واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ سياستهاي تشويقي افزايش جمعيت به نفع كشور نيست
اقتصاد. جمعيت. سياستهاي جمعيتي
يك كارشناس برجسته جمعيت گفت: سياستهاي تشويقي افزايش جمعيت هم اكنون به نفع كشور نيست، هم اكنون نرخ طبيعي رشد جمعيت در ايران كمتر از ۱/۴است.
محمد عليزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا، افزود:
ميزان باروري كل
در ايران به ۱/۸۵فرزند براي هر زن رسيده در صورتي كه اين ميزان در سال هاي اوج باروري در ايران ۶/۲فرزند براي هر زن بوده است.
گفتني است، ميزان باروري كل، تعداد فرزنداني است كه يك زن ميتواند در طي دوران باروري به دنيا آورد. هم اكنون اين ميزان در جهان ۲/۵۴فرزند، در كشورهاي توسعه يافته
۶/۱فرزند، كشورهاي در حال توسعه ۲/۷۳فرزند و كشورهاي عقب مانده ۴/۶ فرزند است.
وي اظهار داشت: ميزان باروري كل در ايران حدود ۰/۲پايين تر از حدي است كه براي تجديد نسل لازم است.
وي تصريح كرد: كشورهاي توسعه يافته در مدت ۵۰سال به اين ميزان از تجديد نسل رسيدهاند اما اين نتيجه در ايران در مدت بيش از يك دهه حاصل شده است.
وي تاكيد كرد: در ايران در زمينه جمعيتي به اتخاذ سياستهاي تعادلي نياز داريم و اين سياستها بايد به گونهاي تنظيم شود كه رشد جمعيت به كمتر از يك درصد(در طولاني مدت نه در كوتاه مدت) نرسد.
وي گفت: در صورتي كه روند ميزان باروري كل ياد شده، ۲۵تا ۲۷سال در كشور ادامه يابد اين موضوع ميتواند نگرانكننده باشد زيرا جمعيت بتدريج دچار پيري خواهد شد. اما با تمام اين احوال نبايد جمعيت را به زاد و ولد تشويق كرد.
اين كارشناس جمعيت با اشاره به پديده Baby Boomگفت: با توجه به اينكه حدود ۳۵درصد جمعيت جوان كشور در معرض باروري است اما پديده ياد شده، در ايران تكرار نخواهد شد.
وي نقش آموزش زنان را در كنترل رفتارهاي باروري عمده دانست و گفت: يكي از مهمترين دستاوردهاي جمهوري اسلامي ايران، ارتقا آموزش زنان است زيرا زنان نقش عمدهاي را در كنترل رفتارهاي باروري دارند.
عليزاده در پايان افزود: هم اكنون معضلاتي كه به علت افزايش جمعيت در دهه ۶۰بر جمعيت كشور تحميل شده سايه خود را از زندگي جوانان برنداشته است به طوري كه حل معضلات آنها در زمينه اشتغال، تا سال ۱۳۹۵ادامه مي يابد.
شنبه 16 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]