واضح آرشیو وب فارسی:ایران ویج: تولید داروی جدید برای جلوگیری از بروز سکتههای مغزی و قلبی در ایران
رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در تشریح عملکرد این مرکز به تولید داروی هپاتیت B و C و داروی نوترکیب جلوگیری از بروز سکتههای مغزی و قلبی اشاره کرد.
دکتر رضا ملکزاده، در آستانه برگزاری جشنواره نوآوری در دانشگاه علوم پزشکی تهران که اواخر بهمن ماه امسال برگزار و طی آن، نوآوریهای دانشگاه ارایه شده و به بهترین آنها جوایزی تعلق میگیرد، در مورد عملکرد مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم و موثری که با همکاری یک شرکت دانشبنیان دانشگاه به ثمر رساندهایم، تحقیق بر روی داروی «پگ اینتر فرون» است که «برای بیماران هپاتیت B و C» استفاده میشود که مشابه نمونه خارجی آن بوده و قیمت دارو به ۵۰ درصد کاهش یافته است، این تحقیق حدود ۵ سال طول کشید و در حال حاضر این دارو توسط پزشکان قابل استفاده است.
وی به تحقیقاتی در خصوص استفاده از سلولهای بنیادی در درمان بیماریهای کبدی اشاره و تصریح کرد: پس از ۵ سال کار تحقیقاتی و چاپ ۱۵ مقاله در این زمینه به این نتیجه رسیدیم که استفاده از این سلولها در درمان بیماریهای کبدی اثر زیادی نداشته و روش مفیدی نیست، از این رو باید به دنبال روشهای جدید دیگری در این زمینه باشیم.
ملکزاده خاطرنشان کرد: برای اولین بار در دنیا توانستیم داروی ترکیبی از قرصهای «آسپرین، قرص پائین آورنده چربی و فشار خون» تهیه کنیم و با توجه به اینکه مهمترین علت مرگ ومیر در ایران سکتههای قلبی، مغزی و کبد چرب است، قرص ترکیبی «پلی پیل» توانسته است جلوی ۸۰ درصد بروز سکتههای مغزی و قلبی را بگیرد و تحول عظیمی را در این زمینه به وجود آورد، به طوری که این قرص نوترکیب برای انسانهای ۵۰ سال به بالا توصیه میشود که با خوردن آن بتواند از بروز سکته قلبی و مغزی جلوگیری کنند.
رئیس پژوهشکده گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در گذشته تصور میشد که بیماری سیلیاک بیماری نادری است، در صورتی که برای نخستین بار در کشور مطالعاتی در این زمینه انجام دادیم که نشان داد ۷۰۰ هزار نفر در کشور به بیماری سیلیاک مبتلا هستند که ۱۰ درصد این تعداد یعنی ۷۰ هزار نفر آنها به شکل شدید و کشنده به این بیماری مبتلا بودند.
ملکزاده خاطرنشان کرد: سیلیاک نوعی بیماری گوارشی مزمن است که در افراد حساس به گلوتن بروز میکند، گلوتن نیز پروتئینی است که در غلاتی نظیر گندم، جو، جوی سیاه و چاودار پیدا میشود و با تاثیر بر پرزهای روده باعث کاهش جذب غذا و در نتیجه بروز غلاتهای مختلف میشود.
وی تاکید کرد: تنها درمان بیماری سیلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای تمام عمر است، مبتلایان به سیلیاک لازم است بدانند که با رعایت برنامه غذایی و حذف کامل غلات غیر مجاز میتوانند به طور کامل بهبود پیدا کنند.
ملکزاده ارائه نوآوریها را کار مشترک و جمعی دانست و بر لزوم بررسی و اعلام شفاف و دقیق نوآوریها تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه در آستانه روز نوآوری در دانشگاه هستیم، باید مراکز و طرحهای تحقیقاتی را دقیق بررسی کنیم و بودجه بیشتری به طرحهای نوآورانه اختصاص دهیم.
۸ بهمن ۱۳۹۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایران ویج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]