واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ميركاظمي: موج ارزاني و كاهش قيمت در راه است
وزير بازرگاني در ادامه نشست خبري امروز خود به بررسي وضعيت خريد و واردات كالاهاي اساسي پرداخت.
* وضعيت خريد و واردات كالاهاي اساسي
به گزارش ايسنا، ميركاظمي در پاسخ به سوالي درباره وضعيت كالاهاي اساسي و واردات گندم عنوان كرد: با توجه به اينكه صد در صد آرد مورد نياز خبازيها يارانهاي بوده و از محل خريد تضميني گندم تامين ميشود در سال جاري به دليل خشكسالي دولت مجبور به واردات گندم شد كه در حال حاضر حدود سه ميليون و 800 هزار تن گندم توليد و مصرف شده و بخشي ديگر نيز در حال واردات است.
وي با بيان اينكه علاوه بر واردات بخشي از نياز كشور به گندم از ذخيره استراتژيك تامين شده است عنوان كرد: وزارت جهادكشاورزي براي سال آينده پيشبيني توليد مطلوبي را داشته لذا اميد است كه ذخاير استراتژيك براي سال آينده مجددا افزايش يابد.
ميركاظمي تاكيد كرد: در حال حاضر بالاترين سطح ذخيره گندم در كشور وجود دارد و با وجود سختيهاي فراوان با تلاش شبانهروزي در مدت سه ماه واردات گندم با كمترين وقفه انجام گرفت و در حال حاضر ماهيانه بيش از 900 هزار تن آرد و گندم در كشور مصرف ميشود كه حجم عمليات لجستيكي بالايي را شامل ميشود.
* روغن
وزير بازرگاني با بيان اينكه خريد روغن در سال 88 در حال انجام است، گفت: براي سال آينده تا كنون 350 هزار تن خريد شده كه به تدريج در حال ورود است تا در اختيار كارخانجات قرار گيرد.
وي افزود: ميزان مصرف روغن در كشور يك ميليون و 300 هزار تن برآورد ميشود كه بايد يك سوم آن يعني حدود 300 تا 400 هزار تن ذخيره شود.
* شكر
ميركاظمي همچنين ادامه داد: در سال گذشته 650 هزار تن شكر از توليدكنندگان داخل خريداري شد و در سال جاري نيز 240 هزار تن براي سال 88 خريداري شده است.
وي تاكيد كرد كه واردات شكر از سوي دولت انجام نشده و در حالي كه در سال گذشته انجمن كارخانجات شكر درخواست واردات يك ميليون و 200 هزار شكر خام را از سوي دولت خواسته بود اما مورد قبول واقع نشد و در واقع دولت در واردات اين كالا نقشي ندارد و در سال جاري هم كارخانجات بايد شكر را به صورت تصفيه شده و بستهبندي به فروش برسانند.
ميركاظمي اظهار اميدواري كرد كه كارخانجات شكر هر چه سريعتر مانند صنايع ديگر در جهت ارتقا بستهبندي و نيز ايجاد بنگاههاي پخش و توزيع اقدام كنند.
* برنج
وزير بازرگاني عنوان كرد: در سال جاري واردات برنج بالغ بر 70 هزار تن بوده كه با هدف ذخيره استراتژيك انجام شده است.
ميركاظمي عنوان كرد: در حال حاضر ميزان مصرف برنج در كشور سه ميليون و200 هزارتن برآورد ميشود در حالي كه ميزان توليد دو ميليون و 200 هزار تن است و اين ميزان توليد بسته به شرايط جوي تغيير ميكند و دولت در اين ميان 600 تا 700 هزار تن براي تامين كالاهاي اساسي اقدام به واردات ميكند.
* كاهش قيمتها و موج ارزاني
وزير بازرگاني در پاسخ به سوالي درباره كاهش قيمتهاي جهاني و تاثيرات آن در بازار داخلي هم گفت: تاثير كاهش قيمتها در داخل در خصوص برخي كالاهايي كه مواد اوليه آنها وارداتي بودند با تاخير بوده كه تا بخشي قابل پذيرش است ولي در مورد كالاهايي كه در بورس بودهاند همانند فولاد كاهش قيمتها تاثير سريعتري داشته است.
وي افزود: درباره مواد غذايي براي مثال در مورد برنج كاهش قيمت خوبي را شاهد بودهايم همچنين در مورد پودر شوينده و مصالح ساختماني كه به شدت در حال كاهش است و يا لاستيك شاهد روند نزولي قيمتها هستيم، البته سازمان حمايت هم بررسي تعديل قيمتها را آغاز كرده و مكاتبات جدي با اتحاديهها و توليدكنندگان در حال انجام است.
وي با تاكيد بر اينكه وزارت بازرگاني علاقهمند به كاهش قيمتهاست و معتقد است كه تعرفهها براي حمايت از توليد است خبر داد كه سازمان حمايت اواخر آذرماه سال جاري گزارش كاملي از روند تعديل قيمتها را ارائه خواهد كرد.
* كسري يارانهها
ميركاظمي عنوان كرد: كاهش قيمتها كمتر از دو ماه است كه شروع شده و چون خريد كالاهاي اساسي قبل از اين كاهش انجام شده بنابراين كاهش چنداني در ميزان هزينههايي كه از محل يارانه تامين شده است شاهد نبوديم، بنابراين ميزان يارانهها ثابت است.
وي افزود: در سال گذشته با متممي كه به مجلس ارائه شد دو هزار و 500 ميليارد تومان به عنوان يارانه كالاهاي اساسي و دو هزار ميليارد تومان نيز به عنوان يارانه خشكسالي پيشبيني شده بود كه 500 ميليارد تومان يارانه كالاهاي اساسي به يارانه خشكسالي اضافه شد، بنابراين با اين وضعيت وزارت بازرگاني بايد برخي كالاها را توزيع نكرده و يا به سال بعد منتقل كند اما اگر خريدهايي كه انجام ميدهيم با قيمت پايين انجام گيرد به تدريج اثرات خود را در ماههاي آينده خواهد داشت اما در خصوص يارانهها چون قيمت كالابرگي ثابت است تغييري نخواهيم داشت.
* بازرسيها چرا حس نميشود؟!
ميركاظمي در پاسخ به اين سوال كه چرا بازرسيها محسوس نبوده و سازمان حمايت نام متخلفان عمده را اعلام نميكند به نقش مهم رسانهها در اطلاعرساني و به تصوير كشيدن بازرسيها اشاره كرد و گفت: با توجه به بازرسيهايي كه در سال جاري انجام ميشود حجم جرائم به شدت بالا رفته و سختگيري در افزايش قيمتها بيشتر شده است، بنابراين رشد پروندهها طبيعي است، البته پيشبيني ميكنيم كه تا پايان سال كه تعداد بازرسيها افزايش يافته و اصناف نيز تسلط بيشتري در اين حوزه خواهند داشت از اوايل سال آينده به سمت كاهش جرائم پيش برويم.
* فولاد
ميركاظمي در پاسخ به اين سوال كه وزارت بازرگاني چه راهكاري براي حمايت از توليدكنندگان در برابر كاهش قيمتهاي جهاني براي توليدات مشابه در پيش ميگيرد، عنوان كرد: در برخي توليدات كه حاشيه سود دچار مشكل شود به وضعيت تعرفه اقدام خواهيم كرد، البته در مورد توليدكنندگان فولاد و افزايش تعرفه آن اين موضوع در كميسيون ماده يك مورد بحث قرار گرفت كه تصميم اين كميسيون ضرورت نداشتن تغيير تعرفه بود.
وي تاكيد كرد: در مورد فولاد قيمتها هنوز به سقف قبل از افزايش نرسيده و و قطعا هر زمان موج ارزاني بيايد اقدام مناسب انجام ميگيرد.
ميركاظمي با بيان اينكه كالاهايي چون فولاد جزو گروههاي پايه محسوب ميشوند و بايد با دقت بيشتري بر روي آنها تصميمگيري شود افزود: در مورد فولاد هنوز به آن اطمينان كه توليدكنندگان فولاد در حاشيه زيان قرار گرفتهاند نرسيدهايم.
وزير بازرگاني عنوان كرد: سالانه حدود 10 تا 12 ميليون تن به واردات فولاد نياز داريم كه در صورت افزايش ساخت و ساز قطعا به حجم بالاتري نياز است البته اينكه گفته ميشود مقدار زيادي فولاد از طريق امارات وارد كشورمان خواهد شد بايد گفت كه صرفه اقتصادي ندارد چرا كه عمده واردات فولاد از شمال كشور و با حمل مستقيم انجام ميگيرد. بنابراين نيازي نيست كه از حاشيه خليج فارس فولاد وارد كشور شود.
به گفته وي با كاهش قيمت فولاد محصولاتي چون خودرو، لوازم خانگي و كالاهايي كه در توليد آنها از آهن، مس، آلومينيوم، سرب و روي استفاده شده باشد به سمت كاهش قيمت خواهند رفت.
* نوشابه
وزير بازرگاني با بيان اينكه كاهش قيمتها همانند دايناسوري است كه تا قلقلك را حس كند به زمان نياز دارد درباره گراني قيمت نوشابه و دلايل تعديل نشدن قيمت آن هم گفت: در مورد نوشابه نه آب گران شده و نه شكر! چرا كه معتقدم افزايش قيمت آن به دليل عوارضي بودكه در مجلس وضع شد كه بايد بسترهاي كاهش قيمت آن آماده شود و نيز سهم قيمت بطري نيز در هزينه توليد كاهش يابد.
وي تصريح كرد: وزارت بازرگاني تا آنجايي كه تاخير در تعديل قيمتها منطقي بوده و علت اصلي آن استفاده از مواد اوليه از قبل خريداري شده باشد را ميپذيرد اما اينكه در مورد لوازم خانگي گفته ميشود به دليل افزايش ارزش دلار قادر به تعديل قيمتها نيستند را قبول نداريم چرا كه در حال حاضرعمده روابط تجاري با يورو انجام ميشود و گشايش LC ها نيز يورويي است.
ميركاظمي اظهار كرد: در مورد پوشاك نيز بايد گفت پوشاك خارجي تعرفه بالايي دارد ولي عمدتا از راه مسافري وارد ميشود.
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 274]