واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: الهام /2 و پايان/:تلاشهاي ايران براي حل بحران غزه ادامه دارددولت را وارد منازعات باندي و جناحي نكنيدخللي در مواضع ضدصهيونيستي دولت ايجاد نشده است
تهران- خبرگزاري كار ايران
سخنگوي دولت، با تاكيد بر عزم دولت براي اجراي طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانهها ، گمانهزنيها در خصوص انصراف دولت از اجراي اين طرح به دليل كاهش شديد قيمت نفت را رد كرد و افزود: نوسانات قيمت نفت چيز جديدي نيست كه طراحان طرح تحول از آن غافل باشند، كاهش قيمت نفت موجب توقف اجراي طرح تحول اقتصادي نخواهد شد، بلكه ضرورت انجام آن را تشديد ميكند.
به گزارش "ايلنا"، سخنگوي دولت در ادامه نشست خبري صبح امروز خود در پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر تاثير تحركات جدي دولت در كاهش قيمت مسكن گفت: تلاش دولت در اين راستا ادامه دارد و قيمت مسكن به جد شكسته شده و قيمت مصالح ساختماني هم كاهش يافته است.
وي در عين حال روند توليد و ساخت را روند مثبتي دانست و گفت: در حوزه ساختوساز ركود نداريم و امور به خوبي پيش ميرود. با ادامه اين وضعيت و اين روند كاهش مسكن و نرخ تورم را خواهيم داشت؛ چون بخش عمده تورم ناشي از بار مسكن در اين حوزه عمومي تورم بود. سياستهاي دولت هم در اين امر مستمر و جدي است.
وي ادامه داد: در همين رابطه رئيسجمهور حداقل هفتهاي دو ساعت مستقيم در بخش مسكن و در پيگيري و نظارت بر روند كار و اجراي مصوبات و تصميمگيريهاي جديد فعاليت دارد؛ لذا روند، روند خوبي است. تلاش دولت نيز هدايت منابع به سمت ساخت است، نه خريد؛ و برنامهها را همچنان پيش ميبريم.
سخنگوي دولت درپاسخ به سوالي درباره حوادث غزه و اينكه آيا دولت در روابط با مصر خواستار تجديدنظر است يا نه؟ گفت: تلاشها در بحث غزه مردمي است و فضاهاي مردمي و فضاهاي عمومي كشورها و مردمشان نشان ميدهد امروز رژيم اشغالگر قدس تنها در برابر دولتها قرار ندارد، بلكه در برابر افكار عمومي واقع شده و در اين راستا، دولتهاي اروپايي و آمريكايي كه به اين رژيم كمك ميكنند در حال پرداخت هزينههاي سنگيني هستند.
وي ادامه داد: مسايلي كه مانع برگشت آرامش و افزايش مشكلات اين مردم شده، نقطه سياهي در كارنامه كساني است كه اين مسايل را تسهيل و كمك ميكنند.
الهام تاكيد كرد: تلاشهاي ديپلماتيك جمهوري اسلامي براي رفع مشكلات و كاهش آلام مردم غزه در چارچوب رايزنيهاي بينالمللي و ديپلماتيك بطور مستمر ادامه دارد.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوال چند تن از خبرنگاران در خصوص نظر دولت در قبال طرح "دولت وحدت ملي" نيز گفت: دولت را وارد منازعات گروهي، باندي و جناحي نكنيد. دولت در اين مسايل ورود پيدا نميكند. فرصت براي خدمت به مردم مغتنم است و دولت برآمده از ملت است و دولت منتخب مردم طبعاً دولتي ملي و متعهد به اصول انقلاب اسلامي و قانون اساسي و تعهدات به ملت است و وارد بازيهاي جناحي نميشويم.
سوال ديگر نشست خبري امروز سخنگوي دولت درباره طرح تحول اقتصادي و ارائه لايحه هدفمند كردن يارانهها به مجلس بود كه الهام گفت: اين تصميمي نيست كه دولت از آن منصرف شود. مقام معظم رهبري نيز بر آن تاكيد كرده و عنوان داشتهاند تدبير در اين كار نبايد موجب تعطيلي آن شود؛ لذا براي كشور و مردم اين يك امر ضروري است و دولت روي آن در يك سال اخير به صورت مستمر كار كرده و به غير از كارهاي قبلي ، در اين زمينه كار ميكند و در اين رابطه با همه كارشناسان، جلسات كارشناسي داشته و دارد و همه نيز بر ضرورت آن تاكيد دارند. دولت تاكيد دارد با فوريت تصويب شود و معتقد است نبايد فرصت و زمان مناسب در اختيار را از دست داد و ارادهاي كه در حال اجماع عمومي براي اجراي آن است، كاهش يابد.
وي ادامه داد: گفتوگوها با نمايندگان در اين رابطه ادامه دارد و بر فوريت مصوبه تاكيد داريم و در نفس آن هيچ مشكلي وجود ندارد. اميد است بتوانيم افق كار را براي قانون بودجه سال آينده هم پيشبيني و تدارك ببينيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي درباره حل مشكلات پرداخت تسهيلات بانكي به توليدكنندگان نيز گفت: مديريت بانك مركزي دنبال كار است و منابع لازم را براي تقويت توليد بايد اختصاص خواهد داد..ما در اجراي اصل 44 قانون اساسي تنها مسووليتمان واگذاري بخشهاي دولتي نيست، بلكه تقويت بخشهاي خصوصي نيز در دستور كار است و دولت در قالب طرح بنگاههاي زودبازده، اين سياست را دنبال كرده؛ لذا سرمايهگذاري خوبي شده و بايد براي تكميل طرحها در اختيار آنها قرار گيرند.
وي گفت: تسهيلات ديگري از طريق خط ارزي كه به صورت ارزي ارايه ميشود را توسط وزارت صنايع در اين راستا شاهد بوديم. بانك مركزي نيز راسخ و جدي است كه اين منابع را تدارك ببيند و بايد اين روند در همه دستگاههاي ذيربط دنبال شود و پرداخت سرمايه در گردش و تامين منابع براي امر حمايت از توليد تسهيل شود؛ لذا تصميم جدي است و عمل خواهد شد.
وي با بيان اينكه "روند اين كار روند حل مسايل و مشكلات است" گفت: بانك مركزي هم اين اراده جدي را دارد و متوقف نميشود و اخيرا نيز جلسهاي با حضور رئيسجمهور در راستاي تهيه بسته جامعي كه بر اساس آن در رونق توليد و سرمايهگذاري بيشتر توجه شود، برگزار شد و تمام سياستهاي حمايتي، پولي، تسهيلاتي و اعتباري در اين كار دنبال ميشود؛ لذا از اين فرصت ايجاد شده براي تقويت سرمايهگذاري بايد نهايت استفاده را كنيم.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوال ديگري درباره سفر حج رحيم مشايي به رغم دستور رئيسجمهور گفت: درخصوص اين سفر، ايام حج به پايان رسيده و بزودي آقاي مشايي خود ميآيد، از او بپرسيد، جواب خواهد داد.
سخنگوي دولت در ادامه نشست مطبوعاتي خود در پاسخ به پرسش يكي از خبرنگاران درباره آن چه اقدام دبير كميته ملي پارالمپيك در دستدادن با يك ورزشكار صهيونيست خوانده شد و موضع دولت در اين ارتباط گفت: موضع ضدصهيونيستي در ايران، دولتي نيست، بلكه با تار و پود ملت ما با هر گرايش و اعتقادي عجين شده است؛ حتي يهوديهاي كشورمان هم از جنايات رژيم صهيونيستي ابراز برائت و اين اقدامات را ضدديني و ضديهودي قلمداد ميكنند. موضع ضداسراييلي در ايران سياسي نيست، بلكه اعتقادي و انساني و بر اساس كرامت انساني است، به همين دليل است كه ميبينيم قهرمانهاي كشورمان وقتي با ورزشكاران صهيونيست مواجه ميشوند، حاضرند براي رسميت ندادن به اين رژيم، از مدال طلاي خود بگذرند و مدال را با كرامت انساني معاوضه كنند.
الهام با بيان اين كه خللي در مواضع ضدصهيونيستي دولت ايجاد نشده، افزود: درباره موضوعي كه شما گفتيد هم آقاي عليآبادي توضيحاتي داده، اما به نظر ميرسد توضيحات بيشتري مورد انتظار است و ظاهرا اين مساله هيچ ارتباطي با دولت نداشته است.
الهام در بخش ديگر اين نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار ديگري درباره طرح تحول اقتصادي گفت: دولت در اجراي اين طرح جدي است و آن را در دستور كار دارد و بايد به سرعت در اين زمينه اقداماتي صورت گيرد. تاثير اين طرح را نيز در لايحه بودجه سال آينده را بايد ببينيم و ملاحظات مالي آن را در بودجه سالانه داشته باشيم.
سخنگوي دولت همچنين درباره اظهارات اخير اوباما مبني بر اتخاذ سياست چماق و هويج در قبال ايران افزود: نظام جمهوري اسلامي نظامي نيست كه بتوان آن را با هويج تطميع كرد؛ نظام ما از نظر اثرگذاري در جهان نقش ممتازي دارد و چنين ادبياتي در قبال ملتي ريشهدار و متمدن مانند ملت ايران كه حوزه نفوذش به اعماق تفكر انسانها كشيده ميشود، مناسب نيست. چماق هم كارآيي خود را از دست داده است، چماقدارترينها رژيم صهيونيستي است كه برگشت اين چماقها بر سر خود او خواهد بود. همچنين تهديد در عرصه بينالمللي شكست خورده و با اين ادبيات نميتوان با ملت بزرگ ايران تعامل كرد. نگاه نظام ما بر اساس عدالت در همه عرصهها و رفاه براي همه بشريت و توحيد و معنويت براي همه انسانهاست و اگر كساني ميخواهند با اين ملت پيوند بخورند بايد در ديدگاههاي خود تجديد نظر كنند.
الهام در پاسخ به سوالي درباره نوع درنظر گرفتن قيمت نفت در بودجه سال آينده نيز گفت: دولت آمادگي دارد برنامهريزي اقتصادي خود را مستقل از نوسانات نفت داشته باشد. كارشناسان ما كاهش قيمت نفت را دائمي نميدانند و معتقدند اين كاهش متوقف و متعادل ميشود. تلاش دولت هم براي حفظ منافع و ذخاير نفت، همچنين حفظ حقوق توليدكنندگان در عرصه بينالملل ادامه دارد. ما در عين حال نظام پيشرفت كشور را بر اساس برنامهاي كه مستقل از نفت باشد، تدوين ميكنيم و قدرت چنين برنامهريزياي را داريم كه در هر شرايطي در جهت تحقق اهداف چشمانداز گام برداريم.
سخنگوي دولت در ادامه در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه پرسيد "شنيده شده است دولت قصد دارد طرح تحول را در بودجه 88 بگنجاند" گفت: واقعيكردن قيمت انرژي نسبتي با كاهش قيمت نفت ندارد و دولت خواهان واقعيكردن قيمت انرژي براي تعادل در مصرف و بازار است، ما در داخل نيز به سمت واقعيكردن قيمت انرژي ميرويم و اين همگرا با اهداف ماست.
الهام ادامه داد: وقتي دولت طرح بلندمدتي را ميخواهد اجرا كند به صورت طبيعي در بودجههاي سالانه نيز آن را در نظر ميگيرد؛ بنابراين طرح تحول در بودجه سال بعد موثر است؛ چرا كه اين دو به هم مرتبط هستند؛ يكي براي يك سال است و ديگري يك برنامه دائمي است.
سخنگوي دولت در ادامه گفت: دولت بر يك فوريت ارائه طرح تحول به مجلس تاكيد دارد و معتقد است اين كار بايد سريعتر انجام شود.اما با وضعيتي كه در عرصه جهاني داريم و وضعيت داخلي فرصت خوبي براي اجراي اين طرح داريم. روند كاهش قيمتها به ويژه در مصالح ساختماني و فلزات چنين فرصتي را براي ما فراهم كرده است و فكر ميكنيم بايد مديريت مجموعه دولت به دنبال تسريع در روند كاهش قيمتها و ايجاد آسايش بيشتر براي مردم باشد و با طرح تحول اين روند تثبيت خواهد شد.
الهام درباره علت تاخير ارائه لايحه تحول اقتصادي به مجلس نيز گفت: دولت ميخواهد بستر كار براي اهميت زماني و فوريت آن جا بيفتد وگرنه در اصل موضوع همه از اين طرح حمايت ميكنند، فقط برخي ملاحظات را گوشزد ميكنند. دولت ميخواهد اين كار درست ، با تدبير و با سرعت انجام شود.
سخنگوي دولت در پاسخ به سوالي مبني بر ارائه گزارشي از سوي ديوان محاسبات از تبصره 13 و فعاليتهاي دولت به لاريجاني و تعدادي از نمايندگان گفت: اطلاعي از اين گزارش ندارم، ولي معمولا گزارشهاي موضوعي به اين شكل در برنامههاي قانوني دستگاههاي نظارتي مثل ديوان محاسبات نيست.
وي افزود: آنها بايد بودجه را در قالب سال ببينند و گزارش خود را در قالب تفريغ بودجه ارايه دهند؛ بنابراين اين كاركرد را در زمان مدت قانونياش ارايه ميكنند و گزارش نهايي بر كاركرد آنهاست. البته ما كه هنوز در پايان سال قرار نگرفتهايم كه بتوانيم كاركرد دولت و بخشهاي مربوط به آن را در حوزه يكساله ارزيابي كنيم. معمولاً حرفهاي اين شكلي هم اين روزها در جامعه زياد پراكنده ميشود درحاليكه اگر تعمق كنيم برخي از اين حرفها پايه ندارد و حقوقي نيست و اكثر آنها واقعي به نظر نميرسند.
وي گفت: ولي در فضايي، برخي شائبهها به اين مسايل دامن ميزند، ولي كاركردهاي مالي، كاركردهاي روشني است و دستگاههاي نظارتي و مالي هم به اندازهاي متعدد و متراكم هستند كه معمولًا جرات مديران را هم در تصميمگيري ساقط ميكنند و مديري جرات نميكند قالبها را بشكند و مباني را حفظ كند. درواقع كندي كار بعضاً ناشي از احتياط و تامل مديران براي حوزههاي نظارتي است. در اين راستا مراجع نظارتي هم به موقع گزارشات خود را ارايه ميدهند.
در ادامه اين نشست خبرنگاري مدعي شد وزير ارشاد از اختصاص 54 ميليارد تومان يارانه به مطبوعات و در عين حال حذف 14 ميليارد تومان آن توسط دولت سخن گفته، كه الهام گفت: قرار نيست تمام وزراي ديگر را با من محك كنيد. هر وزير در حوزه خود حرف درستي ميزند و اطلاعاتي كه ميدهد مربوط به دستگاه خود است و معتبر ميباشد، اگر در فهم و انتقال مسايل مشكلي پيش نيامده باشد. اين موضوع نيز در حوزه كار وزارت ارشاد است، اما منابع به همان مقدار كه وارد خزانه ميشود، تخصيص مييابد.
وي ادامه داد: دولت نيز تاكيد دارد كه تخصيصهاي عمراني كشور را هميشه افزايش دهد و آنجايي هم كه ضرورت حمايت عمومي از مردم است آن را در نهايت و در حد ممكن اعمال كند، به طور خاص در مورد يارانه مطبوعات خبري ندارم ولي معمولا نوسان اين منابع به خاطر اين موارد است كه بايد در خزانه جذب شود و به همان نسبت تخصيص يابد.
وي تصريح كرد: به هرحال، هر زمان دولت رقمي را پيشبيني ميكند، اراده اجراي آن را دارد و هر اندازه تحقق پيدا كند، اجرايي ميشود.
وي در مورد افزايش تعرفه آگهيهاي مطبوعات نيز گفت: روندي كه تصويب شده باشد، مراحلي دارد كه بعد از ارزيابي كارشناسي وقتي نهايي شد، ابلاغ ميشود. در روند اداري هم اين مسايل فرايندي دارد و مسيري كه طي ميكند در صورت نهاييشدن ابلاغ ميشود.
وي درباره شركت متكي در اجلاس همسايگان افغانستان نيز گفت: فردا سخنگوي وزارت امور خارجه جلسه دارد و ميتوانيد از او در اينباره سوال كنيد، اما در مجموع حمايت از بازسازي افغانستان به عنوان يك همسايه و وجود يك دولت توانمند و مستقل و حل مساله امنيت و بازسازي آن براي ما اهميت دارد، به خصوص افغانستان كه نيروهاي اشغالگر آن براي كل منطقه تهديد هستند.
پايانپيام
كد خبر: 463064
شنبه 23 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]