واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: سفير فلسطين طي گفتگو با آفتاب مطرح كرد: رژيم صهيونيستي اجازه تشكيل دولت مستقل فلسطيني را نميدهد
مقدس بودن اين شهر براي ما مسلمانان به اين علت است كه مسجد مبارك الاقصي را در بر گرفته است، و همانطور كه مي دانيم مسجد الاقصي قبله اول مسلمانان پيش از كعبه شريف، و سومين حرم شريف محسوب ميشود و پيامبر اسلام از آن مكان به سوي آسمان هاي برين عروج نموده است. نماز امام مهدي (عج) و حضرت مسيح كه طبق روايات از آسمانها برخواهند گشت، در اين شهر خواهد بود.
آفتاب: در شرايطي كه رژيم صهيونيستي براي محو آثار عربي، اسلامي و مسيحي در قدس به دنبال يهودي سازي شهر مقدس قدس است، وزيران فرهنگي كشورهاي عرب در همايشي در شهر مسقط پايتخت عمان، شهر قدس را به عنوان پايتخت فرهنگي عربي در سال 2009 انتخاب كردند تا از طريق معرفي جايگاه اسلامي، عربي و جهاني شهر قدس با تهديداتي كه اين شهر با آن روبهرو است مقابله كنند. به منظور بررسي نتايج انتخاب شهر قدس و بررسي وضعيت آورگان فلسطيني در سرزمينهاي اشغالي با «صلاحزواري» سفير دولت خودگردان فلسطين در ايران به گفتگو نشستهايم.
در اجلاس وزيران فرهنگ كشورهاي عربي شهر اشغالي قدس را به عنوان پايتخت فرهنگي جهان عرب در سال 2009 ميلادي انتخاب كردهاند. اين انتخاب چه دستاوردهايي براي مردم فلسطين به همراه خواهد داشت؟
اين شهر مقدس 5000 سال پيش از ميلاد مسيح (ع) برپا شده است و تا كنون 18 بار به دست فاتحان خارجي ويران گرديده و دوباره آباد شده است. هسته اصلي اين شهر بر روي كوه طور مشرف به روستاي سلوان فلسطين، جنوب شرق مسجد مبارك الاقصي قرار دارد. البته اين شهر توسط «يبوسيان» به نام شهر صلح ناميده ميشد.
مقدس بودن اين شهر براي ما مسلمانان به اين علت است كه مسجد مبارك الاقصي را در بر گرفته است، و همانطور كه مي دانيم مسجد الاقصي قبله اول مسلمانان پيش از كعبه شريف، و سومين حرم شريف محسوب ميشود و پيامبر اسلام از آن مكان به سوي آسمان هاي برين عروج نموده است. نماز امام مهدي (عج) و حضرت مسيح كه طبق روايات از آسمانها برخواهند گشت، در اين شهر خواهد بود.
در اين شهر هزاران نفر از صحابه پيامبر (ص)، و هزاران شهيد مدفون هستند. البته آثار باستاني اسلامي و مسيحي فراواني همچون كليساي قيامت در اين شهر وجود دارد، و نماز در آن به صورت مكملي براي حج بيتا... الحرام تبديل شده است. همانطور كه مي دانيد اكنون دشمن صهيونيستي زمين هاي اين شهر را تصرف كرده و روي آنها ده ها شهرك ساخته، و در اين شهرك ها صدها هزار صهيونيست متجاوز را اسكان داده است.
شرايط موجود باعث شده است تا مسجد مبارك الاقصي نيز در شرف ويراني قرار گيرد و هر لحظه بيم ويراني آن ميرود، به اين دليل كه زير مسجد مبارك الاقصي تونل و گودبرداريهاي زيادي انجام شده است، تا روزي روزگاري، خداي نكرده، با بمب يك صهيونيست ويرانش كند تا بر روي خرابههاي آن معبد سوم سليمان مزعوم را بسازند. متاسفانه مسلمانان از اين امر غافل هستند.
خداوند تبارك و تعالي به اين شهر چونان بقعهاي از بقاع بهشت نگاه ميكند، بقعهاي كه در آن پيامبران بزرگ - حضرت ابراهيم، حضرت يعقوب، حضرت يوسف، و حضرت موسي (عليهالسلام) - دفن شدهاند، و از اين مكان حضرت عيسي عروج كرده و خاتمالانبياء حضرت محمد مصطفي (ص) پا برخاكش نهاده است.
با توجه به نكاتي كه به آنها اشاره شد قرار گرفتن شهر شهرها، به صورت پايتخت فرهنگي عرب، همچون زخم گشودهاي خواهد بود كه انشاءا... همه مسلمانان و وجدانهاي بيدار را براي همكاري با ما در آزادسازي اين سرزمين مقدس به خود فرا ميخواند.
اكنون وضعيت آوارگان فلسطين در سرزمينهاي اشغالي و ساير كشورهاي عربي چگونه است؟
پس از تسخير سرزمين مقدس به دست صهيونيست ها با پشتيباني كامل دنياي غرب، و نيز غير غربي منجر به آواره شدن فلسطيني ها شد. در واقع به علت عدم اجراي قطعنامه 194 در سال 1948 باعث رانده شدن مردم فلسطين از سرزمين خود شد.
لازم به ذكر است كه قطعنامه 194 تا به امروز اجرا نشده، و آوارگان ما به وطن خود برنگشتهاند. در حال حاضر تعداد آواره هاي فلسطيني به 6 ميليون نفر ميرسد، كه بيشتر آنها در اردوگاه هايي در سراسر جهان زندگي ميكنند. اكنون در كرانه باختري اشغال شده 20 اردوگاه وجود دارد كه در شهرهاي قدس، نابلس،
” زير مسجد مبارك الاقصي تونل و گودبرداري زيادي انجام شده است، تا روزي روزگاري، با بمب يك صهيونيست ويرانش كند.... “
الخليل و اريحا قرار دارند. در باريكه غزه 8 اردوگاه، اردن 10 اردوگاه، سوريه 10 اردوگاه و در لبنان 13 اردوگاه وجود دارد كه البته بعضي از اردوگاه هاي لبنان در خلال جنگ داخلي لبنان برچيده شدند.
اكنون آوارگان فلسطيني به اميد بازگشت به ميهن اصلي و كاشانه غصب شده خود در اين شرايط سخت زندگي ميكنند. البته مسئله بازگشت آنها به وضعيت زندگي آنها ارتباط ندارد، بلكه شوق آنها به سرزمين اشغال شده و محل دفن استخوان هاي آبا و اجداد آنها مربوط است.
با توجه به برگزاري مناسك حج، اكنون وضعيت اعزام حجاج فلسطيني و خروج مردم از سرزمين هاي اشغالي چگونه است؟
بايد به اين نكته توجه داشته باشيد كه ملت ما زير سلطه رژيم صهيونيستي زندگي ميكند. به همين دليل در سرزمين اشغال شده سال 1948، در كرانه باختري، نوار غزه و يا شهر مقدس قدس، مشكل حجاج فلسطين مانند مشكل هر فلسطيني تحت اشغال از جمله مسئولان تشكيلات خودگردان است. در واقع اكنون همه آنها براي خروج از اراضي فلسطين يا بازگشت به سرزمينهاي اشغالي با موافقت و يا مخالفت صهيونيستها مواجه هستند.
اكنون مردم فلسطين با چه مشكلات اقتصادي مواجه هستند؟ آيا كشورهاي عربي همانطور كه مدعي هستند به صورت كامل به آنها كمك ميكنند؟
منابع زندگي ما در سرزمين هاي اشغال شده، از طريق كمكهاي سازمان ملل متحد براي اشتغال آوارگان (اونروا) و يا توسط كمكهايي كه كشورهاي جهان در اختيار تشكيلات خودگردان قرار ميدهند، تامين ميشود. البته اين كمك ها همواره در فراز و فرود قرار دارد به عبارت ديگر كمك اين دولت ها به نسبت سياست فلسطيني ها و نيز سليقه دشمن صهيونيستي كم و زياد ميشود.
براي درك بهتر شرايط بايد ملتي را تجسم كنيد كه تحت سلطه نيروهاي اشغالي زندگي ميكنند. به همين ترتيب تا كنون حدود يك و نيم ميليون از درختان زيتون سرزمين فلسطين به وسيله صهيونيست ها از ريشه كنده شده و هزاران هزار خانه و موسسه فلسطيني ويران گشته
” به هر حال رفتار كنوني دشمن نشان ميدهد كه به دنبال راهحل تشكيل دو دولت، يا راهحل تشكيل يك دولت داراي دو قوميت نيست.... “
است. همچنين صدها هزار هكتار از اراضي فلسطيني مصادره و هزاران تن از فرزندان ملت فلسطين شهيد شدهاند.
اكنون بيش از 11 هزار نفر اسير فلسطيني در زندان هاي هولناك صهيونيسم زنداني هستند. اين در حالي است كه تعداد زيادي از مردم فلسطين در كنار راهبندانهايي كه تعدادشان در كرانه باختري بيش از 500 نقطه است، كشته يا بازداشت ميشوند. با توجه به مطالبي كه مطرح شد فهرست مشكلات اقتصادي ما تنها بخشي از فهرست پايداري در برابر صهيونيسم است. اين دشمن هنگامي كه از عقبنشيني از سرزمين اشغال شده ما و از تمايلش براي ايجاد دولت فلسطين مستقل صحبت مي كند، دروغ ميگويد.
در شرايطي كه شما باوري به تشكيل دولت فلسطين نداريد آخرين وضعيت درگيري بين مردم سرزمين فلسطين و رژيم صهيونيستي را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
رويارويي ما و دشمن صهيونيستي، رويارويي درازي است كه بيش از يك قرن ادامه دارد. اين موضوع تا وقتي ادامه خواهد يافت كه يكي از طرفين بر ديگري پيروز شود. كساني كه تصور ميكنند براي همزيستي با ديگري مبارزه ميكنيم و يا ملت ديگري براي همزيستي با ما در نبر ميباشد، دچار توهم هستند.
آنان كه طرح صهيونيستي را از مراحل نخستين آن براي حل بحران هاي گذشته و آيندهشان پي ريزي كرده اند، و از فاجعه يهوديان در اروپا براي برپايي ميهن قومي خود در سرزمين فلسطين استفاده كردند، بايد بدانند كه ملت فلسطين ما به نبرد سياسي، ديپلماتيك و نظامي خود تا بازگرداندن تمام حقوق خود در سرزمين اشغالي ادامه خواهد داد.
به هر حال رفتار كنوني دشمن نشان ميدهد كه به دنبال راهحل تشكيل دو دولت، يا راهحل تشكيل يك دولت داراي دو قوميت نيست. البته اگر بخواهيد از گفتگوي داخلي فلسطين آگاه شويد، اميد زيادي داريم كه اين گفتگوها به آشتي فلسطيني فراگيري بيانجامد كه بار ديگر قطار را روي ريل خود قرار دهد تا بتوانيم مسير نبرد را دنبال كنيم.
اكنون رهبران صهيونيستي احساس ميكنند كه طرح امپراطوري آنها از فرات تا نيل به صورت روياي خواب و بيداري و نيز خيال بيمارگونه درآمده است. البته پرداختن به اين سوال نياز به بحث ويژهاي دارد كه نميتوان در يك مصاحبه مطبوعاتي كوتاهبه آن اشاره كرد.
دوشنبه 18 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]