واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: 67 هزار واحد صنعتي در كشور فعاليت مي كند
دبير انجمن مراكز تخصصي تحقيق و توسعه صنايع:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:دبير انجمن مراكز تخصصي تحقيق و توسعه صنايع و معادن گفت: در حال حاضر 67 هزار واحد صنعتي در كشور فعال است كه تنها دو هزار واحد داراي پروانه تحقيق و توسعه از وزارت صنايع هستند.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران،" حميد طاهباز توكلي" در جمع خبرنگاران با بيان اينكه تنها 15 درصد واحدهاي داراي پروانه تحقيق و توسعه يعني حدود44 درصد كل واحدهاي صنعتي كشور در كلاس A و در سطح مناسب قرار دارند افزود: 30 درصد از اين واحدها در كلاس Bو بقيه در كلاس C تقسيم بندي مي شوند كه اين دسته بندي براساس معيارهاي جهاني تعريف شده است.
وي در ادامه از ساخت نخستين ربات انسان نما در كشور با همكاري اين انجمن و دانشكده فني دانشگاه تهران خبر داد و افزود: قرار است در جشنواره نوآوران برتر سال در عرصه صنعت و معدن كه 24 آذر ماه امسال در مركز همايش هاي صدا و سيما برگزار مي شود، اين ربات انسان نما با نام سورنا در حضور وزير صنايع و معادن شناسنامه دار شود.
توكلي با اشاره به اين كه در فاز اول، اين ربات فقط اقدام به خوش آمدگويي به مهمانان حاضر در جشنواره مي كند، گفت: بر اساس قرارداد دو ساله اي كه بين انجمن و دانشكده فني دانشگاه تهران منعقد شده است، قابليت هاي اين ربات به مرور زمان افزايش يافته و در نهايت در سال 1390 قرار است، سورنا مديريت سالن برگزاري جشنواره را شخصا به عهده بگيرد.
وي با بيان اين كه در كشور هيچ قانون حمايتي از انجام فعاليت هاي تحقيق و توسعه توسط واحدهاي صنعتي و توليدي وجود ندارد، خاطرنشان كرد: در گذشته قانوني وجود داشت كه بر اساس آن هر واحدي كه در فعاليت هاي تحقيق و توسعه سرمايه گذاري مي كرد، از پرداخت 50 درصد از دو در هزار فروش خود به خزانه معاف مي شد كه متاسفانه اين قانوني حمايتي هم بعدها در تجميع عوارض محو شد.
دبير انجمن مراكز تخصصي تحقيق و توسعه صنايع و معادن اضافه كرد: به منظور حمايت از فعاليت هاي تحقيق و توسعه در واحدهاي صنعتي لايحه اي را به كمك وزارت صنايع و معادن تهيه كرده و به هيات دولت براي تصويب فرستاديم، اما متاسفانه اين لايحه با مخالفت وزارت اقتصاد روبرو شد.
وي افزود: در لايحه پيشنهادي جايگزيني ماليات با سرمايهگذاري در تحقيق و توسعه مقرر شده بود كه 3 درصد از ماليات صنايع به فعاليتهاي تحقيق و توسعه همان واحدها در راستاي توسعه بيشتر صنعتي كشور اختصاص يابد.
توكلي همچنين با اشاره به تدوين سند ملي تحقيق و توسعه در كشور توسط انجمن خاطرنشان كرد: تدوين اين سند به زودي به پايان رسيده و براي بررسي و تصويب نهايي به هيات دولت ارسال مي شود.
وي همچنين با اشاره به مغفول ماندن بحث ارتباط بين صنعت و دانشگاه در كشور گفت: به منظور برقراري ارتباط واقعي بين صنعت و دانشگاه قصد داريم، دانشكده هاي كشور را عضو انجمن كنيم تا در انجمن ارتباط واقعي ميان بخش دانشگاه و واحدهاي صنعتي و توليدي برقرار شود همچنين برنامه اي را براي حمايت از پايان نامه هاي برتر دانشجويي تدوين كرده ايم.
دبير انجمن مراكز تخصصي تحقيق و توسعه صنايع و معادن در ادامه با بيان اين كه انجمن وضعيت فعاليت هاي تحقيق و توسعه در 25 كشور دنيا را مورد مطالعه و بررسي قرار داده است، عنوان كرد: به عنوان مثال براي توليد و ساخت يك قطعه خودرو در هر سال به سرمايه گذاري 500 ميليون دلاري نياز است، اما براي حفظ و توسعه همين محصول نياز به سرمايه گذاري چندين برابر است.
وي همچنين با اشاره به فعاليت هاي تحقيق و توسعه انجام شده در شركت هاي خودروسازي كشور نيز توضيح داد: در هر صورت نمي توان گفت كه شركت هاي خودروسازي كشور هيچ فعاليتي در عرصه تحقيق و توسعه نداشته اند و در اين زمينه توليد خودرو سمند را مي توان به عنوان يكي از دستاوردهاي تحقيق و توسعه در صنعت خودروسازي كشور به حساب بياوريم.
انتهاي پيام//
جمعه 22 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]