واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: امروز، ميان تو و خدايت فاصله اي نيست
امروز ميان تو و خدايت فاصله اي نيست. امروز تو پيروز مي شوي بر هر آن چه كه از معشوق دورت مي كند. امروز تو لبخند مي زني بر شيطان. امروز تو سر بالا مي گيري و به آسمان نگاه مي كني، شكر مي كني خدايي كه تو را بر نفست پيروز كرد. امروز تو از شر هر چه غير اوست رهايي يافته اي. امروز تو... امروز ميان تو و خدايت فاصله اي نيست.
سرويس فرهنگي برنا
«... و اكنون در منايي، ابراهيمي، و اسماعيلت را به قربانگاه آورده اي. اسماعيل تو كيست؟ چيست؟ مقامت؟ آبرويت؟ موقعيتت، شغلت؟ پولت؟ خانه ات؟ املاكت؟ ... ؟
اين را تو خود مي داني، تو خود آن را، او را – هر چه هست و هر كه هست – بايد به منا آوري و براي قرباني، انتخاب كني، من فقط مي توانم نشاني هايش را به تو بدهم...
آنچه تو را، در راه ايمان ضعيف مي كند، آنچه تو را در رفتن، به ماندن مي خواند، آنچه تو را، در راه مسئوليت به ترديد مي افكند، آنچه تو را به خود بسته است و نگه داشته است، آنچه دلبستگي اش نمي گذارد تا پيام را بشنوي، تا حقيقت را اعتراف كني، آنچه ترا به فرار مي خواند آنچه ترا به توجيه و تاويل هاي مصلحت جويانه مي كشاند، و عشق به او، كور و كرت مي كند ابراهيمي و ضعف اسماعيلي ات، ترا بازيچه ابليس مي سازد. در قله بلند شرفي و سراپا فخر و فضيلت، در زندگي ات تنها يك چيز هست كه براي بدست آوردنش، از بلندي فرود مي آيي، براي از دست ندادنش، همه دستاوردهاي ابراهيم وارت را از دست مي دهي، او اسماعيل توست، اسماعيل تو ممكن است يك شخص باشد، يا يك شي، يا يك حالت، يك وضع، و حتي، يك نقطه ضعف!...»
روز عيد قربان از اعياد مهم اسلامى است. عيد قربان را "عيد اضحي" نيز مي گويند. به معناي ارتفاع روز و امتداد نور آفتاب مي باشد و هنگامي كه خورشيد بالا مي آيد. از آن جايي كه حجاج زمان بالا آمدن آفتاب قرباني مي كنند و قرباني را اضحيه يا ضحيه مي گويند به همين دليل روز دهم ذي الحجه را كه قبل از ظهر آن، عمل قرباني انجام مي شود، عيد اضحي نيز مي نامند.
«... ابراهيم (ع) در خواب ديد كه خداوند به او فرمان مىدهد تا فرزندش اسماعيل را ذبح كند. البته خواب پيامبران حق بوده و به منزله وحى الهى است، به همين دليل ابراهيم (ع) تصميم به اجراى فرمان الهى گرفت و به بهانه اينكه اسماعيل، تنها پسر او بوده و خود به سن پيرى رسيده است، از تصميم خود برنگشت.
"ابراهيم گفت: پسركم در خواب ديدم كه تو را ذبح مىكنم نظرت چيست؟ اسماعيل گفت: پدرم آنچه را بدان مأمور شدهاى انجام ده و انشااللَّه مرا از بردباران خواهى يافت. آنگاه كه تسليم امر خدا شد و او را به صورت خوابانيد. به او خطاب كرديم اى ابراهيم، مأموريت خوابت را عملى ساختى و اين گونه نيكوكاران را پاداش مىدهيم. اين امتحانى آشكار بود و با ذبحى بزرگ او را فدا داديم و قدردانى و ثناى او را به آيندگان واگذارديم. سلام و درود بر ابراهيم، اين گونه نيكوكاران را پاداش عطا مىكنيم؛ زيرا او از بندگان مؤمن ما بود و وى را به اسحق، كه پيامبرى شايسته بود، مژده داديم."
چون اسماعيل تسليم قضاى الهى شده و آنان تصميم بر اجراى فرمان الهى گرفتند، خداوند او را مخاطب ساخت كه "اىابراهيم، از ذبح فرزندت خوددارى كن، زيرا هدف از آزمايش و امتحان تو، حاصل گرديد، ما اطاعت و اقدام به اجراى فرمان پروردگارت را در تو يافتيم و اين آزمايشى بزرگ و آشكار بود تا ما به واسطه آن ايمانت را بيازماييم و تو در اين آزمون پيروز گشتى. اينك اين قوچ را گرفته و به جاى فرزندت ذبح نما."...»
«اين روز يادآور اخلاص و بندگى حضرت ابراهيم (ع) در برابر پروردگار خويش است، آن جا كه فرمان حق براى ذبح اسماعيل صادر شد، و ابراهيم آن بنده فرمانبردار خداوند آماده اجراى اين فرمان شد و اسماعيل را به قربانگاه برد و كارد بر حلقومش نهاد، ولى ندايى رسيد كه اى ابراهيم از عهده اين آزمون الهى برآمدى! دست نگهدار كه فرمانبردارى خويش را به درستى اثبات كرده اى.
جبرئيل همراه با «قوچى» فرود آمد و ابراهيم آن را قربانى كرد، و سنّت قربانى در منا از آن روز برقرار شد...»
عيد قربان كه پس از عرفات (شناخت) و مشعر (آگاهي و شعور) و منا (سرزمين آرزوها، رسيدن به عشق) فرا مى رسد. عيد رهايى از تعلقات. در اين روز حج گزار، اسماعيل وجودش را، يعنى هر آنچه بدان دلبستگى دنيوى پيدا كرده قربانى مى كند.
«... اي ابراهيم! قهرمان پيروز پرشكوه ترين نبرد تاريخ! اي روئين تن، پولادين روح، اي رسولِ اُلوالعَزْم، مپندار كه در پايان يك قرن رسالت خدايي، به پايان رسيده اي! ميان انسان و خدا فاصله اي نيست، خدا به آدمي از شاهرگ گردنش نزديك تر است، اما، راه انسان تا خدا، به فاصله ابديت است، لايتناهي است! چه پنداشته اي؟...»
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]