واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: حباب رويايي سرمايه گذاري در دبي در حال تركيدن است
ركود بازار كار در "دبي"، سراب رويايي بودن اين امارت نشين را بيش از پيش آشكار كرده و اين موضوع به نفع برخي شهرها و كشورهاي ديگر منطقه تمام شده است.
به گزارش شبكه خبر، نشريه انگليسي "فايننشال تايمز"، در گزارشي از دبي به قلم سيمون كِر نوشت: تا همين چند ماه قبل، بسياري از مديران اجرايي اقتصادهاي توسعه يافته، خليج فارس را گريزگاهي براي خلاص شدن از توفان اقتصادي جهاني قلمداد مي كردند.
اكنون با مشكلات به وجود آمده، كاركنان شركت هاي املاك و مستغلات در دبي، با اخراج مواجه شده اند و اقدامات مشابهي براي كاهش هزينه ها در سراسر بانك هاي سرمايه گذاري اتخاذ مي شود.
برخي شركت ها ده تا پانزده درصد از نيروي كار خود را كاهش داده اند و برخي طرح هاي بزرگ متوقف مي شود.
واقعيت مربوط به افت عملكرد شركت ها با تصور موجود از دبي و خليج فارس به عنوان بهشت ثبات اقتصادي در توفان مالي كنوني جهان، سازگاري ندارد.
در حالي كه حذف فرصت هاي شغلي در اقتصادهاي توسعه يافته افزايش مي يابد، تعداد درخواست ها براي مشاغل منطقه اي افزايش مي يابد.
در نوامبر دو هزار و پنج، كه شركت مشورتي كاريابي "هيز" كار در منطقه خليج فارس را آغاز كرد، حدود پانصد تقاضا در هفته از خارج از منطقه دريافت مي كرد.
با تشديد ركود جهاني، اين رقم اكنون به سه هزار درخواست در هفته رسيده است، اما شركت هاي جذب نيرو متقاضياني را كه از قبل در خاورميانه باشند، ترجيح مي دهند.
جيمز ارمز، مدير عامل اين شركت در دبي مي گويد: اضافه نيرو و توقف جذب نيرو، مجموعا سبب مي شود هزاران نفر از خارجيان ساكن در دبي، اين شهر را ترك كنند.
به گفته وي، در سه ماه آينده، پنج هزار متخصص ممكن است شغلشان را در دبي از دست دهند كه رقم بسيار بالايي است.
ارمز گفت: صنايع آگهي و رسانه اي نيز كه به پشتوانه بازار املاك توسعه يافتند ممكن است كاهش جدّي فعاليت را پيش روي داشته باشند، چون اين شركت ها از بودجه هاي بازاريابي شان مي كاهند.
در حالي كه دبي جذابيتش را از دست مي دهد، شهرهاي ديگري كه زرق و برق كمتري دارند، كم كم جذّاب تر مي شوند.
پايتخت هاي امارات و قطر به علت ذخاير هيدروكربن و سرمايه گذاري در خارج، از جمله برخي ثروتمندترين شهرهاي جهان هستند.
همچنين برخي خارجياني كه به دنبال زندگي تجملي در دبي بوده اند، حاضر مي شوند به سوي مشاغلي در عربستان و كويت بروند كه ظاهرا درخواست براي تخصص در زمينه ساخت و ساز در آنجا قوي تر است.
به گفته ارمز، به ويژه افرادي كه در زمينه املاك فعاليت دارند، در انديشه كار در عربستان سعودي و كويت اند كه يك سال قبل هرگز درخواستي براي كار در آنجا نداشتند.
از طرف ديگر در حالي كه بانك هاي سرمايه گذاري، كاركنانشان را كاهش مي دهند، درصدد جذب كارشناسان منطقه اي مجرّب هستند تا به قراردادهاي مربوط به تجديد ساختار و ادغام كه در سال آينده براي آنها حياتي خواهد شد، كمك كنند.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]