واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رييس پيام نور همدان: به روز نبودن تجهيزات معضل دانشگاههاي ايران است
داخلي. آموزشي. هفته پژوهش.
همدان رييس دانشگاه پيام نور استان همدان گفت: به روز نبودن تجهيزات و فناوريهاي دانشگاهها يكي از بزرگترين معضلهاي پژوهشي و آموزشي دانشگاههاي ايران است.
"اردشير خزايي" روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: وجود نوآوري و شكوفايي علمي در سطح دانشگاهها با استفاده از فناوريهاي نوين محقق مي شود.
وي اظهار داشت: دانشمندان كشور هم اكنون با كمترين اعتبارات و تجهيزات پژوهشي و آموزشي ناكارآمد با دانشمندان دنيا رقابت ميكنند.
وي با اشاره به لزوم ايجاد زيرساختهاي پژوهشي اضافه كرد: ايران بايد بتواند در دهه چهارم انقلاب به شكوفايي علمي و كاربردي دست پيدا كرد.
وي اظهار داشت: برنامه دولت، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در عصر حاضر در زمينه علمي دستيابي ايران به عصر شكوفايي علم و فناوري است.
وي ادامه داد: هماكنون با امكاناتي كه در اختيار اساتيد است دانشگاههاي كشور به مرحله توليد علم رسيدهاند و در دهه چهارم در عمل و براي كاربردي كردن طرحهاي تحقيقاتي بايد اقدام شود.
وي گفت: بيشتر مشكلات كشور در زمينههاي علمي مشكلات علوم پايه و آكادميك است كه اينها بايد جنبه كاربردي پيدا كنند.
وي گفت: پژوهش بايد در كنار آموزش باشد تا طرحهاي پژوهشي تاثيرگذاري لازم را در ابعاد مختلف داشته باشند.
دبير شوراي پژوهشي دانشگاه پيام نور همدان نيز دراين نشست خبري گفت: از يك سال گذشته اداره پژوهش و كارآفريني در اين دانشگاه تاسيس شده و وظايف مهمي در زمينه پژوهش بر عهده دارد.
"نصرالله عرفاني" افزود: تشكيل دفتر پشتيباني تحقيقات در اين دانشگاه براي سازماندهي بيشتر امور پژوهشي و فراهم كردن خدمات پژوهشي براي اساتيد و دانشجويان تحصيلات تكميلي از وظايف اداره پژوهش و كارآفريني است.
وي گفت: انعقاد قرارداد پژوهشي و فناوري با دستگاههاي اجرايي، تصويب طرحهاي پژوهشي اعضاي هيات علمي در قالب اعتبار پژوهشي مصوب براي اعضا با تاييد شوراي پژوهشي استان براساس ضوابط هزينه كردن اعتبارات طرح ويژه براي اعضا علمي از ديگر وظايف اين نهاد است.
وي اضافه كرد: پرداخت پاداش مقالههاي اعضا هيات علمي، تصويب، اجرا و پرداخت حقالزحمه كارگاههاي آموزشي و همايشهاي استاني در قالب برنامه مصوب شوراي پژوهشي ديگر خدماتي است كه در اداره پژوهش دانشگاه ارايه ميشود.
عرفاني افزود: دانشگاه از پژوهشگران خود براساس سوابق افراد و در قالب آييننامه تخصيص اعتبار ويژه حمايت ميكند.
وي گفت: همچنين در حوزههاي مورد نياز دانشگاه و فناوريهاي پيشرفته داراي اولويت با تصويب شوراي پژوهشي اين دانشگاه از پژوهشگران حمايت مي كند.
وي گفت: حداكثر اعتبار پژوهشي ۳۰۰ميليون ريال براي اساتيد است كه براي ارايه طرحها به آنان پرداخت ميشود.
وي ادامه داد: طرحهاي پژوهشي درقالب اعتبار ويژه و نيازهاي محلي استاني و طرحهاي پژوهشي با ساير نهادهاي دولتي و غيردولتي و در محورهاي اولويت دار نيازهاي تحقيقاتي دانشگاه در حوزه فناوري پيشرفته از انواع طرحهاي پژوهشي اعضاي هيات علمي و دستياران است.
وي اظهار داشت: ۲۴طرح پژوهشي توسط دانشگاه پيام نور استان از آذرماه سال ۸۶تا آذرماه امسال ارايه شده است.
وي گفت: از اين تعداد ۲۲طرح مصوب شده و دو طرح ديگر نيز خاتمه يافته است.
وي افزود: همچنين هماكنون ۲۰طرح پژوهشي در دانشگاه پيام نور همدان در حال اجرا است و هفت مقاله نيز در مجلههاي ISIچاپ شده است.
وي گفت: طرحهاي تحقيقاتي دانشگاه بايد رافع نيازهاي جامعه باشد و در همه زمينهها طرحهاي تحقيقاتي ارايه شود.
وي افزود: صنعت براي به روز شدن نيازمند كارهاي پژوهشي است و به همين علت نوع نگاه به حوزه پژوهش و صنعت بايد تغيير كند و اين دو تعامل بيشتري با يكديگر داشته باشند. ك/۳
چهارشنبه 20 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]