واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در يكصدسالگي نفت اعلام شد100سال ديگر نفت هست
مديرعامل شركت ملي نفت ايران گفت: ذخاير نفت خام، مايعات و ميعانات گازي كشور در مجموع 137ميليارد بشكه است كه تمام آنها قابلاستحصال هستند. اين ميزان ذخاير براي 100سال آتي كفايت ميكند.
سيفالله جشنساز افزود: در سال گذشته توليد نفت، گاز، مايعات و ميعانات گازي معادل دو ميليارد و 800ميليون بشكه نفت خام بوده كه حجم هيدروكربور قابلاستحصال كشف شده پنج ميليارد و 500ميليون بشكه يعني دو برابر توليدات بوده است.
وي گفت: طبق آخرين اطلاعاتي كه مديريت برنامه ريزي تلفيقي شركت ملي نفت ايران استخراج كرده، حجم ذخاير نفت خام، مايعات و ميعانات گازي 137ميليارد بشكه و حجم ذخاير گاز 29تريليون متر مكعب است كه تمام آنها نيز قابلاستحصال هستند.
به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، سيفالله جشنساز صبح ديروز در نخستين كنگره ملي توسعه مخازن شكافدار در اهواز افزود: اين شركت هماكنون 65 دكل خشكي و 15 دكل دريا در اختيار دارد كه براي تحقق برنامه پنجم توسعه كشور بايد 49 دكل ديگر تامين كند. وي ادامه داد: بر اساس اين برنامه، حفاري بيش از يك هزار و 300 حلقه چاه جديد در ميدانهاي خشكي و بيش از 600 حلقه چاه جديد در پارس جنوبي و ميدانهاي فلات قاره ايران پيشبيني شده است. جشنساز خاطرنشان كرد: بايد در پنج تا شش سال آينده 27 دكل دريايي جديد تامين كنيم.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران به شاخصهاي مهم توليد در سالهاي گذشته اشاره و اظهار داشت: در برنامه چهارم توسعه از نظر اكتشاف منابع هيدروكربوري به جز در حوزه درياي خزر در وضعيت مناسبي بوديم و بيش از برنامه پيشبيني شده به حجم ذخاير افزوده شده است.وي با مقايسه توليد نفت قبل و بعد از انقلاب اسلامي گفت: در 30سال قبل از انقلاب در مجموع 26ميليارد بشكه نفت خام توليد شد كه از سال 1350 به بعد آن، غيرصيانتي بود.جشنساز افزود: در 30 سال بعد از انقلاب تا پايان سال 1386 در مجموع 36ميليارد بشكه نفت خام در كشور توليد شد كه رشد 38درصدي نسبت به 30 سال قبل از آن دارد و در 30سال اخير، توليد از مخازن به علت طرحهاي تزريق گاز بيش از 95درصد صيانتي بوده است. وي تاكيد كرد: بر اساس اين آمار و ميزان ذخاير هيدروكربوري، اگر وضع توليد به همين صورت ادامه يابد، به اين نتيجه ميرسيم كه تا 100 سال آينده در كشور نفت خواهيم داشت.
پنجشنبه 14 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]