واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نمايش دستگاه سانتريفيوژ و ماكت نيروگاه بوشهر در دانشگاه تهران
نمايشگاه دستاوردهاي صنعت هسته اي ايران كه از چهارم آذرماه در دانشگاه تهران برگزار شده است براي اولين بار اقدام به نمايش گسترده و جزيي فعاليت ها و تكنولوژي صلح آميز هسته اي كشورمان براي عموم مردم دانشجويان و دانشگاهيان كرده است .
به گزارش (ايسنا) نمايشگاه « دستاوردهاي صنعت هسته اي ايران » كه به گفته مسئولان برگزار كننده آن با استقبال نسبي و خوب دانشجويان و دانشگاهيان روبه رو شده است تا 18 آذر ادامه دارد و پاسخگوي سئوالات دانشجويان در رشته هاي غيرمرتبط و نيز رشته هاي مرتبط با دانش و صنعت هسته اي است .
حدود شش سال است كه فعاليت هاي هسته اي ايران تحت تاثير مناقشه هسته اي كه در عرصه بين المللي شكل گرفته است قرار دارد و در اين مدت با وجود پيشرفت هاي فني و تكنولوژيكي صورت گرفته در تمامي بخش هاي اين صنعت و عبور ايران از مرز در اختيار گرفتن دانش و تكنولوژي هسته اي اطلاع رساني دقيق و مطلوبي به طور عمومي و تخصصي از سوي مراكز مرتبط و مسئول در اين امر صورت نگرفته است و بعضا اطلاع رساني درباره روند پيشرفت هاي هسته اي در اولويت آخر قرار گرفته است .
چادر بزرگ سفيد رنگي كه روبروي دانشكده داروسازي و در مسير دانشكده فني قرار گرفته است در نگاه نخست توجه دانشجوياني كه از اين محدوده عبور مي كنند را جلب مي كند و شايد در وهله نخست قرار گرفتن يك چادر بزرگ در دانشگاه دانشجويان را به داخل آن بكشاند. در طول مسير تابلو و علامت هايي كه وجود يك نمايشگاه را به دانشجويان اطلاع دهد بسيار كم است و حتي در سر در دانشگاه نيز تابلوي تبليغاتي و اطلاعيه اي ديده نمي شود. قرار گرفتن چادر نمايشگاه در شمالي ترين نقطه دانشگاه تهران موجب شده تا دانشجويان دانشكده داروسازي و فني بيش ترين بازديد را از اين نمايشگاه داشته باشند; چون نمايشگاه سر راهشان است .
در نمايشگاه « دستاوردهاي صنعت هسته اي ايران » كه قرار است در صورت به دست آوردن موفقيت نسبي در ديگر دانشگاه هاي تهران و نيز شهرستان ها برگزار شود به مدت 10 روز بخش هاي « اكتشاف و استخراج » « مركز توليد كيك زرد » « مركز غني سازي اورانيوم نطنز » « توليد زيركونيوم و آلياژهاي نوين » « توليد قرص و مجتمع سوخت هسته اي » « نيروگاه اتمي بوشهر » « پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي » معرفي شده اند.
در ابتداي ورود به نمايشگاه ماكت بزرگي از چرخه توليد انرژي هسته اي از استخراج و اكتشاف اورانيوم تا نيروگاه اتمي به نمايشگاه گذاشته است . در هر يك از غرفه ها با استفاده از بنر توضيحات به شكل تصويري و مكتوب و نيز ارايه توضيحات شفاهي توسط كارشناسان و متخصصان مربوطه ارايه مي شود. بر روي هر يك از بنرها مصرع هاي كوتاهي نوشته شده است :
« ما فاتحان قلعه هاي فخر تاريخيم » ...
نيروگاه اتمي بوشهر غرفه ديگري است كه بخش هاي مختلف نيروگاه نيز بر روي بنر توضيح داده شده است . همچنين در اين غرفه ماكتي از نيروگاه بوشهر كه در برش هاي عرضي و طولي نماي داخلي رآكتور نيروگاه نشان داده شده است . قرار داد ساخت و تكميل نيروگاه اتمي بوشهر در سال 1995 ميان ايران و روسيه منعقد شد و تا امروز روند ساخت و تكميل آن ادامه يافته است . با راه اندازي نيروگاه بوشهر هزار مگاوات از برق كشور با بهره گيري از انرژي هسته اي تامين مي شود.
رضا آقازاده رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان در حاشيه بازديد از نمايشگاه دستاورهاي صنعت هسته اي در خصوص راه اندازي نيروگاه بوشهر گفت : اميدواريم اگر مشكلاتي كه روس ها براي جبران تاخيرات دارند رفع شود و اگر بدقولي نكنند امسال آغاز سوخت گذاري را شاهد باشيم .
آقازاده گفت : ما اميدواريم سال 1388 شروع توليد برق هسته اي از طريق نيروگاه اتمي بوشهر باشد .
مجتمع آب سنگين اراك و رآكتور تحقيقاتي اراك غرفه ديگر اين نمايشگاه بودند. در اين بخش نيز ماكتي از كارخانه توليد آب سنگين اراك و نيز ماكت شيشه اي رآكتور در قالب بنر اطلاع رساني شده است .
همچنين مجتمع آب سنگين اراك در قالب يك ماكت براي عموم به نمايش گذاشته شده است .
در بخش ديگر اين نمايشگاه پژوهشگاه علوم و فنون هسته اي و پژوهشكده هاي زير مجموعه ي آن از جمله پژوهشكده ي فيزيك پلاسما وگداخت هسته اي مواد كاربرد پرتوها تحقيقات كشاورزي پزشكي و صنعتي كرج به نمايش گذاشته شده است .
چهارشنبه 13 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1036]