واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: جشنواره موسيقي فجر، سيامين سالگرد انقلاب ومرور خاطرهها
انقلاب مساوي است با خلاقيت اين سخن استاد محمدرضا لطفي است كه قرار است در جشنواره موسيقي فجر، موسيقي خاطرهانگيز اوائل انقلاب را با دكلمه، آواز شاگردان خود و سخنراني، بيان كند. اين موسيقي خاطرهانگيز كه با همكاري استادان شجريان، عليزاده، طلوعي و ديگران در دهه اول انقلاب طنين انداز شد، به چاوش مشهور است.
استاد لطفي در آخرين نشست خبري خود، پيش از برگزاري بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر به خاطر تقارن آن با سيامين سالگرد انقلاب اسلامي به نكته جالبي اشاره كرد. او گفت: «اميرحسين آريانپور كه در جامعهشناسي سرآمد است در مقايسه دو انقلاب مشروطه و انقلاب سال 1357 گفته است كه در انقلاب مشروطه شعر سكاندار بود و در انقلاب اسلامي، موسيقي سكاندار حركت و جريان بوده است. من ميگويم شعر و گرافيك، توأمان در اين انقلاب بودهاند.»
به هر جهت، محمد قوي حلم نوازنده تنبك و استاد سازهاي كوبهاي كنسرواتوار ارسي پاريس، استاد لطفي را در كنسرت تهران همراهي خواهد كرد. برنامه استاد لطفي در روزهاي 24 و 25 آذر در تالار بزرگ كشور خواهد بود و در روز 21 آذرماه ساعت 11 نيز در تالار وحدت سخنراني خواهد كرد.
اما خبرهاي ديگر و جزئيات اين رويداد فرهنگي پيشرو، از اين قرار است:
بابك رضايي مدير اجرايي بيست وچهارمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر از اختصاص كارت vip به 50 هنرمند تراز اول و همچنين اختصاص جايگاه ويژه به خبرنگاران در طبقه چهارم تالار وحدت خبر داد. به گزارش فارس، بابك رضايي مدير اجرايي جشنواره موسيقي فجر، درجمع خبرنگاران درباره بخشهاي اجرايي بيست وچهارمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر توضيح داد.
بازسازي سالن رودكي
رضايي، با اشاره به غير استاندارد بودن سالنهاي موسيقي گفت: هيچ يك از سالنهاي موسيقي ما از استاندارد لازم برخوردار نيستند و به لحاظ آگوستيك دچار مشكلاتي هستند كه در جهت استاندارد سازي سالنها تلاش خواهيم كرد.
وي از بازسازي سالن رودكي خبر داد و گفت: سالن رودكي پس از 40 سال بازسازي خواهد شد و علاقهمندان به موسيقي همزمان با گشايش بيست وچهارمين جشنواره بينالمللي موسيقي فجر شاهد بازسازي و نوسازي سالن استاندارد و آگوستيك موسيقي در اين تالار خواهند بود.
وي همچنين درباره نحوه صدابرداري در سالنها توضيح داد: براي همه سالنها صدابردار داريم و امكانات صوتي را با مشورت كارشناسان و متخصصين انجام خواهيم داد تا شرايط بهتري را از نظر صوتي داشته باشيم.
اختصاص تسهيلات براي هنرمندان ويژه، دانشجويان و خبرنگاران
وي با بيان اين كه پيش فروش بليتهاي جشنواره از 20 روز پيش آغاز شده است، گفت: دو روز اول پيش فروش بليتهاي دانشجويي را داشتيم كه با استقبال بسيار كم نظيري همراه بود و راهاندازي گيشه دانشجويي در دانشگاهها نمونهاي از اختصاص بيشترين تسهيلات در بخش دانشجويي است.
رضايي در ادامه گفت: بليتهاي موسيقي امسال براي دانشجويان موسيقي 50 درصد و براي بقيه 30 درصد بود و دو روز نيز به فروش بليت براي اعضاي گروههاي موسيقي و شركتكنندگان در جشنواره اختصاص يافته است و از هفتم آذرماه نيز پيش فروش بليت در چهار گيشه ققنوس، دارينوش،سلفا و سياه و سفيد آغاز شده است و در گيشه ويژه تالار وحدت نيز بليت بخشهاي مختلف جشنواره به جز بخش ويژه ارائه شده است.
رضايي درباره بخش ويژه جشنواره هم توضيح داد: بخش ويژه به دو بخش موسيقي پاپ و موسيقي ايراني تقسيم شده است كه در بخش موسيقي ايراني روزهاي 24 و 25 آذرماه گروه همنوازان شيدا به همراه محمدرضا لطفي چاووش (6) و چاووش (8) را در تالار وزارت كشور اجرا خواهند كرد و در بخش موسيقي پاپ هم محسن يگانه، حميد حامي،علي لهراسبي و احسان خواجهاميري اجرا خواهند داشت.
احسان خواجهاميري در تالار بزرگ كشور
مدير اجرايي جشنواره موسيقي فجر درباره اعلام نشدن حضور احسان خواجه اميري در جدول اجراها گفت: وي تا پيش از چاپ جدول اجراها تكليف ما را براي حضورشان در جشنواره مشخص نكرده بودند و به همين دليل اسم ايشان در جدول نيامده است اما روز شنبه 23 آذرماه در تالار وزارت كشور اجرا خواهد داشت و همچنين روز پنجشنبه 21 آذرماه نيز اركستر بزرگ كارما با حضور بهنام ابطحي و حميد حامي به روي صحنه ميروند.
وي افزود: بخش رقابتي موسيقي پاپ در برج آزادي به روي صحنه خواهد رفت و اسامي هيأت داوران همه بخشهاي مختلف جشنواره از جمله بخش پاپ نيز 24 ساعت قبل از شروع جشنواره از طريق سايت جشنواره اعلام خواهد شد.
رضايي محور اصلي جشنواره را حضور گروههاي رقابتي عنوان كرد كه در كنار آن بخش ويژه و جنبي را نيز خواهيم داشت.
وي درباره بخش جنبي هم گفت: تلاش كردهايم كه از هر ژانر يك گروه موسيقي را درجشنواره داشته باشيم.
رضايي با اشاره به برگزاري نمايشگاه موسيقي و آثار شنيداري گفت: سال گذشته اين برنامه به شكل بسيار خوبي برگزار شد و امسال هم آقاي مختاباد با الگوبرداري از آن تصميم گرفتند كه بخش سخنرانيهاي جشنواره را تبديل به ميزگرد كنند و قرار است 6 موضوع از جمله بررسي آموزش در آموزشگاهها، دانشگاهها و هنرستانها در اين سلسله نشستها مورد بحث و بررسي قرار بگيرد.
فروش بليتهاي بخش ويژه به صورت اينترنتي
مدير عامل انجمن موسيقي ايران در ادامه درباره بليتهاي بخش ويژه جشنواره گفت: بليتهاي اين بخش به دليل حجم زياد بليتها و درصد بالاي علاقهمندان آن، قرار شد كه به صورت اينترنتي به فروش برسد و فروش اينترنتي باعث شد كه علاقهمندان مختلفي از سراسر كشور و حتي خارج از كشور امكان تهيه بليت اين بخش را داشته باشند.
وي افزود: فروش بليت اينترنتي در سه مرحله انجام ميگيرد كه در مرحله اول ثبت نام انجام ميشود در مرحله دوم رزرو بليت صورت ميگيرد و در مرحله سوم با واريز مبلغ بليت از طريق كارتهاي اعتباري پنج بانك ملي،ملت،پارسيان،سامان و اقتصاد نوين، بليت جايگاه مورد نظر از گردونه بليتهاي ما خارج ميشود و قبل از هر اجرا در اختيار خريداران قرار خواهد گرفت.
رضايي با اشاره به مشكلات احتمالي تهيه بليت از طريق اينترنت گفت: اين روش جديدي نيست و سالهاست كه در دنيا از اين طريق خريد و فروش بليت انجام ميشود كه اگر چه ممكن است براي برخي از مردم ما به دليل ناآشنايي با اين سيستم فروش، مشكلاتي به وجود بيايد اما اگر اين روش جا بيفتد،شرايط خوبي را براي مخاطبان و علاقهمندان به موسيقي فراهم خواهد كرد و از ازدحام مقابل گيشهها جلوگيري خواهد شد.
وي به كتابچه موسيقي فجر اشاره كرد و گفت: اين كتابچه كه به معرفي گروههاي مختلف شركتكننده درجشنواره ميپردازد، از روز يكشنبه از طريق گيشهها و مراكز فرهنگي ميان علاقهمندان توزيع خواهد شد.
هفت اجرا از 5 كشور در بخش بينالملل
كيوان فرزين، مسئول بخش بينالملل بيست و چهارمين جشنواره موسيقي فجر درباره اين بخش توضيح داد:
در بخش بينالملل 7 برنامه از 5 كشور فرانسه، ايتاليا، استوني، اتريش و هلند در جشنواره امسال خواهيم داشت كه در دو بخش مروري بر دورههاي مختلف موسيقي كلاسيك غرب از دوره باروك تا معاصر خواهد بود و در بخش بعدي گروههاي موسيقي «فيوژن» شامل هنرمنداني از كشورهاي تركيه،روماني،هلند و ايران موسيقي تلفيقي اجرا خواهند كرد كه علي رحيمي و كوروش بابايي از ايران در اين گروه به ترتيب سازهاي كوبهاي دف و تنبك و كمانچه را مينوازند.
وي افزود: برنامه موسيقي كشور استوني هم به نوعي موسيقي محلي منطقه بالكان اختصاص خواهد داشت.
گروه موسيقي ژاپن سال آينده ميآيد!
فرزين درباره حضور نيافتن گروه ژاپن هم گفت: امسال شرايط حضور گروه موسيقي ژاپن در جشنواره فجر فراهم نشد و قرار است در جشنواره سال آينده شاهد اجراي موسيقي سنتي يكي از گروههاي موسيقي از كشور ژاپن باشيم.
تجليل از سردبير فصلنامه موسيقي ملل
وي همچنين از تجليل «سايمون براتون» سردبير فصلنامه تخصصي «سان لاينگس» در جشنواره موسيقي فجر خبر داد و گفت: براتون سردبير يكي از معتبرترين مجلات تخصصي در زمينه موسيقي ملل است كه در گستره بينالمللي منتشر ميشود.
وي افزود: براتون به ايران خواهد آمد تا ضمن آشنايي با موسيقي ايران و انعكاس جشنواره موسيقي فجر ايران در نشريه بينالمللي، زمينه آشنايي مردم دنيا با موسيقي ايراني فراهم شود.
دوشنبه 18 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]