واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فتا (فضای تبادل اطلاعات) اعلام کرد: «نشان اعتماد و جواز کسب» برای فروشگاه.های اینترنتی صادر خواهد شد تا خریداران درصورت وقوع جرم بتوانند صاحبان سایت.ها را تحت تعقیب قرار دهند.
سرهنگ سیدمحسن میربهرمسی گفت: فروشگاه.های اینترنتی بدون آنکه مجوزی داشته باشند در فضای مجازی فعالیت می.کنند و احتمال دارد کالاهایی که از سوی آنها به فروش می.رسد وجود خارجی نداشته باشد. برای ساماندهی فروشگاه.های اینترنتی بناست در وهله اول نشان اعتماد به این فروشگاه.ها از سوی مرکز تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی واگذار شود تا مردم با دیدن این نشان مطمئن شوند که این فروشگاه.ها وجود دارند. البته داشتن نشان اعتماد به معنی تأیید کالا و خدمات این فروشگاه.ها نیست و تنها درصورت وقوع جرم می.توان این افراد را تحت تعقیب قرار داد. به گزارش ایسنا، وی افزود: در حال حاضر متقاضیان می.توانند برای دریافت این نشان به مرکز تجارت الکترونیک وزارت بازرگانی مراجعه کرده و با ارائه مدارک مورد نظر، نشان یاد.شده را دریافت و در سایت خود نصب کنند.
میربهرمسی از صدور جواز کسب برای فروشگاه.های اینترنتی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: پلیس تقاضا دارد که روند رسیدگی به وضعیت فروشگاه.های اینترنتی تسریع پیدا کند و امیدواریم تا پایان امسال اتحادیه.ها در این زمینه کار خود را آغاز کرده و این تقاضاها را دریافت کنند.معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با بیان اینکه حدود 80درصد تخلفات اینترنتی در ایران مربوط به جرائم اقتصادی است، گفت: قانون مبارزه با جرائم رایانه.ای کامل نیست و باید این قانون به شکلی باشد که بتواند جرائم را پیش.بینی کند.
میربهرمسی گفت: مردم جرائم ملموس مانند جیب.بری را بیشتر مورد توجه قرار می.دهند. این در حالی است که به.طور مثال در یک پرونده فردی که در یک شرکت هرمی فعالیت داشته در یک سال1.5میلیارد تومان کلاهبرداری کرده است اما در یک پرونده اینترنتی، فردی با راه.اندازی سایت شرط.بندی یک مسابقه. روزانه 200میلیون تومان درآمد داشته است. وی به یکی از جرائم اینترنتی اشاره کرد و گفت:. یکی از جرائمی که در فضای اینترنت وجود دارد موضوع فیشینگ به معنای ماهیگیری است که براین اساس کلاهبرداران صفحاتی را مانند صفحات بانک ایجاد کرده و با ارائه کالایی با قیمت مناسب زمانی که مردم این صفحات را انتخاب می.کنند و شماره حساب و رمز خود را وارد می.کنند، دیگر عملیاتی صورت نمی.گیرد و تا این مرحله نیز مشتری ضرری نمی.بیند اما کلاهبرداران با سرقت کلمه عبور و رمز عابربانک پس از گذشت مدتی که گاهی تا 6ماه هم به طول می..انجامد زمانی که حساب این فرد بیشترین موجودی را داشته باشد، کلاهبرداران اقدام به برداشت از آن می.کنند.
معاون تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با اشاره به اینکه هویت واقعی افراد با هویت آنان در فضای مجازی یکی نیست، گفت: یکی از تهدیدهای فضای مجازی ارائه آموزش.های ساخت موادمخدر صنعتی است به.طوری که برخی چگونگی ساخت موادمخدر صنعتی را آموزش می.دهند که در این رابطه مواردی کشف شده و به پلیس موادمخدر هم اعلام شده.است. البته معمولا افرادی که اقدام به این کار می.کنند در داخل ایران نیستند.
وی درباره فیلترینگ سایت.ها با بیان اینکه کار پلیس فیلترکردن نیست و پلیس بخشی از شورای فیلترینگ است، اضافه کرد: یکی از برنامه.های پلیس این است که نرم.افزاری را برای بستن سایت.ها در اختیار خانواده.ها قرار دهد تا کودکان به سایت.هایی که در رده سنی آنان نیست دسترسی نداشته باشند و موضوع مسدودسازی سایت.ها از سوی خانواده.ها انجام شود. میربهرمسی خاطرنشان کرد: از 8میلیون سایت رصد شده در ایران، یک میلیون و 26هزار سایت غیراخلاقی مشاهده شده.است البته بسیاری از افراد هم به صورت ناآگاهانه وارد این سایت.ها می.شوند.
منبع: همشهری آنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]