واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: مقام امام حسین علیه السلام در روایات
در حدیث صحیحی آمده است: پیامبری نیست مگر این که سرزمین کربلا را زیارت کرده و به آن سرزمین خطاب کرده که ماه درخشندهای را در تو دفن مینمایند.حضرت نوح در کربلاوقتی کشتی نوح بر روی آب سیر میکرد به سرزمینی رسید که نوح از تلاطم شدید آن ترسید که کشتی غرق شود. گفت:"طفت الدنیا و ما اصابنی فرع مثل هذه الارض"؛ همه دنیا را دور زدم و مثل این سرزمین، دلهره و نگرانی به من دست نداد، جبرئیل نازل شد و گفت: "اینجا سرزمین کربلا و قتلگاه حسین علیه السلام فرزند آخرین پیغمبر خدا است." حضرت نوح و اصحابش برای مظلومیت آن حضرت گریه کردند و بر قاتلش لعن نمودند.حضرت ابراهیم در کربلاشیخ الانبیاء، حضرت ابراهیم علیه السلام وقتی سوار بر اسب بود، از این سرزمین میگذشت، پای اسبش لغزید و از اسب زمین خورد و سرش شکست، گفت:"الهی ما حدث منی؟"؛ خدایا! چه لغزشی از من سر زده که این چنین شد؟ به اراده الهی اسبش به سخن آمده و گفت: این سرزمین کربلاست و فرزند آخرین پیامبر الهی را در اینجا میکشند؛ به خاطر همدردی با خون پاک آن عزیز زهرا خون سرت جریان پیدا کرد.حضرت خاتم الانبیاء محمد مصطفی صلوات الله علیه در کربلاحضرت فرمودند مرا به سرزمینی سیر دادند، که گفته میشد اینجا کربلاست (سرزمین حزن و اندوه) "و اُریتُ فیهِ مَصرَعَ الحُسَینِ علیه السلام وَ اصحابه؛ و در آنجا قتلگاه فرزندم حسین و اصحاب با وفایش را به من نشان دادند، و در آنجا یک مجلس سوگواری و عزاداری برپا شد.حضرت سید الاوصیاء امیرالمومنین علی علیه السلام در کربلاابن عباس میگوید: همراه حضرت علی علیه السلام در مسیر صفین بودم، وقتی به دشت کربلا (ساحل فرات) رسیدیم پیاده شدیم. ناگهان آن حضرت با صدای بلند گریه کردند و فرمودند: "یَابنَ عباس أتعرف هذا الموضع؟"؛ آیا این سرزمین را میشناسی؟ عرض کردم: نمیشناسم. حضرت فرمودند: اگر مانند من میشناختی از اینجا نمیگذشتی مگر این که مانند من گریه میکردی ... این را فرمودند و گریه زیادی کردند طوری که اشک از محاسن شریف آن حضرت جاری و بر سینه مبارکشان میریخت. فرمودند: "این سرزمین کربلاست، که محل شهادت حسینم و هفده نفر از نسل من و فاطمه زهرا سلام الله علیها میباشد و مانند مکه و مدینه و بیت المقدس شناخته میشود.زیارت امام حسین علیه السلام، بزرگترین ارزشامام صادق علیه السلام فرمودند: زیارت امام حسین علیه السلام از هر عمل پسندیدهای ارزش و فضیلتشبیشتر است.
افتخار زمین کربلاامام صادق علیه السلام فرمودند:زمین کعبه گفت: کیست مثل من، و حال آن که خانه خداوند متعال بر من بنا شده و مردم از اطراف و اکناف به طرف من میآیند و حرم امن الهی قرار داده شدهامو چه فضیلتهایی که برای زیارت این مکان مقدس وارد شده (از آن جمله: حضرت علی ابن الحسین علیهماالسلام فرمودند: تسبیح گفتن در مکه افضل است از خراج و مالیات که در راه خدا انفاق شود.(1)و حضرت باقر علیه السلام میفرمایند: سجده کننده در مکه به منزله در خون غلطیدن در راه خداست. در روایتی دیگر آوردهاند که طعام خوردن در مکه به منزله روزه داشتن در غیر مکه است. و راه رفتن در مکه عبادت خداوند است.(2) و در ادعیه بسیاری درخواست زیارت خانه خدا وارد شده است.با این حال خداوند به زمین کعبه خطاب کرد: ساکت باش که فضیلت تو در برابر فضایل زمین کربلای حسین چون سوزنی باشد و اگر نبود خاک و تربت کربلا، هرگز تو را فضیلت نداده بودم و اگر کسانی که کربلا ایشان را در بردارد (حضرت سید الشهدا و اصحابش) نبودند، تو را و آنچه تو هم اکنون به آن فخر میکنی نمیآفریدم.و خداوند کربلا را بهترین زمین در بهشت قرار داده است...مقایسه انفاق در حج و در مسیر کربلاعبدالله بن سنان میگوید: به امام صادق علیه السلام عرض کردم: فدایت شوم پدرت درباره انفاق در راه حج میفرمودند به هر درهمی که در این راه خرج کنی برای او هزار درهم حساب میشود. کسی که در مسیر زیارت امام حسین علیه السلام انفاق میکند برای او چیست؟ حضرت فرمودند: به هر درهمی که در این مسیر صرف میکند: هزار هزار هزار(تا ده مرتبه هزار را تکرار کردند) برای او حساب میشود و علاوه بر این رضایت و خشنودی خداوند و دعای خیر پیامبر اکرم صلی اله علیه و آله و حضرت علی علیه السلام و ائمه معصومین علیه السلام برای اوست.(3)ثواب زیارت حسین علیه السلام برابر بیست حجراوی میگوید: امام صادق علیه السلام به من فرمودند: تاکنون چند مرتبه حج را بجا آوردی؟ عرض کردم: نوزده مرتبه. فرمودند: اگر حجت را بر بیست برسانی (در ثواب) مثل کسی هستی که یک بار قبر امام حسین علیه السلام را زیارت کرده است.(4)در روایت دیگری آمده که زیارت امام حسین برابر سی حج مقبول میباشد.در حدیث دیگری از امام صادق علیه السلام آمده است که امام با یک زائر امام حسین راجع به ثواب زیارت اینگونه فرمودند: برای چه اینجا آمدهای؟زائر عرض کرد: برای زیارت حسین علیه السلام آمدهام. فرمود: هیچ خواستهای نداشتی؟عرض کرد: هیچ آرزویی مگر این که آن حضرت را زیارت کنم و سلام دهم و به وطنم برگردم. حضرت فرمودند: شما چه ثوابی در زیارت آن حضرت میبینید؟عرض کرد: ما زیارت حضرتش را مایه برکت در جان، اهل و فرزندان و مال و معایشمان و موجب برآورده شدن حاجاتمان میبینیم.حضرت فرمودند: آیا میخواهی بیش از این، از فضیلت زیارت آن حضرت برای تو بیان کنم؟ عرض کرد: ای فرزند رسول خدا زیادتر برایم بفرمائید.حضرت فرمودند: زیارت امام حسین علیه السلام معادل یک حج مقبول خالصانهای ست که با رسول خدا صلی الله علیه و آله انجام شود. او از این مقدار تعجب کرد.حضرت فرمود: ای والله (تعجب میکنی؟) برابر دو حج. و پیوسته از زیارت آن حضرت زیاد فرمودند، تا این که فرمودند: زیارت امام حسین علیه السلام برابر با سی حج مقبول خالصانه ایست که با رسول خدا صلی الله علیه و آله بجا آورده شود.(5)
ترس از ترک شدن حجراوی میگوید: محضر امام صادق علیه السلام شرفیاب شدم، حضرت فرمودند: امسال حج مشرف نشدی؟ عرض کردم: چیزی که حج بروم نداشتم ولی عرفه در کنار قبر امام حسین علیهالسلام بودم. حضرت فرمودند: از آنها که سرزمین منا را درک کردند کم نیاوردی، بعد فرمودند:"حقیقتا اگر اکراه این را نداشتم که مردم حج را ترک کنند، هر آینه حدیثی را برای شما (درباره زیارت امام حسین علیه السلام) بیان میکردم که هرگز زیارت آن حضرت را ترک نمیکردید.(6)و در حدیث دیگری امام باقر علیه السلام فرمودند: اگر مردم میدانستند چه فضیلتی در زیارت امام حسین علیه السلام است، از شوق، جان میسپردند و نفسشان از روی حسرت و اندوه قطع میشد.(7)مدفن شاه شهیدان کربلا مظهر آیات یزدان کربلامخزن اسرار قرآن کربلا مرکز ترویج ایمان کربلامنشاء غفران یزدان کربلا مظهر الطاف رحمان کربلاروایات متعددی داریم که زیارت امام حسین علیه السلام معادل حج و عمره میباشد، و روایات مختلفی که معادل یک حج، دو حج، بیست حج، سی، هفتاد، هشتاد، صد و هزار حج است و ظاهراً این ثوابهای مختلف به حسب مراتب معرفت و رعایت آداب و شرایط میباشد.پینوشتها:1- وسائل الشیعه، ج 13، ص 288، باب 45.2- همان.3- مکیال المکارم، ج 2، ص 414.4- ثواب الاعمال، ص 92، کامل الزیارات، باب 66.5- وسائل، ج 14، باب 450.6- وسائل، ج 14، ص 464/ بحارالانوار، ج 98، ص 91، ح 32.7- بحارالانوار، ج 98، ص 18، ح 1.منبع:کامل الزیارات، وسائل، ج 14، باب 45، ابواب مزار و مستدرک، ج 10، باب 34.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 897]