واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفر به سرزمين وحي عرفات سرزميني به وسعت شناخت
اجتماعي. حج . ۸۷عرفات
عرفات - بزرگترين اجتماع ديني مسلمانان جهان، روز يكشنبه در صحراي عرفات ، سرزمين شناخت، خوديابي و خداجويي در حال برگزاري است.
به گزارش گروه خبرنگاران اعزامي ايرنا به مكه مكرمه، اجتماع مسلمانان در عرفات سرآغاز راهي است كه به حاجي شدن ميانجامد.
اعمال حج تمتع، بعد از احرام در مكه مكرمه با وقف در عرفات در روز نهم ذي الحجه شروع ميشود و آن روز، عرفات سرزمين آشنايي ميشود كه وقوف در آنجا بايد به خودشناسي منجر شود.
سرزمين عرفات در ۲۱كيلومتري شمال مكه مكرمه واقع است و هر زاير خانه خدا بايد از ظهر روز نهم ذي الحجه تا غروب همان روز در اين سرزمين وقوف داشته باشد.
عرفات جمع عرفه است و عرفه نيز معنايي جز شناخت ندارد و چه با مسمي است كه عرفان نيز از اين واژه مقدس مشتق شده و راه عرفان راهي است كه عارف را به معرفت الله ميرساند.
سرزمين عرفات را نيز به اين دليل روشن كه بيابان شناخت است، به اين نام مي خوانند، زيرا زايردر اين صحرا، نخستين آزمون و سختي، حاجي شدن را تجربه ميكند، يعني هم خود را ميشناسد و هم شيوه طرد شيطان را و از اين مسير، خدا را نيز ميشناسد.
عرفات، معرفت به خود است و شناخت گناهان و اعتراف به معصيت، تا با دلي پاك به معبود برسي،
عرفات، مسير طرد شيطان نفس و خودشناسي است، مسيري كه از خودشناسي ميگذرد . اين سرزمين، چنين خصوصيت بارزي دارد كه انديشه را پروازدهي تا اوج شناخت، و آنگاه، توحيد در جان و روان جاري شود.
شايد به همين خاطر است كه امام جعفرصادق (ع) وقوف در عرفات را حج اكبر عنوان ميكند.
عرفات، سرزمين توبه حقيقي است و مكاني است براي اعتراف صادقانه در پيشگاه رب العالمين و احاديث زيادي از ائمه معصومين در خصوص آمرزش گناهان در عرفات ثبت است.
ذكر، استغفار، العفو، توبه، اشك، راز، نياز، نماز، شوق، شيدايي، دعا، تضرع ، استغاثه، وصل، دعاي امام حسين(ع)، دعاي امام سجاد(ع)، همه و همه در اينجا لوازم ضروري و آشنايي هستند كه سراسر اين بيابان شناخت را پر كرده است.
امروز عرفات مملو و آكنده از دل و دلدادگي است. هر كس دستهايش را به نيازي و رازي در بيابان عرفات بلند كرده است.
درك عرفات با درك خود عجين است و زماني كه نوبت خواندن دعاي عرفه است، آدمي بايد به معرفتي بينظير از خود دست يابد، زيرا شناخت، محور تحقق حج ابراهيمي و محمدي (ص) است.
اللهم يا شاهد كل نجوي و موضع كل شكوي ... سرآغاز دعايي است كه خداوند وعده آمرزش گناهان كساني را كه در شب عرفه و شبهاي جمعه اين دعا را بخوانند، داده است و امشب سرزمين عرفه لبريز از اين دعاهاست و اين چنين است كه خداوند متعال بندگانش را براي طلب آمرزش به دعا فراخوانده است.
اين روز كه گناه در آن به كمال بخشايش خداوندي ميرسد، آيا عيد، آن هم عيد عظيم نيست؟ هر چند اگر به نام عيد نيز خوانده نشود.
عرفات سرزمين آشنايي براي پيامبران الهي و ملائك مقرب درگاه ربوبي نيز است صداي جبرييل، فرشته محبوب خداوند و پيك وحي الهي در صحراي عرفات به هنگامي كه مناسك حج را به ابراهيم خليل ياد ميدهد، شنيده ميشود و عرفت يعني شناختم، پاسخي است كه شايد نام اين مكان پر رمز و راز از آن گرفته شده است.
توبه حضرت آدم نيز كه ملتمسانه اشك ميريخت و تضرع ميكرد در عرفات پذيرفته شد.
حضرت رسول اكرم (ص) نيز در عرفات آموزش قوانين و احكام الهي را به اجتماع آن روز مسلمانان ارائه فرمودند.
در اين ميان، همچنين صحراي عرفه مكان همايش شناخت امام حسين(ع) نيز است.
حضرت سيدالشهدا امام حسين (ع) بعد از ظهر روز عرفه با فرزندان و گروهي از اصحاب از خيمههاي خود در صحراي عرفات بيرون آمدند و روي به كوه رحمت ( جبل الرحمه) كردند و در سمت چپ كوه و روي به كعبه، همايش تشكيل دادند كه موضوع آن شناخت خداوند رحمان، خودشناسي، جهان شناسي، آخرت شناسي و شناخت پيامبران بود كه امروز به دعاي روح بخش عرفه سالار شهيدان مشهور است.
از هر منظر كه به عرفات بنگري آزمون خودشناسي است و طريق همراه شدن براي وصل است و امروز چه عاشقانه خيل عظيم اجتماع مسلمانان در عرفات جمع آمده اند، تا ضمن خودشناسي و طرد شيطان با خداي خود به راز و نياز بپردازند.
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 265]