقبنشيني از عراق، طبق موافقتنامه خروج آمريكا از اين كشور، براي انجام مسئوليت حمايتي و آموزشي در شهرهاي عراق ميمانند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از شهر بلر، رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، بدون اطلاع قبلي با ژنرال ريموند اوديرنو در پايگاه نيروي هوايي آمريكا در شهر بلد ديدار كرد تا با وي در مورد تصميمات اتخاذ شده براي نيروهاي آمريكايي پس از اجرايي شدن موافقتنامه خروج آمريكا از عراق در سال جديد ميلادي، مذاكره كند.
اوديرنو در گفتگو با خبرنگاراني كه به همراه گيتس به عراق آمده بودند، بر اهميت حفظ تعداد زيادي از نيروهاي آمريكايي در عراق در سال 2009 كه به گفته وي سال انتقال قدرت به نيروهاي امنيتي عراق است، تاكيد كرد.
عامل بهبود اوضاع
مشاور امنيت ملي عراق همكاري كشورهاي همسايه را عامل مهمي در بهبود اوضاع امنيتي در اين كشور دانست.
به گزارش واحد مركزي خبر از بغداد، موفق ربيعي در گفتگوي زنده با تلويزيون العراقيه بر اهميت همكاري امنيتي ميان عراق و عربستان سعودي براي خشكاندن ريشه گروه تروريستي القاعده در كشورش تاكيد كرد و گفت: پيش از اين، ماهانه 90 تا 110 تروريست كه 55 نفرشان عربستاني بودند، براي عمليات انتحاري وارد عراق ميشدند، ولي اكنون اين تعداد تنها به يك يا دو نفر كاهش يافته است.
اظهارات مالكي
نخستوزير عراق اظهارات سخنگوي دولت را درباره احتمال حمايت از حضور نظاميان آمريكايي براي 10 سال ديگر در اين كشور، صرفا اظهار نظر شخصي دانست.
دفتر نوري مالكي در بيانيهاي اعلام كرد: اظهارات علي الدباغ، سخنگوي دولت عراق، بيانگر نظرات دولت نبود.
دباغ روز جمعه در واشنگتن در مصاحبه با خبرنگاران گفته بود ممكن است نياز باشد نظاميان آمريكايي 10 سال ديگر در عراق بمانند، زيرا نيروهاي امنيتي عراق براي رويارويي با چالشهاي امنيتي به تنهايي آمادگي نخواهند داشت.
از سويي، يك مسئول بلندپايه عراقي گفت: گروههاي شبهنظامي نبايد تصور كنند كه اين كشور در پي خروج نيروهاي آمريكايي ظرف سه سال آتي آسيبپذير خواهد شد.
برهم صالح، معاون نخستوزير عراق، گفت: موافقتنامه امنيتي كه اخيرا با آمريكا به امضا رسيده، نتيجه توافق آمريكا و عراق درباره اين مساله بود كه عراق قادر است از خود دفاع كند.
ترور ژنرال
يك ژنرال نيروي پليس عراق، ترور شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد و به نقل از يك مقام وزارت كشور بغداد، اين افسر پليس عراقي هنگامي كه در يك خودرو در بغداد در حال تردد بود، ترور شد.
اين مقام وزارت كشور عراق افزود: ژنرال بر اثر شليك سلاح مجهز به صداخفهكن در نزديكي منطقه الشعب واقع در شمال شرقي بغداد، جان باخت.
يکشنبه 24 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]