واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بهبود فضاي كسب و كار در كشور مهمترين اهداف برنامه پنجم توسعه است
رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي گفت : بهبود فضاي كسب و كار در كشور از مهمترين اهداف برنامه پنجم توسعه است كه برخي از شاخص هاي اقتصادي بايد براي اين هدف تامين شود.
"محمد رضا سپهري" روز يكشنبه در نشست مطبوعاتي كه در محل اين موسسه برگزار شد،افزود: براي تحقق هدف يادشده بايد موضوع هاي كليدي ( (Core Planning ) در كشور بهبود يابد.
وي با اشاره به موضوع هاي كليدي بهبود فضاي كسب و كار تصريح كرد:ضروري است براي تحقق اهداف ياد شده نرخ رشد اقتصادي به هشت درصد ارتقا و ميزان بيكاري در كشور به هفت درصد كاهش يابد، نرخ تورم تك رقمي6/8 ( هشت مميز شش دهم ) درصد شود . اين مقام مسئول در ادامه تصريح كرد ، بهره وري عوامل توليد نيز در كشور بايد به 6/2درصد از رشد اقتصادي برسد و در نهايت ضريب جيني به سمت توزيع برابر درآمد بهبود يابد و اين رقم بايد به 39/0 ( سي و نه صدم ) برسد.
وي با اشاره به هفته سوم آذر ماه جاري كه به نام روز "پژوهش " نامگذاري شده است، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران نيازمند نهضت پژوهشي است ، اما متاسفانه به اين مهم تاكنون توجه زيادي نشده است.
اين مقام مسئول سپس تاكيد كرد: در صورتي كه نتايج پژوهش به درستي در كشور به كار گرفته نشود و همچنين پژوهش ها از كيفيت لازم برخوردار نباشند ، گردش دانش در كشور به كندي صورت خواهد گرفت .
سپهري تاكيد كرد: بندرت ايده اي در كشور به توليد محصول مي انجامد. رسالت كارآفريني تبديل اين ايده به توليد محصول است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، اين مقام مسئول يادآور شد: هم اكنون 300 نهاد مختلف در كشور در امر پژوهش، فعاليت مي كنند .
وي معتقد است : پژوهش در ايران بايد ساماندهي شود و براي اجراي آن نياز به برنامه ريزي است تا بتوان با روش شناسي (متدولوژي) علمي، آن را محقق ساخت.
به گفته سپهري، مسئوليت بازار كار در كشور ارتقاي بهره وري است و اين مهم با توسعه منابع انساني در كشور قابل تحقق است.
رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي سپس گفت:براي تحقق اهداف سند چشم انداز 20 ساله و اجراي ابلاغيه سياست هاي اصل 44 قانون اساسي كه تحقق ارتقاي زمينه هاي علمي، فني و اقتصادي در كشور مي باشد، ضروري است كه فضاي كسب و كار در كشور ، بهبود يابد.
وي در ادامه يادآور شد: ايران تا كنون فرصت هايي را در زمينه ايجاد كسب و كار از دست داده است . از ان جمله كسب بازارهاي آسياي ميانه بعد از فروپاشي شوروي سابق بود . زيرا ما مي توانستيم در بازارهاي اين كشورها پس از اين فروپاشي يادشده حضور داشته باشيم. متاسفانه از اين فرصت استفاده نشد و كشورهاي غربي بر اين بازارها مسلط شدند.
وي با اشاره به بازسازي كشورهاي عراق و افغانستان گفت: بازسازي اين كشورها يكي ديگر از اين فرصت ها بود كه متاسفانه ما به آنها بي توجه بوديم. هم اكنون ميزان صادرات ايران به عراق كمتر از سه ميليارد دلار در سال است ، در حاليكه صادرات تركيه اكنون به اين كشور بيش از هشت ميليارد دلار در سال است .
سپهري با اشاره به حادثه 11 سپتامبر گفت: بعد از اين حادثه ، مالزي توانست بخش عظيمي از منابع مالي كشورهاي عربي (حدود 100 ميليارد دلار) را جذب كند ،در حاليكه متاسفانه ما به اين موضوع توجهي نكرديم.
رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي سپس با اشاره به بحران مالي غرب گفت: بحران مالي غرب يكي ديگر از آن فرصت ها است كه اميدوارم ايران بتواند از آن به نفع رونق اقتصادي خود، استفاده كند.
وي در ادامه بيان داشت: بحران مالي غرب بحران بي اعتمادي را در جهان دامن زده است . ايران مي تواند زمينه خريد سهام برخي از كشورها را براي سرمايه گذاران ايراني فراهم كند و سرمايه هاي خارجي را به كشور جذب كند ، اما بايد براي تحقق اين مهم، موانع سرمايه گذاري را در ايران رفع كنيم.
اين مقام مسئول پيشنهاد كرد: براي انجام اين مهم بايد ستاد عالي در كشور شكل گيرد تا به سرمايه گذاران خارجي براي ورود سرمايه هاي خود تضمين دهد. ورود سرمايه هاي خارجي در كشور مي تواند فضاي كسب و كاررا رونق بخشد.
وي رتبه هاي ايران را در صادرات سي و هفتم و در واردات چهل و پنجم در بين كشورهاي جهان ذكر كرد و گفت: در صورتي كه بتوان زمينه ورود سرمايه هاي خارجي را به كشور فراهم كرد ، مي توان با رونق كسب و كار رتبه صادرات ايران را ارتقا بخشيد.
اين مقام مسئول در ادامه گفت: در هفته پژوهش بايد به موضوع توسعه فضاي كسب و كار در كشور انديشيد و وزارت كار در صدد تحقق اين هدف است .بايد پس اندازها را تبديل به سرمايه گذاري كرد .
وي تصريح كرد: با اجراي طرح تحول اقتصادي و اجراي سياست هاي اصل 44 تغييرات ساختاري در كشور ايجاد مي شود كه به طور يقين فضاي كسب و كار در كشور بهبود مي يابد.
سپهري در بخشي ديگر از اين نشست در خصوص برنامه هاي موسسه كار و تامين اجتماعي گفت: "تربيت مدير در كلاس جهاني" يكي از برنامه هاي اين موسسه است ،زيرا براي بهبود فضاي كسب و كار نياز به مديراني داريم كه بتوانند گام هاي جديد و ارزشمندي در جهت بهبود اين فضا بردارند.
وي تاكيد كرد: براي صادرات نياز به ارتقاي كيفي كالا با استانداردهاي جهاني و كاهش هزينه داريم كه موارد ياد شده تنها با داشتن مديراني كه بتوانند در سطح جهاني توليد كنند،تحقق مي يابد.
به گفته سپهري، كشور نيازمند مديراني است كه در عرصه توليد براي عرضه در ديگر كشور هاي جهان، بتوانند آماده رقابت باشند و به طور يقين هرچه ميزان آموزش مديران افزايش يابد، كيفيت كالاها ارتقا مي يابد.
وي گفت: آموزش مديران در كلاس جهاني در خصوص مديران بخش هاي خصوصي و تعاوني ، مورد نظر است.
اين مقام مسئول ديگر برنامه موسسه كار و تامين اجتماعي را برنامه "آموزش تعليمات سرپرستي با نگاه كارگاهي" ذكر كرد و گفت: سرپرستان حلقه رابط ميان مدير و كارگران يك واحد اقتصادي محسوب مي شوند. موسسه كار و تامين اجتماعي ، سرپرستان خط توليد را با نگاه افزايش توليد در واحدهاي اقتصادي آموزش مي دهد.
سپهري ديگر برنامه اين موسسه را "دستان لطيف با كار و خلاقيت" ذكر كرد و گفت: آموزش هاي خلاقيت و كارآفريني از دوران پيش از دبستان آغاز مي شود . اين آموزش ها در مهد كودك ها پايه گذاري مي شود . هم اكنون در برخي از مهدهاي كودك شهرستان ها اين نوع آموزش ها به شكل پايلوت انجام مي شود و از سال آينده در مهدهاي كودك سراسر كشور، اجرايي خواهد شد.
وي گفت: در خصوص طرح يادشده سازمان بهزيستي و كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان با موسسه كار و تامين اجتماعي ، همكاري مي كنند.
"كارآفرينان كوچك با انديشه هاي بزرگ" از ديگر برنامه هاي موسسه كار و تامين اجتماعي است كه سپهري در خصوص آن گفت: اين برنامه امسال در مورد يكهزار و 800 دانش آموز در استان هاي تهران،مازندران و گلستان اجرايي شد.استقبال دانش آموزان از اين نوع آموزش ها بسيار خوب بود .
وي گفت: آموزش كارآفريني در سطوح دانشگاهي نيز انجام مي شود .براي انجام اين مهم بسته هاي آموزشي آماده شده است كه در اختيار مربيان براي آموزش دانشجويان، قرار مي گيرد.
اين مقام مسئول در ادامه بيان داشت: آموزش فارغ التحصيلان يكي ديگر از اقدامات ارزشمند موسسه كار و تامين اجتماعي است كه اين افراد را مطابق نيازهاي بازار كار آموزش مي دهد.اين برنامه هم اكنون به شكل وسيعي در كشور انجام مي شود.
وي سهم اعتبارات پژوهشي را در توليد ناخالص داخلي كمتر از نيم درصد عنوان كرد و گفت: در برنامه پنجم توسعه قرار است اين ميزان به سه درصد ، افزايش يابد.
سپهري يادآور شد: آموزش هاي كارآفريني ديناميك است و همواره بايد با شرايط روز تغيير كند.
رئيس موسسه كار و تامين اجتماعي اظهار داشت: موسسه كارهاي پژوهشي ارزشمندي را در دوره هاي كارشناسي ارشد و دكتري انجام مي دهد و تمامي افرادي كه در اين دوره ها آموزش كسب مي كنند در صورت تائيد موسسه مي توانند براي انجام پايان نامه هاي خود از حمايت هاي مالي و معنوي موسسه، برخوردار شوند.
وي در بخش ديگر از اين نشست با اشاره به توسعه بنگاه هاي زودبازده گفت: بنگاه هاي كوچك و زودبازده در كشورهايي كه داراي صنايع بزرگ هستند ،مي توانند شكل بگيرند و بخشي از نيازهاي صنايع بزرگ را تامين كنند
اين مقام مسئول تاكيد كرد: بهترين شكل فعاليت بنگاه هاي كوچك ،خوشه اي شدن آنها است .زيرا در صورتي كه فعاليت آنها به شكل خوشه اي در آيد ، هزينه توليد آنها به طور چشمگيري كاهش مي يابد.
وي معتقد است: خوشه اي شدن بنگاه ها مي تواند ميزان بقا و پايداري ،توان رقابتي و كيفيت كار آنها را افزايش دهد.
وي يادآور شد ، سازمان توسعه صنعتي وابسته به سازمان ملل (يونيدو) هم اكنون ايجاد برخي از خوشه هاي صنعتي را در ايران پيگيري مي كند.
به گفته سپهري، خوشه اي شدن بنگاه هاي كوچك مي تواند حتي هزينه سوخت آنها را تا يك سوم كاهش دهد.
وي گفت: يكي ديگر از موضوع هايي كه در برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار مي گيرد ، توسعه كسب و كارهاي خانگي است.هم اكنون در ايتاليا برخي از كالاهاي زينتي توسط زنان در كارگاه هاي خانگي توليد مي شود كه فعاليت آنها ، به ارتقاي توليد ملي منجر خواهد شد.
به گفت وي ، براي انجام كارهاي خانگي نياز به شركت مادر تخصصي( هلدينگ) است كه يكي از اين شركت ها ، مواد اوليه اين كارگاه ها را تامين كند و همچنين شركت ديگر بتواند براي فروش آنها، بازاريابي كند.
سپهري گفت: هم اكنون در ژاپن نيز در بسياري از منازل كارگاه هاي خانگي، برپا است .
وي افزود: موسسه كار و تامين اجتماعي ،شاخص هاي كارآفريني را در كشور تدوين كرده است كه بزودي اين شاخص ها از سوي اين موسسه ،منتشر خواهد شد.
سپهري در خصوص كار شايسته گفت : موسسه كار و تامين اجتماعي در خصوص موضوع ياد شده اقدام هاي ارزشمندي انجام داده است . وزارت كار طي سه سال گذشته موضوع هاي كارشايسته را كه شامل توسعه اشتغال ،حقوق بنيادين كار، گفت و گوهاي اجتماعي و حمايت هاي اجتماعي را در برنامه هاي خود پيگيري كرده است.
وي اظهار اميدواري كرد: كارشايسته در برنامه پنجم توسعه اقتصادي كشور كه از سال 1389 تا 1393 اجرايي مي شود، پيگيري شود.
سپهري در پايان يادآور شد: كارشايسته هدف آرماني تمامي كشورهاي جهان است و طي يك يا دو برنامه قابل تحقق نيست .
اقتصام ** 9123 ** 1557
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]