واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كتاب"بررسي نقش مطبوعات در بسترسازي كودتاي 28 مرداد"منتشر شد
خبرگزاري جمهوري اسلامي- دفتر پژوهش و بررسيهاي خبري:اين كتاب متن پياده شده سخنرانيهاو پاسخ به سؤالات شركتكنندگان درنشست تخصصي كودتاي28 مرداد با عنوان نقش مطبوعات در بسترسازي كودتاي 28 مرداد 1332توسط موسسه مطالعات و پژوهش هاي سياسي منتشر شده در اينجا به معرفي اين اثر مي پردازيم:
عنوان: (نشست تخصصي 1) بررسي نقش مطبوعات در بسترسازي كودتاي 28 مرداد
موضوع: تاريخ معاصر
موضوعات مرتبط: كودتاي 28 مرداد 1332 - مطبوعات- نهضت ملي شدن نفت -
نويسنده: سخنرانان : روحاله حسينيان، مجتبي سلطاني، حسين شاهحسيني، عبداله شهبازي، سيد حسن شهرستاني
شمارگان: 1500
تاريخ انتشار: بهار 1384
تعداد صفحات: 160 صفحه
قيمت: 10000 ريال
معرفي كتاب:
پس از گذشت پنجاه و دو سال از كودتاي 28 مرداد 1332 اسناد جديدي درباره اين واقعه منتشر ميشود. اين اسناد در داخل و خارج كشور مورد مداقه اهل فن قرار گرفته و نظرات جديد و بعضاً متفاوتي درباره ماهيت و چيستي كودتاي 28 مرداد، علل و عوامل و پيامدهاي آن طرح ميشود. براساس همين نظرات جديد است كه دادههاي تاريخي، گاهي دچار تغيير و تحول ميشوند.
كتاب حاضر متن پياده شده سخنرانيها و پاسخ به سؤالات شركتكنندگان در نشست تخصصي كودتاي 28 مرداد با عنوان «نقش مطبوعات در بسترسازي كودتاي 28 مرداد 1332» به همراه ويژهنامهاي است كه به همين مناسب آماده شده است.
اين نشست با هدف بررسي مجدد وقايع دوران كودتا به همت «مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي» و با همكاري «فرهنگسراي انقلاب» در 26/5/1383 در موزه امام علي (ع) تهران برگزار شد. سخنرانان و عنوان مطالب ياد شده به ترتيب ارائه آنها عبارتند از:
مهندسي سيد حسن شهرستاني؛ رئيس سازمان اسناد ملي ايران / «مطبوعات در دوران كودتا»
حجتالاسلام و المسلمين روحاله حسينيان؛ رئيس مركز اسناد انقلاب اسلامي / نقش مطبوعات طرفدار دولت در بسترسازي كودتا»
حسين شاهحسيني؛ عضو جبهه ملي و از فعالان دهه 20 شمسي به بعد / «مشاهداتي از دوران كودتا»
عبداله شهبازي؛ مورخ / «جنگ سرد فرهنگي، پروژه بدامن و كودتاي 28 مرداد 1332 در ايران»
مجتبي سلطاني؛ نويسنده و پژوهشگر تاريخ معاصر / «ابهامات و نكاتي درباره نقش مطبوعات در نهضت ملي و كودتا»
پس از مكتوب شدن سخنرانيها، روانسازي اندكي در متن صورت گرفت تا شيوه گفتاري جملات حفظ شود و تها به رفع نواقص و اشتباهات احتمالي بسته شد. ضمناً سخنرانان نيز متن اصلاح شده را مجدداً بازبيني كردهاند.
شايان ذكر است دكتر احمد خليلي، استاد جامعهشناسي دانشگاه سوربن و نوه دختري آيتاله سيد ابوالقاسم كاشاني در نشست حضور داشت و هنگام پرسش و پاسخ مطلب كوتاهي بيان نمود كه عيناً آمده است.
اين كتاب در دو بخش تنظيم شده است. بخش اول شامل مباحث مطرح شده در نشست تخصصي است؛ و بخش دوم به ويژهنامهاي كه به همين مناسبت تدوين شده، اختصاص يافته است.
مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي ضمن سپاس از همه دستاندركاران برگزاري اين نشست، به ويژه سخنرانان محترم، آمادگي خود را براي همكاري با پژوهشگران و نويسندگان تاريخ معاصر ايران اعلام ميدارد.
مؤسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي
دبيرخانه دائمي همايشها و نشستهاي تخصصي
اطلاع/1863
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]