واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترقي اعلام كرد:اختصاص فقط 2 درصد اعتبار كميته امداد به فعاليتهاي فرهنگي
معاون فرهنگي كميته امداد امام خميني (ره) گفت: بودجه فرهنگي كميته امداد 35 ميليارد تومان است كه 2 درصد اعتبارات كميته امداد را تشكيل مي دهد كه اين بودجه با توجه به حجم كار و گستردگي خدمات فرهنگي كم است.
به گزارش خبرنگار مهر، حميدرضا ترقي در نشست خبري امروز افزود: 21 فعاليت در بعد فرهنگي در كميته امداد انجام مي شود به طوري كه ارائه خدمات تحصيلي به دانش آموزان و دانشجويان، محو بيسوادي، ارائه خدمات مشاوره اي، آموزشهاي در آستانه و بعد از ازدواج، ايجاد كانونهاي تربيتي جوانان پيرو ولايت و... از جمله اقدامات كميته امداد است.
وي اظهار داشت: تا كنون بيش از 850 هزار نفر از جوانان در مقطع متوسطه با آموزشهاي فني و حرفه اي آشنا و وارد بازار كار شده اند.
وي ادامه داد: 87 هزار و 800 دانش آموز نيز در رشته هاي مختلف دانشگاهي فارغ التحصيل شده و به گونه اي از تحت حمايت كميته امداد خارج شده اند كه 87 نفر آنان در رشته پزشكي، 351 نفر آنان در رشته دندانپزشكي، 263 نفر دامپزشكي، 10 نفر روانشناسي، 4 نفر حقوق، 5 نفر مديريت، 5 هزار نفر در حوزه علميه و مابقي نيز در رشته هاي ديگر درس خوانده اند.
معاون فرهنگي كميته امداد تاكيد كرد: 6 دانشجو براي ادامه تحصيل در مقطع دكترا بورسيه گرفته اند و تعدادي از دانشجويان تحت پوشش كميته امداد نيز درسشان تمام شده و به عنوان سفير و رايزن فرهنگي در كشورهاي ديگر مشغول به كار هستند.
ترقي گفت: هم اكنون بيش از 4 ميليون و 100 هزار نفر در قالب يك ميليون و 700 هزار خانوار به دليل فقدان سرپرست، متاركه، بيماري صعب العلاج و ... تحت پوشش كميته امداد هستند كه بيش از 60 درصد اين افراد به دليل فاقد سرپرست بودن و يا زن سرپرستي و 3 يا 4 درصد نيز بدليل طلاق تحت پوشش هستند.
وي افزود: در حال حاضر يك ميليون و 500 هزار نفر از افراد تحت پوشش و همچنين اعضاي خانواده هاي آنان از آموزشهاي كميته امداد برخوردار مي شوند.
وي بودجه فرهنگي كميته امداد را 35 ميليارد تومان ذكر كرد و اظهار داشت: اين اعتبار 2 درصد بودجه كميته امداد را تشكيل مي دهد. اين بودجه با توجه به حجم كار و گستردگي خدمات فرهنگي كميته امداد كم است و ساز و كاري كه دولت و مجلس در ارتباط با اختصاص بودجه طراحي كرده اند مانع از اين شده كه از اعتبار بخشهاي ديگر بتوانيم در بخش ديگري هزينه كنيم.
ترقي گفت: 350 هزار نوعروس تا كنون (طي 15 سال) از آموزشهاي قبل از ازدواج برخوردار شده اند و از 7 سال گذشته اين آموزشها مانند مسائل اعتقادي، مسائل تربيتي، احكام مربوط به ازدواج و... اجباري شده است همچنين 250 هزار نفر از دختران آموزش قبل از ازدواج و 340 هزار سرپرست خانوار نيز آموزش مهارتهاي زندگي ديده اند.
وي با اشاره به اينكه زمينه ازدواج 826 هزار زوج را فراهم كرده ايم افزود: در حال حاضر ميزان طلاق در جامعه 12 درصد است اما آموزشهاي كميته امداد به زوجين باعث شده كه ميزان طلاق در خانواده هاي آموزش ديده اين نهاد به كمتر از يك درصد برسد.
وي در مورد طرح جداسازي دانش آموزان وابسته به والدين معتاد فاقد صلاحيت گفت: در سالهاي قبل تعدادي از اين كودكان به كميته امداد معرفي شدند و در حال حاضر نيز 90 نفراز آنان تحت پوشش كميته امداد هستند و مابقي ترخيص شده اند اما به تازگي آموزش و پرورش دانش آموزي را به ما معرفي نكرده است و ما نمي توانيم خود دراين زمينه اقدام كنيم و تنها در صورت معرفي آموزش و پرورش و صدور مجوز حضانت دادگستري براي كميته امداد اين امر صورت مي گيرد در غير اينصورت امداد وظيفه اي ندارد.
معاون فرهنگي كميته امداد تاكيد كرد: از سال 70 تا كنون حدود 1200 نفر از اين جوانان را از خانوادهها جداسازي كرده و به مدارج بالاي تحصيلي رساندهايم.
وي وجود هفت هزار رابط فرهنگي در مدارس و چهار هزار رابط تحصيلي دردانشگاه را براي پيگيري امور درسي افراد تحت نظر كميته امداد از اقدامات فرهنگي ديگر كميته امداد عنوان كرد.
وي در خصوص همسريابي مددجويان نيز گفت : در اين خصوص به صورت غير مستقيم مداخله مي كنيم و صلاحيت همسر را بررسي و در صورت تاييد زمينه ازدواج مددجويان را فراهم مي آوريم.
وي گفت: در سال 87 حدود 200 ميليارد تومان كمكهاي مردمي به كميته امداد صورت گرفته است.
ترقي گفت: بر اساس پيمايشي كه در سال 82 صورت گرفته است به اين نتيجه رسيديم كه 92 درصد افراد تحت پوشش اين نهاد جمهوري اسلامي را بهترين نظام دنيا ميدانند، 2/97 درصد دين را در سعادت دنيوي و اخروي موثر دانسته و 91 درصد دفاع از كشور را وظيفه خود ميدانند.
معاون اشتغال و خود كفايي كميته امداد امام خميني (ره) نيز در اين نشست گفت: ميزان تسهيلات اشتغالزايي كميته امداد از يك تا 10 ميليون تومان است كه با توجه به شغلها به افراد پرداخت مي شود و تدابيري انديشيده شده تا از برگشت اين افراد از چرخه فقر جلوگيري شود.
عزت الله قائدي ادامه داد: برقراري بيمه اجتماعي كامل براي خانواده هاي تحت پوشش و بيمه حرفه اي و ابزاري براي ابزارهاي پر خطر از جمله اقداماتي است كه ما براي اشتغالزايي و خودكفايي خانواده ها انجام مي دهيم. در حال حاضر 12 هزار مددجو مشغول به كار صيادي هستند كه وسايل تمامي آنها را بيمه كرده ايم.
وي گفت: كمكهاي امداد به حدي نيست كه زندگي مددجويان تامين شود در نهايت مجموع كمكهاي كميته امداد ماهانه 100 هزار تومان مي شود در حالي كه حداقل حقوق مصوب دولت 220 هزار تومان عنوان شده است بنابراين بايد در بين اين خانواده ها شكاف فقري معادل 120 هزار تومان را به گونه اي پر كنيم.
به گفته وي يكي از اين راهها حمايت دولت و اختصاص بودجه اي براي جبران اين شكاف است و راه ديگر نيز اين است كه از مردم بخواهيم براي تامين زندگي مددچجويان كمك كنند.
وي ادامه داد: در مجموع همكاري سه جانبه بين كميته امداد، دولت و مددجويان باعث پر شدن اين شكاف مي شود.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد (ره) گفت: تا كنون طي دو دهه گذشته 93 هزار نفر از مددجويان از پوشش كميته امداد خارج شده اند.
قائدي در مورد اعتبارات بخش اشتغالزايي خاطرنشان كرد: در سال جاري دولت حدود 100 ميليارد تومان و ما نيز همين مقدار از طريق منابع داخلي كميته امداد براي اشتغالزايي اعتبار اختصاص داده ايم و همچنين از طريق تسهيلات بانكي معادل يكهزار ميليارد تومان از طريق بنگاههاي زودبازده تسهيلات در اختيار مددجويان قرار مي گيرد.
معاون اشتغال و خودكفايي كميته امداد (ره) افزود: در سال 85 ، 94 ميليارد تومان و در سال 86 نيز 113 ميليارد تومان يارانه سود كارمزد براي ارائه تسهيلات به مددجويان در اختيار بانكها قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: در برنامه چهارم توسعه پيش بيني شده كه سالانه 100 هزرا فرصت شغلي ايجاد شود بر اين اساس در سالها 85 و 86 به 80 درصد اهداف خود دست پيدا كرده ايم به طوري كه سالانه 80 هزار فرصت شغلي ايجاد شده است.
وي گفت : در طول دو دهه گذشته 515 هزار فرصت شغلي ايجاد شده است.
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 168]