واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس جمهور اكوادور خواستار شد: ايجاد خط توليد خودرو و راه اندازي كارخانجات ذوب آهن در اكوادور
خبرگزاري فارس: رئيس جمهور اكوادور خواستار ايجاد خط توليد خودرو و راه اندازي كارخانجات ذوب آهن در كشور خود شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، رافائل كوره آ در سمينار تجاري ايران و اكوادور در اتاق ايران با اشاره به توانمندي هاي ايران در زمينه توليد و بازرگاني خواستار حضور سرمايه گذاران ايراني در بازار اكوادور شد.
وي افزود: اكوادور كشوري امن براي سرمايه گذاري است و بايد با تسهيل امور مالياتي، تعرفه هاي گمركي و تقويت سيستم هاي بانكي براي توسعه مبادلات تجاري دو كشور دوست و برادر ايران و اكوادور تلاش كنيم.
رئيس جمهور اكوادور با اشاره به منابع غني آب در اكوادور گفت: 5 مركز توليد برق در اكوادور راه اندازي شده است و اكنون نيز در حال راه اندازي يك نيروگاه 3 هزار مگاواتي هستيم و از سرمايه گذاران ايراني براي مشاركت در انجام اين پروژه دعوت مي كنيم. وي استخراج و فرآوري معادن گچ، مس، طلا، توليد چوب، ميگو، ماهي، انواع ميوه و سبزيجات و مبادله توريسم را از ديگر زمينه هاي مساعد براي سرمايه گذاري مشترك ميان دو كشور دانست.
كوره آ با اشاره به نياز بازار اكوادور به انرژي، كود شيميايي، اوره، انواع خودرو، تراكتور و صنايع دفاعي خواستار همكاري مشترك دو كشور براي ايجاد خط توليد خودرو و راه اندازي كارخانجات ذوب آهن در اكوادور شد.
وي از توافقات به عمل آمده براي جلوگيري از پرداخت ماليات مضاعف و ايجاد تسهيلات گمركي براي كالاهاي ايراني خبر داد و يادآور شد: مشكلات موجود بين بانك هاي دو كشور در حال حل شدن است و سرمايه گذاري در اكوادور براي ايرانيان ريسك نخواهد داشت و شركت هاي ايراني مي توانند در زمينه هاي مختلف در اكوادور فعاليت كنند.
رئيس جمهور اكوادور با اشاره به توان تكنولوژيكي ايران ابراز اميدواري كرد؛ اين دو كشور به خوبي با يكديگر تركيب شوند.
وي گفت: ما دفتري از اتاق ايران در اكوادور داريم و چند ماهي است كه روابط دو كشور آغاز شده است و در چند ماه آينده دو كشور اقدام به تاسيس سفارتخانه در كشورهاي يكديگر خواهند كرد.
وي افزود: اكوادور داراي 4 منطقه متنوع آب و هوايي و 14 ميليون نفر جمعيت است و از نظر استراتژيكي از اهميت زيادي برخوردار است زيرا به بازار ديگر كشورها راه دارد.
رئيس جمهور اكوادور ادامه داد: ما براي به كارگيري بهتر تكنولوژي و ايجاد ارزش افزوده بهتر كشور را به 7 استان تقسيم كرده ايم و صادرات زيادي در زمينه كاكائو و موز انجام مي دهيم.
وي از توانايي كشورش در به كارگيري صنايع جانبي از جمله هوايي، زميني و دريايي براي ايجاد ارزش افزوده خبر داد.
كوره آ تاكيد كرد: پول رسمي اكوادور، دلار آمريكا است كه اين كار از نظر اقتصادي اشتباه بزرگي بوده است، اما براي سرمايه گذاري خارجي احترام زيادي قايل هستيم و ميان سرمايه گذاران داخلي و خارجي مساوات وجود دارد.
به گفته وي، اكوادور نخستين صادركننده موز جهان است و ميگوهاي اين كشور نيز از مشهورترين ميگوهاي جهان است كه اميدواريم به زودي اين محصول را به ايران صادر كنيم.
وي تنها مشكل اكوادور را حمل و نقل دريايي عنوان كرد و افزود: سعي داريم اين مشكل را حل كرده و از ايران كالا بخريم و به اكوادور ببريم، مانند كود اوره، وسايل و انواع ماشين، زيرا ايران مي تواند سكوي صادراتي اكوادور باشد
وي عنوان كرد: 25 درصد كل درآمد كشور ما بدهي خارجي است و قصد ما رسيدن به اقتصاد باز است.
به گفته وي رشد اقتصاد اكوادور در سال 2003 ميلادي، 8 درصد، در سال 2005، 6 درصد و در سال 2008، 5 /3 درصد بوده است.
رئيس جمهور اكوادور در ادامه سخنانش خاطرنشان كرد: متاسفانه به علت برخي ديدگاه هاي اقتصادي نادرست، در صنعت نفت كشور ما سرمايه گذاري نشده و اين بخش در اكوادور دولتي است و اگر بخش نفت را در نظر نگيريم، رشد اقتصادي كشور ما در سال 2008 حدود 5 درصد بوده است.
كوره آ با اشاره به سيستم مالياتي و درآمد بسيار خوب كشورش از ماليات گفت: در مجموع 4 درصد كل درآمد خالص كشور ما از ماليات است و در تلاش هستيم كه خود را براي بحران آماده كنيم.
رئيس جمهور اكوادور اعلام كرد: نفت هميشه از اقتصاد پشتيباني نمي كند و بنابراين بايد از سيستم مالياتي كمك گرفت، ضمن اينكه در سال گذشته رقم تورم ما 7/8 درصد بوده و دچار مشكل هاي متعددي مانند باران و سيل و آسيب زمين هاي كشاورزي شده و به مشكل بحران جهاني برخورد كرديم.
وي تاكيد كرد: ما واردكننده عمده كود، گندم، ذرت و بسياري و موارد ديگر هستيم كه قيمت آنها در چند ماه گذشته چند برابر شده و به همين علت اقتصاد ما از تورم خارجي آسيب پذير شده است، اما به علت برخي ضوابط، خيلي در خط خطر نيستيم و بهترين موتور سرمايه گذاري ما در اكوادور در بخش خصوصي است و در تلاش هستيم تا فرصت هاي سرمايه گذاري بسياري ايجاد كنيم.
وي توضيح داد: در سال 2006 و 2008 ميزان سرمايه گذاري در بخش دولتي سه برابر شده، يعني ميزان درآمد خارجي كشور از 5/ 4 درصد به 10 درصد رسيده و اميدوار هستيم اين رقم در سال آينده به 13 درصد برسد.
رئيس جمهور اكوادور اضافه كرد: ما نخستين سفارتخانه را در ايران باز خواهيم كرد و سياست كاري ما اين است كه كشور اكوادور جايي براي صادرات محصول باشد و مطالعه هاي زيادي در مورد بازار كشورها و بخش هايي كه توان رقابتي داشته و مي توانند اشتغال ايجاد كنند انجام داده ايم، مانند بخش هاي چوب، شيلات، سيمان و توريسم و به دنبال سرمايه گذاري در اين بخش ها هستيم.
كوره آ گفت: به طور مثال در صنعت توريسم مشكل ما آموزش كاركنان است و در مجموع از تمامي زمينه هاي مالي، تجاري و تكنولوژيكي حمايت مي كنيم.
انتهاي پيام/ص
دوشنبه 18 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]