واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: آيت الله هاشمي رفسنجاني:هيچ كسي نميتواند دانشگاه آزاد را از پاي درآورددانشگاههاي دولتي به خاطر رقابت با دانشگاه آزاد خود را توسعه دادند
تهران- خبرگزاري كار ايران
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: اين شجره مقدس(دانشگاه آزاد اسلامي) آنچنان شاخههايي در خون و آسمان دارد كه هيچ كسي نميتواند آن را از پاي درآورد.
به گزارش خبرنگار"ايلنا"، آيت الله هاشمي رفسنجاني كه شامگاه ديروز در اولين جشنواره برترينهاي دانشگاه آزاد در مركز همايش صداوسيما سخن ميگفت با اشاره به چگونگي تاسيس دانشگاه آزاد گفت: ما درآن زمان نهال غرس كرديم و فكر نميكرديم به اين سرعت در ربع قرن اين دانشگاه به اين مرحله از پيشرفت برسد.
وي افزود: در آن مقطع زماني تقاضاهاي زيادي براي تحصيل وجود داشت ولي محلي براي تحصيل متقاضيان نبود ولي با كمك امام(ره) و فداكاري برخي دوستان توانستيم اين كار عظيم را انجام دهيم البته امكان دولت هم در زمان جنگ آن گونه نبود كه بتواند به توسعه دانشگاههاي دولتي كمك كند.
رئيس مجلس خبرگان رهبري تصريح كرد: شما ميبينيد كه وزارت علوم ، درمان و آموزش پزشكي و آموزش و پرورش كه مسوول آموزش كشور هستند نميتوانند هزينههاي خود را تامين كنند.
وي با بيان اينكه صفهاي طولاني پشت سد كنكور وجود داشت و خانوادهها ناراحت بودند، اظهار داشت: در چنين وضعيتي تنها كساني كه امكان سفر به خارج از كشور برايشان فراهم بود،امكان ادامه تحصيل داشتند.
هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: آن روز دلسوزان كشور فكر كردند راهي جز اين نيست كه با كمك خود مردم وارد شويم واز امكانات آنها استفاده كنيم و اين شجره مقدس را برپا سازيم. و امام (ره) هم با يك هديه با ارزشمند و كوچك كه يك ميليون تومان بود به اين حركت عظيم رونق دادند البته ايشان كمكهاي ديگري هم بعدها براي توسعه دانشگاه به ما كردند، مانند در اختيار دادن زميني براي احداث دانشگاه و در زمان حيات امام (ره) كسي به خود اجازه نميداد كه در مورد اين حركت بد بگويد.
وي با بيان اينكه امروز ما به جايي رسيديم كه بحث حذف كنكور در سال 90 مطرح است، گفت: دانشگاههاي دولتي هم وقتي ديدند دانشگاه آزاد اين گونه توسعه يافت به خاطر رقابت با اين دانشگاه خود را توسعه دادند، چون ديدند عقب ميافتند و البته اين رقابت مقدسي است كه باب تحصيل را باز ميكند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با مخاطب قرار دادن مخالفان دانشگاه آزاد، گفت: از مخالفان ميپرسم كه اگر اين دانشگاه آزاد نبود، 5/1 ميليون دانشجو دانشگاه آزاد و 5/2 ميليون فارغ التحصيل و 5 هزار استاد دانشگاه، امروز در چه شرايطي بودند و در چه سطحي از تحصيل قرار داشتند؟اگر جواب اين سوال را بدهند و ما را قانع كنند، نشان ميدهد دلايلشان منطقي است.
وي افزود: دانشگاه آزاد مرهون خود دانشجويان و خانوادههاي آنان است. نزديك به 400 واحد دانشگاهي در اين كشور وجود دارد كه همه متعلق به اين ميهن است و منبع مالي آن هم نيز در اختيار دانشجويان است يعني درحدود 95 درصد هزينههاي آن را خود دانشجويان ميپردازند و ما هم به دنبال اين هستيم كه اموال اين دانشگاه را به لحاظ حقوقي ثبت كنيم تا در سالهاي آينده اگر ما نبوديم، مشكل پيش نيايد و اين نهاد مقدس باقي بماند.
هاشمي رفسنجاني با تاكيد بر اينكه دنيا مجموعهاي به اين گستردگي را ندارد، گفت: در مقطع فعلي بايد به دنبال توسعه سطح تحصيلات تكميلي دانشگاه آزاد باشيم، امروز در مقاطع تكميلي حدود 500 هزار نفر كه هر سال تقاضاي كارشناسي ارشد و دكترا دارند اما كمتر از 70 هزار نفر ميتوانند دراين مقطع وارد شوند و تقاضاها نيز هر سال افزايش مييابد به همين دليل دوستان مسوول در دانشگاه آزاد بايدزمينه ورود متقاضيان به مقاطع تكميلي را براي دستيابي آنها به علم دانش فراهم كنند.
وي يادآور شد: ما در سياست كلي برنامه پنجم توسعه كه از سوي مجمع براي رهبري جهت ابلاغ، ارسال كرديم فرصتهاي خوبي براي مقاطع تكميلي فراهم كرديم كه البته اجراي آن بستگي به ظرفيتهاي موجود در دانشگاهها دارد.
رئيس مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه مردم عاشق تحصيل هستند، اظهار داشت: مردم حاضرند به هر قيمتي حتي از امكانات خود براي تحصيل هزينه كنند و اين حركت جديد دانشگاه آزاداسلامي ميتواند زمينههاي لازم را براي تحصيل متقاضيان فراهم كند و انشاء الله با همت دانشجويان و خانوادههاي آنان اين دانشگاه روزبه روز توسعه يابد.
وي تاكيد كرد: اگر دولت ومجلس مايلند در جهت توسعه دانشگاه آزاد كمك كنند، بايد وام بدون بهره و با اقساط بلند مدت به دانشجويان بدهند و بعد از تحصيل كه اشتغال آنان فراهم شد، بتوانند اين وام را پس دهند.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: خيلي افراد هستند كه متقاضي تحصيلند ولي امكانات تحصيل را ندارند و از اين نظر نيز دانشگاه آزاد نميتواند كاري انجام دهد و به همين دليل بايد به كمك اين دانشگاه آمد.
وي با اشاره به سند چشم انداز بيست ساله و اجرايي شدن اصل 44 قانون اساسي گفت: در امر خصوصي سازي، دانشگاه آزاد به استقبال عملي رفته بود كه 25 سال بعد نظام تصميم به اجراي آن گرفت و اين خصوصي سازي بدون كمك ديگران امكان پذير نيست و من فكر ميكنم اين ظرفيت خوبي است كه همه ملت در آن سهيم هستند.
هاشمي با بيان اينكه ايرانيان از تمدن والايي برخوردار بوده و به دنبال تحصيل وكسب دانش هستند، به ضريب هوش ايرانيان اشاره كرد و گفت: ضريب هوشي ايرانيان از متوسط دنيا بالاتر است و جزو چند كشور برتر دنيا هستند و از لحاظ منابع طبيعي نيز كشور ما در وضعيت مطلوبي به سر ميبرد. در بين دو سه كشور دنيا از نظر منابع طبيعي بهترين نقطه جغرافيايي را دارد. به همين دليل ما چرا نبايد با توجه به اين همه امكانات الگوي دنيا شويم. چرا نبايد جزو مرفهترين و عالمترين مردم دنيا شويم؟
وي در پايان با بيان اينكه اين شجره مقدس آنچنان شاخههايي درخون و آسمان دارد كه هيچ كس نميتواند آن را از پاي درآورد، اظهار داشت: اين نهاد جاويدان است و انشاء الله حركتهاي بزرگي نيز در آينده انجام خواهد داد. ماتقاضاهاي زيادي در كشورهاي جهان سوم داريم كه در آنجا شعبه بزنيم و نيز در همه اتحاديههاي دانشگاههاي جهان و كشورهاي اسلامي نماينده دانشگاه آزاد راي اول را ميآورد؛ براي اينكه اين دانشگاه اعتبار بالايي در سطح جهان دارد و دنيا به دنبال خصوصي سازي است و به همين دليل كار دانشگاه آزاد مورد توجه آنها است.
گفتني است در اين مراسم مهدي كروبي ،كامران دانشجو و جمعي از چهرههاي ورزشي و هنري حضور داشتند.
پايان پيام
كد خبر: 461972
يکشنبه 17 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]