تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اجابت دعایت را دیر مپندار، در حالی که خودت با گناه راه اجابت آن را بسته ای.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848449588




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ايران‌شهر - درد مشترك شهرهاي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: ايران‌شهر - درد مشترك شهرهاي ايران


ايران‌شهر - درد مشترك شهرهاي ايران

گروه ايران‌شهر:بافت‌هاي فرسوده باعث ايجاد مشكلات بهداشتي، اجتماعي و فرهنگي براي ساكنان شهرها و ايجاد ناهنجاري‌هاي فرهنگي و اجتماعي در شهرهاي بزرگ مي‌شود. بخش‌هايي از بافت‌هاي فرسوده شهرها متعلق به بافت‌هاي تاريخي است كه طبق قوانين ميراث فرهنگي بايد حفظ، مرمت و نگهداري شود و بخش ديگر ناشي از فرسودگي بافت‌هاي قديمي شهرهاست كه بايد توسط مسوولان شهرسازي هر شهري بازسازي شود. ارائه خدمات نظير نظافت، بهداشت،‌ حمل زباله و آتش‌نشاني به اين مناطق به دليل وجود گذرگاه‌ها و معابر باريك و نامناسب به دشواري صورت مي‌گيرد كه باعث ايجاد شرايط نامناسب و غيربهداشتي براي مردم آن مناطق مي‌شود. متاسفانه به‌رغم اينكه بازسازي بافت‌هاي فرسوده سال‌هاست مورد توجه مسوولان قرار گرفته ولي روند اجرايي بازسازي اين بافت‌ها به كندي صورت مي‌گيرد. نداشتن برنامه‌اي مناسب از سوي دولت جهت جذب سرمايه‌گذاران داخلي و ايرانيان مقيم خارج در اين بخش از مهم‌ترين دلايل كند بودن روند بهسازي بافت‌هاي فرسوده است. نخستين همايش ملي بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري 20 و 21 آذر 87 با محوريت شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران با حمايت 18 دستگاه و نهاد اجرايي و علمي با حضور 600 دست‌اندركار و با ارائه مقالات در مشهد برگزار ‌شد.

5/1 درصد از بافت‌هاي فرسوه شيراز در حال بهسازي است
با توجه به گفته مديرعامل شركت عمران و مسكن‌سازان منطقه جنوب غرب در حال حاضر 5/1 درصد از بافت‌هاي فرسوده شيراز در حال بهسازي و نوسازي است. مجموع مساحت بافت فرسوده شناسايي شده شهر شيراز 1692 هكتار است كه از اين ميزان تنها 27 هكتار در حال عمليات بهسازي است. محمودرضا طالبيان گفت: «20 هكتار از اين ميزان توسط شركت عمران و مسكن‌سازان و 7 هكتار نيز با همكاري مشترك شهرداران و بخش خصوصي در حال انجام است. عمليات نوسازي اين 27 هكتار به طور ميانگين ظرف مدت چهار سال آينده به اتمام مي‌رسد و براي 5/98 درصد ديگر در حال تهيه طرح هستيم.» در شهر شيراز علاوه بر بافت‌هاي فرسوده 375هكتار بافت تاريخي فرسوده واقع در قلب اين شهر وجود دارد كه سازمان ميراث فرهنگي متولي آن است و بافت‌هاي تاريخي تبديل به محلي براي اجتماع و تردد اراذل و اوباش و خلافكارها و قاچاقچيان شده و كاملا آلوده است.
نوسازي ناموفق بافت‌هاي فرسوده مشهد
مشهد يكي از شهرهايي است كه درصد زيادي از مساحتش را بافت‌هاي فرسوده تشكيل مي‌دهند و هنوز به موفقيت قابل‌توجهي در رفع اين مشكل نرسيده است. به گفته نماينده مردم مشهد در مجلس«بافت‌هاي فرسوده حريم حرم مطهر امام رضا(ع) به وسعت 50 هكتار با دارا بودن معابر تنگ و باريك، فضاهاي غيربهداشتي و عدم‌گذرگاه‌هاي نامناسب بستري براي بروز ناهنجاري‌ فرهنگي و اجتماعي شده است.» بافت‌هاي فرسوده اطراف حرم به دليل مجاورت با حرم مطهر حضرت رضا(ع) بهترين مكان براي توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري، ايجاد هتل، مهمانپذير و هتل آپارتمان و مراكز اقامتي جمعي براي اسكان زائران است. تبديل اين بافت‌ها به مكان‌هاي اقامتي و بازارچه‌هاي عرضه كالاهاي مورد نياز زائران باعث توسعه گردشگري و ارتقاي درآمد استان و حل مشكل حمل و نقل درون‌شهري اين كلان‌شهر مي‌شود. برزويي مجري بهسازي بافت‌هاي فرسوده اطراف حرم مطهر امام رضا(ع) با جرم‌خيز توصيف كردن اين بافت‌ها اظهار كرد: جرائم قابل‌توجهي در اين بافت‌ها روي مي‌دهد كه ناشي از شرايط خاص منطقه است. متاسفانه در اين بافت‌ها ناهنجاري‌هايي وجود دارد كه حتي در حواشي شهرها وجود ندارد. دكتر سيدجواد حسيني از اعضاي هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي معتقد است به‌رغم وضع قوانين تسهيل‌كننده و حمايت‌هاي دولتي، بازسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري از موفقيت چنداني برخوردار نبوده است. فرماندار سابق مشهد با اشاره به اينكه عمده‌ترين مشكل كلان‌شهرها وجود بافت‌هاي فرسوده است، اظهار داشت: مهم‌ترين بحث در امر بازسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده، تامين منابع مالي، تسريع اجراي پروژه، مشاركت مالكين و ساكنان بومي است. براي فائق آمدن بر مشكلات موجود در فعاليت‌هاي بازسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده، سهيم كردن مالكين راه اساسي است. وي افزود: اين شيوه مداخله در امور بر رويكرد مشاركت واقعي مردم و جذب سرمايه‌هاي خرد كمك شايان توجهي مي‌كند.
نوسازي بافت‌هاي فرسوده تهران
تهران نيز از بافت فرسوده بي‌بهره نيست. 65 درصد شهر را بافت‌هاي فرسوده تشكيل مي‌دهند كه تهديدي جدي براي شهر و شهروندان در صورت بروز حادثه‌هاي طبيعي محسوب مي‌شود. منطقه 10 به دليل وجود بافت‌هاي فرسوده و تراكم ساخت و ساز يكي از مناطقي است كه به شدت با كمبود فضا مواجه است، براساس سند راهبردي بايد 200 ميليارد تومان صرف تملك در اين منطقه شود تا سرانه فضاهاي فرهنگي، تفريحي و فضاهاي سبز بيشتر شود و به‌طور دقيق و كامل كمبودها و نيازهاي منطقه شناسايي شده تا با برنامه‌ريزي و به مرور شاهد تغييرات اساسي و مهم در منطقه 10 باشيم. شهردار اين منطقه تهران با تاكيد برآنكه بافت‌هاي فرسوده يكي از مهم‌ترين معضلات منطقه 10 محسوب مي‌شوند، گفت:«مساحت كل منطقه حدود 810 هكتار است حال آنكه 450 هكتار بافت فرسوده در اين منطقه وجود دارد. ميزان بافت‌هاي خيلي فرسوده منطقه حدود 250 هكتار است، يعني بافت‌هايي كه به شدت در معرض خطر قرار دارند و بايد هرچه سريع‌تر براي نوسازي آنها اقدام شود. نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهر كار بسيار دشوار و زمان‌بري است و در صورتي‌كه شهردار تهران به تنهايي بخواهد اين مسئله مهم را پيگيري كند زمان زيادي طول مي‌كشد كه تمام بافت‌هاي فرسوده مورد بازسازي قرار گيرد به همين دليل بايد عزم ملي و كمك همه‌جانبه دولت براي نوسازي بافت‌هاي فرسوده وجود داشته باشد.» براي بهسازي بافت فرسوده اطراف حرم حضرت عبدالعظيم نيز كارهايي انجام شده است و به گفته شهردار منطقه 20 تهران «با تشكيل شركت توسعه و عمران حرم حضرت عبدالعظيم معضل چندين ساله بافت فرسوده اطراف حرم مرتفع مي‌شود.»
عدم مشاركت مردم در بهسازي بافت‌هاي فرسوده
يكي از مشكلاتي كه در بهسازي بافت‌هاي فرسوده وجود دارد عدم‌مشاركت مردم و مالكان بافت‌ها در پروژه‌‌هاست. برخي از پروژه‌ها با مشاركت مردم آغاز شده است اما آنها از ميانه راه همراهي نكرده‌اند و مسوولان ناچار شده‌اند روش‌ كاري خود را تغيير دهند. در حال حاضر مردم تمايلي در فعاليت اجرايي نوسازي بافت‌هاي فرسوده ندارند و يكي از دلايل اين عدم‌تمايل را مي‌توان در بي‌اعتمادي به آينده آن دانست كه حتي مشوق‌ها و تخفيفات دولتي جهت نوسازي در اين بافت‌ها جهت جذب سرمايه‌گذار در بخش خصوصي نيز كارساز نبوده است.
شناسايي و تصويب 58 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور
محمد سعيدي‌كيا در مراسم اختتاميه اولين همايش ملي بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده شهري در مشهد گفت: بايد بدون تكيه بر درآمدهاي نفتي به بهسازي و نوسازي بافت‌هاي فرسوده كشور پرداخت. خيلي از كشورهايي كه نفتي نبوده‌اند اين كار را به خوبي انجام داده‌اند و ما نيز بايد اين مسير را دنبال كنيم. بهسازي بافت‌هاي فرسوده نبايد با تكيه بر منابع دولت صورت گيرد بلكه دولت بايد فقط نقش سياستگذاري و حمايتي ايفا كند. بايد توجه كنيم كه بهسازي بافت‌هاي فرسوده، بيش از اينكه يك كار اجرايي و فيزيكي باشد، اقدامي اجتماعي است و اگر اين جنبه را در نظر نداشته باشيم با شكست مواجه مي‌شويم. كساني بايد بهسازي بافت‌هاي فرسوده را بر عهده گيرند كه قطعا بر لزوم مشاركت دادن مردم در اين بافت‌ها اعتقاد داشته باشند. وزير مسكن و شهرسازي با اشاره به شناسايي و تصويب 58 هزار هكتار بافت فرسوده در كشور بيان داشت: 300 شهر كشور تعيين محدوده شده و كار شناسايي بافت‌هاي فرسوده نيز در حال انجام است.
 يکشنبه 24 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن