واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
يك منتقد سينما:
"اسب حيوان نجيبي است" فيلم نجيبي نيست
عبدالرضا كاهاين كارگردان فيلم "اسب حيوان نجيبي است" به دنبال حرف هايي بود كه در جريان سيال ذهن خود مي.پروراند و اين فيلم، فيلم نجيبي نيست.
محسن سليماني فاخر منتقد سينما در گفتگو با خبرنگار حوزه سينما باشگاه خبرنگاران در خصوص فيلم سينمايي "اسب حيوان نجيبي است" به كارگرداني "عبدالرضا كاهاني" گفت: "كاهاني" در جديدترين ساخته خود نشان داد مي.خواهد از سينماي نو و زاويه نگاهي متفاوت دم بزند اما جز يكسري ادا و حرف هاي به ظاهر "بودار" و معني دار همراه با كمي نقد بي بند و باري سخن جديدي را در فيلمش مطرح نكرده است.
وي ادامه داد: "اسب حيوان نجيبي است" قصد دارد با زباني تند و گزنده مسائل اجتماعي را به چالش بكشد و هر يك از آدم ها را به عنوان نمادي از جامعه سياه معرفي كند. اما آدم ها و نمادهاي او آنقدر عقب افتاده اند كه با رفتار و كردار و چهره شخص "پليس نمايي" كه در جزئي ترين حركت ها بي عرضه عمل مي.كند و هيچ عكس العمل عاقلانه اي انجام نمي.دهد، به راحتي هم خود و هم تماشاگر را به سخره گرفته است.
وي اظهار داشت: به نظر مي.رسد "كاهاني" به جنگ رواني و رسانه اي مي.خواهد توجه صاحب نظران را براي ديدن فيلم جلب كرده و ذهنيتي مبهم براي منتقدان و تماشاگر ايجاد كند.
سليماني فاخر ادامه داد: حتي انتخاب عنوان "اسب حيوان نجيبي است" نشان از شيطنت ابهامي بي ربط براي اذهان عمومي دارد. فيلم با سكانس اوليه كه كاراكتر اصلي را به خوبي لو مي.دهد آغاز مي.شود و با يك "پليس نما" مواجه مي.شويم كه با حالت عصا قورت داده، به مخاطب اعلام مي.كند كه بدانيد و بفهميد من پليس نيستم، ادامه. يافته و با آدم هاي مواجه مي.شويم كه در موقعيت ها خودباخته و مستاصل عمل مي..كنند.
وي تاكيد كرد: اين بزرگ گويي ها و ادعاها نماد جامعه ما نبوده، انتخاب "عطاران" نيز ضربه اي براي گيشه نيست و خلق شوخي ها و موقعيت ها طنز گاه گاه به ابتذال كلامي نيز مي.كشد.
سليماني فاخر گفت: "كاهاني" مي.خواهد جامعه و مسئولين را خاطي و شرايط آدم هاي قصه اش را بي گناه معرفي كند و نشان دهد كه جامعه مشوش و دگرگون است اما كاراكترهايي را صيقل نداده كه داراي جرات باشند تا حداقل، يكي از اين نمايندگان اجتماعي قدري به عقل و مقاومت مجهز باشند.
وي اشاره كرد: "اسب حيوان نجيبي است" فيلم نجيبي نيست و كارگردان ظاهرا به دنبال حرف هايي بوده كه در جريان سيال ذهن خود مي.پرورانده است و احتمالأ خودش به هدفش رسيده است اما مخاطب چيزي عايدش نمي.شود. با اين حال در كنار اين كاستي ها تماشاگر با لحظه هاي فيلم ارتباط معنايي برقرار مي.كند و جنس بازي هاي از جنس پرعياري است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]