واضح آرشیو وب فارسی:فارس: تكرار/ رئيس سازمان حسابرسي در همايش سلامت نظام اداري كشور: برخيها بدون اطلاعات براي كشور شاخص تورم ميسازند
خبرگزاري فارس: نجفي علمي تأكيد كرد: برخيها بانك مركزي را كه همواره با استفاده از تجربيات جمع كثيري از كارشناسان مستقل، برخي آمارها از جمله تورم را با دقت اعلام ميكند، قبول ندارند و چند نفر بدون اطلاعات، شاخص تورم مي سازند كه برخي نيز قبول ميكنند.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمدكاظم نجفي علمي رئيس سازمان حسابرسي در همايش تلاش براي ارتقاي سلامت نظام اداري كشور اظهار داشت: استعداد مديران باهوش، صادق و به ويژه جوانان بايد شكوفا شود و ما واقعا در راستاي تحقق چشمانداز ميتوانيم با اتكا به دانش، ايمان و اعتقاد ميليونها فارغالتحصيل دانشگاهي، ايران را از نظر اقتصادي در منطقه اول كنيم.
وي در عين حال افزود: عادت داريم رشد و ابعاد ناهنجاريها را در ايران بيشتر و نظم را كمتر اعلام كنيم، ضعفهاي يكديگر مخصوصا دولتمردان را بيشتر جلوه دهيم و حتي اسرار مهمي را در جنگهاي رسانهاي به راحتي فاش كنيم و در ذهن ما القا شده كه كشورهاي صنعتي مظهر نظم، انضباط، صداقت و عدالت است.
"ميگوئيم در شاخص كسب و كار، آخر هستيم و به راحتي شاخص ميسازيم و بانك مركزي را كه همواره با استفاده از تجربيات جمع كثيري از كارشناسان مستقل، برخي آمارها از جمله تورم را با دقت اعلام ميكند، قبول نداريم و چند نفر بدون اطلاعات، شاخص تورم مي سازند و آن را برخي قبول ميكنند".
رئيس سازمان حسابرسي در ادامه انتقادهاي خود گفت: پروندههاي زيادي درباره چك بي محل، قاچاق، اعتياد، ماليات و فحشا ساخته ايم؛ در حاليكه در كشورهاي صنعتي براي چك بي محل پرونده نميسازند و قاچاق عمدتا آزاد است و اعتياد و حتي توزيع مواد مخدر جرم نيست؛ چون سيستم ماليات ارزش افزوده دارند و پروندههاي مالياتي آنها بسيار كم است.
نجفي علمي افزود: در كشورهاي صنعتي فحشا رواج دارد و امري غيرقانوني نيست، فساد اجتماعي جرم نيست و بيشتر امور از طريق لابيها و وكلا انجام ميشود و به هيچ كس و مقامي هم آمار نميدهند و نتيجه اين است كه ايران را كه امن ترين كشور دنياست، ناامن جلوه ميدهند و شاخصهاي ما را از نظر فساد، كندي كسب و كار، امنيت سرمايه جزء آخرين اعداد نظير زيمبابوه اعلام ميكنند.
وي در ادامه سخنان خود به عنوان "رئيس سازمان حسابرسي" كه اكثر بنگاههاي اقتصادي دولتي را حسابرسي مي كند، خاطر نشان كرد كه پيچيدگي و زياد بودن قوانين، زيادي مسئوليت، كمي اختيار و تنگناهاي بودجهاي باعث برخي تخلفات قانوني و نا آشنايي برخي مديران اجرايي با استانداردها و تخطي از رعايت استانداردها شده، اما در عين حال از منظر فساد و سوء استفاده از منابع به نفع خود، مديران ما جزء پاكترين و صادقترين مديران جهان اسلام هستند.
رئيس سازمان حسابرسي گفت: بسياري از تبليغات سوء خارجيها در مورد ايران دروغ است و به سرمايهگذاران خارجي توصيه مي كنم دست از سرمايهگذاريهاي كاغذي كه سرمايهگذاريهاي آنها را به يك سوم تقليل داده، بردارند و به سرمايهگذاريهاي واقعي روي آورند كه سالهاي طولاني سود منطقي به آنان ارزاني ميدهد.
نجفي علمي با اشاره به وضع جهان از نظر فساد، افزود: آمارها نشان ميدهد بسياري از فسادهاي مهم در ايران وجود ندارد اما بسياري از امور كه در ايران فساد محسوب مي شود، در دنيا جزو مباهات است و افكار عمومي مردم سراسر دنيا، اصحاب سياسي، دستگاه قضايي و مجالس قانونگذاري را فاسدترين بخشهاي حاكميت كشورها ميدانند و حال آنكه در ايران عكس آن است.
وي افزايش وجدان اجتماعي از طريق تبليغات موثر، كاهش و حذف مقررات غيرضرور، استقرار روش هاي استاندارد، نظارت مستمر بر افراد و نهادها و انتصاب بر اساس لياقت و صداقت و پرهيز از انتخابات فاميلي و خويشاوندي، دوستي و هوشياري و اعتراض عامه در رابطه با فساد را از راهكارهاي مقابله و رفع فساد برشمرد.
رئيس سازمان حسابرسي در بخش پاياني سخنان خود با اشاره به وجود 3 نوع فساد شخصي، نهادي و هنجار شدن و عمومي شدن فساد، ابراز عقيده كرد: همانطور كه عوامل به وجود آورنده فساد در اجتماع از گستره بالايي برخوردارند، آثار و نتايج ناشي از فساد در جامعه نيز بسيار گسترده است.
نجفي علمي افزود: فساد همچون غده سرطاني است كه آسيبهاي بسياري را به جامعه و كشور وارد ميآورد و صدمه زدن به اعتماد مردم نسبت به حكومت، ممانعت از ثبات سياسي و اقتصادي و پيوستگي اجتماعي و ممانعت از توسعه اقتصادي كشور از طريق تخريب رقابت سالم در بازار از جمله اين موارد هستند.
وي ادامه داد: تضعيف ساختار اداري، تخريب مشروعيت حكومت و حاكميت قانون، كاهش احترام به قانون، از بين رفتن شفافيت و حسابدهي، كاهش فرصتهاي سالم پيشرفت براي افراد، موسسات و سازمانها، افزايش هزينه زندگي سالم و بالاخره كاهش بهرهوري را ميتوان از ديگر آثار ناشي از وجود فساد اداري در جامعه نام برد.
رئيس سازمان حسابرسي خاطر نشان كرد: پس از شناخت عوامل و گلوگاههاي بروز فساد اداري، پيگيري مجدانه و راهكارهاي پيشگيرانه و بهبود بخش در چارچوب برنامههاي ميانمدت، گام بعدي به شمار ميرود و يكي از پيشنهادات مهم براي حل مشكلات اداري، كاهش بروكراسي و كاغذبازي و كاهش هزينههاي دولت، مبارزه با دروغ با كمك رايانه است.
نجفي علمي افزود: دروغ از نظر اسلام از معاصي بزرگ است و بايد به مردم اعتماد كنيم و سخن و قول آنها را در رايانهها ثبت كنيم و اگر خلاف واقع گفتند، آنها را از بسياري از مزايا و امكانات محروم كنيم و آن هنگام است كه بسياري از كاغذبازيها كم ميشود.
وي در پايان با توجه به شرايط موجود اين نكته را نيز متذكر شد كه كاهش قيمت نفت موقعيت و فرصت گران بهايي براي ماست كه ساختارهاي هزينه در بخش خصوصي و در بخش دولتي را اصلاح كنيم.
انتهاي پيام/
سه شنبه 19 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]