واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مسئول كنگره حكمت و عرفان همايش مكتب شيراز: براي برگزاري همايش مكتب شيراز 2 سال كار عملي شده است
خبرگزاري فارس: مسئول كنگره حكمت و عرفان همايش مكتب شيراز گفت: براي برگزاري اين همايش اعضاي هيئت علمي دانشگاه شيراز دو سال كار تحقيقاتي انجام دادهاند.
به گزارش خبرگزاري فارس از شيراز حجتالاسلام قاسم كاكائي امروز در جمع خبرنگاران افزود: 100 كتاب را با موضوع اين همايش به چاپ سپردهايم كه 20 عنوان آن تاكنون چاپ شده و زمان برگزاري همايش عرضه خواهد شد.
حجتالاسلام كاكايي با بيان اينكه در اين همايش 250 انديشمند گردهم خواهند آمد، همايش مكتب شيراز را بزرگترين همايش در نوع خود دانست و گفت: در طول چهار روز برگزاري اين همايش در تهران و شيراز هشت كنگره مستقل برگزار ميشود كه براي هر كنگره يك هيئت علمي با هفت تا 10 عضو در نظر گرفته شده است.
دبير همايش مكتب شيراز ادبيات و زبانشناسي، حكمت و عرفان، هنرهاي صناعي، نگارگري، خوشنويسي، معماري، شهرسازي، نسخهشناسي و موسيقي را عناوين كنگرههاي اين همايش اعلام نمود و خاطر نشان كرد: ابعاد فرهنگي ادبي، حكمت، عرفان و هنر مكتب شيراز در قرون هفت، هشت و نهم هجري قمري در اين همايش مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار خواهد گرفت.
مسئول كنگره حكمت و عرفان همايش مكتب شيراز با بيان اينكه بيش از 300 خلاصه مقاله به دبيرخانه ارسال شده است گفت: در سه قرن هفتم تا نهم هجري قمري شيراز به عنوان دارالعلم جهان اسلام مطرح بوده و از همه جهان براي آموختن علم به اين شهر سفر ميكردند.
اين استاد دانشگاه شيراز گفت: نشستهاي علمي در شيراز از روز شنبه 16 آذر ماه آغاز خواهد شد و كنگره ادبيات و زبانشناسي در تالار غزل مجموعه فرهنگي حافظ، كنگره حكمت و عرفان تالار علامه جعفري واقع در ميدان ارم دانشكده ادبيات و علوم انساني، نگارگري تالار مهر واقع در چهار راه حافظيه، خوشنويسي و نسخهشناسي در تالار دكتر حسيني ميدان ارم دانشكده علوم تربيتي و روانشناسي، معماري و شهرسازي در تالار فجر واقع در ميدان پرديس ارم دانشگاه شيراز و هنرهاي صناعي در تالار آزادي واقع در بوستان آزادي در روزهاي 16 و هفدهم آذر ماه برگزار ميشود.
مسئول كنگره ادبيات و زبانشناسي و رئيس دانشكده ادبيات شيراز نيز گفت: حتي اگر سعدي و حافظ را هم نداشتيم، در قرون هفتم تا نهم هجري قمري، بزرگان و انديشمندان ديگري بودند كه نام شيراز و مكتب شيراز را پرآوازه كنند.
كاووس حسنلي شيراز و استان فارس را از مهمترين مناطق تاثيرگذار در ادب و هنر ايران دانست و با بيان اينكه سهم اين منطقه در ادبيات فارسي در سدههاي هفتم تا نهم هجري بسيار چشمگير بوده است، افزود: شيراز زادگاه كساني چون قطبالدين شيرازي، اميرالدين قلياني، ابواسحاق اطعمه، سيد ابوالوفاي شيرازي، ملك جهان خاتون، شاه داعيالله و ديگر بزرگان بوده است.
اين استاد دانشگاه شيراز با بيان اينكه كنگره ادبيات و زبانشناسي در كنار ديگر كنگرهها از سوي فرهنگستان ادب و هنر فارسي پيشبيني شده و برگزار ميشود، گفت: 150 چكيده مقاله به دبيرخانه اين گروه ارسال شد كه با توجه به درخشش نام سعدي و حافظ و اهميت آثار آنان در دوره مورد نظر، موضوع بسياري از آنان پيوند با سعدي و حافظ بود و در برخي مطلب تازه ديده نميشد.
وي ادامه داد: 64 چكيده مقاله براي چاپ و 35 مقاله براي ارائه در كنگره انتخاب شده است.
حسنلي اضافه كرد: در گروه ادبيات و زبانشناسي 10 عنوان كتاب براي انتشار در نظر گرفته شده كه سه كتاب با عناوين جايگاه نسل شيراز و فارس در تحول نثر فارسي، ديوان اشعار امينالدين قلياني و ديوان حافظ به خط وصال شيرازي كه براي نخستين بار چاپ ميشود، در زمان برگزاري عرضه خواهد شد.
به گزارش فارس همايش مكتب شيراز در روزهاي سيزدهم تا هفدهم آذر ماه در تهران و شيراز برگزار مي شود و شركتكنندگان و مدعوين از سراسر جهان در روزهاي سيزدهم و چهاردهم در تهران و شانزدهم و هفدهم آذر ماه در شيراز گردهم خواهند آمد و ابعاد مختلف مكتب شيراز در قرون و سدههاي هفت، هشت و نهم هجري قمري را در قالب هشت گروه بررسي و تحليل خواهند كرد.
انتهاي پيام/ك10
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]