واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون شهردارتهران: اگر10روز از توليدخودروسازان به نوسازي تاكسيهاي فرسوده اختصاص يابد،مشكل حل ميشود براي جبران كسري بودجه ناوگان مترو650ميلياردتومان نيازداريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
معاون ترافيك شهردار تهران گفت: اگر 10 روز از 300 روز توليد خودروسازان به نوسازي تاكسيهاي فرسوده اختصاص يابد، اين مشكل حل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، جعفر تشكري هاشمي روز سهشنبه در جلسه يكصد و چهل و نهم شوراي شهر تهران حاضر شد و پس از بررسي اعلام نظر در مورد دو فوريت طرح پيشنهاد بودجه و تامين مورد اعتبار نياز حوزه حمل و نقل و ترافيك شهرداري تهران در سال 88 به دولت اين طرح بدون بررسي بند يك آن به تصويب رسيد.
وي در جريان بررسي اين طرح گفت: ستاد حمل و نقل و سوخت كشور و معاونت عمراني وزارت كشور در جلسات اخير تاكيد داشتند كه براي رسيدن به 75 درصد از سهم حمل و نقل عمومي تا سال 91 بايد اقدامات بيشتري صورت گيرد و نبايد به راحتي از اين سه سال طلايي بگذريم. همچنين در اين جلسات تاكيد شده است كه بايد ظرف اين سه سال به حدود 300 كيلومتر خطوط ريلي برسيم كه از نظر ما اين رقم در طول سه سال غير واقعي است.
تشكري هاشمي تصريح كرد: شهرداري تهران ساخت 15 كيلومتر مترو در سال جاري را تجربه كرده است و ميتواند به 22 كيلومتر در سال هم برسد، ضمن اين كه بايد نسبت به پيمانكاران تجهيزات و اعتبارات مورد نياز اطمينان داشته باشيم تا اين مصوبه امكانپذير باشد.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر حدود 4 هزار ميليارد تومان از 10 هزار ميليارد تومان پيشنهاد شده براي حمل و نقل ريلي در سال 87 به تصويب رسيده است ضمن اين كه بر اساس قيمتهاي سال 86 براي ساخت هر كيلومتر مترو بيش از 40 ميليارد تومان اعتبار لازم است و بايد تغييرات تورم و قيمتهاي جهاني را هم لحاظ كنيم و با اين وجود ميتوانيم 22 كيلومتر مترو را در سال با اولويت تكميل خطوط كامل كنيم.
معاون ترافيك شهردار تهران تاكيد كرد: از نظر ما در كنار توسعه خطوط مترو بايد مواردي همچون توسعه شبكه حمل و نقل، ساماندهي ترافيك، ايمني تردد، خارج كردن خودروهاي فرسوده، سامانههاي هوشمند حمل و نقل و الزام داشتن توقفگاه براي انواع كاربريها لازم است.
حذف 650 هزار پارك حاشيهاي يك سوم فضاي شهر را براي خودروها باز ميكند
تشكري هاشمي اضافه كرد: هزينه احداث يك واحد پاركينگ در حال حاضر 20 ميليون تومان است كه با توجه به تعهد شهرداري تهران براي ساخت اين تعداد پاركينگ مورد نياز از اراده و توان شهرداري تهران خارج است.
بايد هر چه زودتر قيمت واقعي مترو را روشن كنيم
امسال هيچ مبلغي به عنوان يارانه بليت مترو از سوي دولت پرداخت نشده است
به گزارش ايسنا، وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود در رابطه با قيمت واقعي بليت مترو و تاخير طولاني مدت براي پرداخت يارانه آن اعلام كرد: بايد هر چه زودتر قيمت واقعي مترو را روشن كنيم، چرا كه اين موضوع تبديل به دغدغههاي مجموعه شده است.
معاون ترافيك شهردار تهران با تاكيد بر اين كه در سال جاري هيچ مبلغي به عنوان يارانه بليت مترو از سوي دولت پرداخت نشده است، ادامه داد: هزينههايي كه بابت بليت مترو داده ميشود بسيار زياد است و دولت تاكنون سهم 20 ميليارد توماني خود براي اين موضوع پرداخت نكرده است.
وي تاكيد كرد: با توجه به نرخ تورم موجود و تعهد ساخت 22 كيلومتر در سال براي خريد ناوگان در خطوط يك و 2 و 5 حدود 650 ميليارد تومان كسري داريم كه بايد تامين شود.
تشكري هاشمي توضيح داد: 117 ميليارد تومان اين مبلغ به عنوان پيش پرداخت دادهايم ، مابقي آن براي تكميل ناوگان بايد پرداخت شود.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود با اشاره به نيازهاي اتوبوسراني تهران، خاطرنشان كرد: سال گذشته بيش از 9 ميليارد تومان مبلغ يارانه بليت اتوبوس بوده است كه پرداخت شده، اما در سال جاري هنوز هيچ مبلغي پرداخت نشده است.
به گزارش ايسنا، معاون ترافيك شهردار تهران ادامه داد: بليت اتوبوسهاي تهران ارزانترين بليت در كل كشور است و بايد با توجه به هزينهبردار بودن و تشويق مردم به استفاده از حمل و نقل عمومي بدون افزايش قيمت مشكل دغدغههاي اتوبوسراني را در بخش بليت مترو حل كنيم.
وي گفت: اتوبوسراني تهران 200 ميليارد تومان هزينههاي جاري و پرسنلي در سال 87 دارد و همين حالا هم براي تامين مشكلات پرسنلي و حقوق آنها لايحهاي را به شوراي شهر تهران ارائه كرده است.
تشكري هاشمي يادآورشد: كل درآمد اتوبوسراني تهران از محل بليت مترو و تبليغات اندك اتوبوسها حدود 30 ميليارد تومان است.
وي به مصوبه سال گذشته سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور در مورد هزينه تمامشده بليت اتوبوس در شهرهاي كشور اشاره كرد و يادآورشد: طبق اين مصوبه حداقل يك سوم هزينه بليت مترو با شهرداريها، حداقل يك سوم براي دولت و حداكثر يك سوم براي مردم پيشبيني شده است و با توجه به اين كه شورا و دولت بنايي بر تحميل هزينهها بر مردم ندارند و نميخواهيم قيمت بليت بالا برود، بايد وضعيت يارانههاي اتوبوسراني از سوي دولت با هماهنگي شهرداري افزايش يابد.
معاون ترافيك شهردار تهران خاطرنشان كرد: بر اساس پيشنهاد موجود در اين طرح پيشبيني شده است تا 2 هزار و 200 دستگاه اتوبوس براي سال 88 و 940 دستگاه اتوبوس دو كابين نيز تامين شود كه با توجه به از رده خارج شدن حداقل يكهزار دستگاه از اين اتوبوسها به صورت سالانه بايد اين رقم افزايش داشته باشد.
تهرانيها از اتوبوسهاي بخش خصوصي استقبال كردهاند
به گزارش ايسنا، وي بيان كرد: با توجه به سرگرداني مردم و عصبي شدن آنها پشت ترافيكهاي طولاني، توسعه خطوط تندرو و ويژه و نيز اتوبوسرانيهاي بخش خصوصي لازم است، ضمن اين كه شهروندان تهراني از اتوبوسهاي بخش خصوصي استقبال كردهاند.
تشكري هاشمي اظهار كرد: در حال حاضر 7 هزار دستگاه اتوبوس در شهر تهران داريم كه حدود يكهزار دستگاه آن فرسوده است و با توجه به از رده خارج شدن يكهزار دستگاه ديگر در سال آينده پيشبيني تامين 6 هزار دستگاه براي سال 88 را كردهايم و با اين شرايط سهم 25 درصدي بخش حمل و نقل شهر تهران را تضمين ميكنيم.
وي اذعان كرد: در سال 87 تاكنون 200 دستگاه اتوبوس دريافت كردهايم و حواله 500 دستگاه را نيز گرفتهايم كه در صورت تحويل اتوبوسهاي داراي حواله، كل اتوبوس دريافتي ما تا پايان سال حدود 700 دستگاه خواهد بود.
معاون ترافيك شهردار تهران در بخش ديگري از صحبتهاي خود در رابطه با مينيبوسهاي ديزلي توليد شده در كارخانجات داخلي، خاطرنشان كرد: متاسفانه تجربه خوبي در مورد ساخت مينيبوسهاي متناسب با شرايط شهر تهران نداشتهايم و تجربه ديزلي بودن مينيبوسهاي توليد داخل بسيار موفقتر از مينيبوسهاي بنزيني و گازسوز بوده است و شركتي كه سال گذشته اقدام به ساخت اين ميني بوسها كرد، موفق نشد و كليه مينيبوسها برگشت خورد؛ در عين حال تجربه و نظر رانندگان مينيبوسهاي گازسوز نشان داده است كه اين مينيبوسها قابليت تردد طولاني مدت در جادهها و شهرها را ندارد و تنها يك شركت توليدكننده مينيبوس ديزلي وجود دارد كه قابليت مناسبي براي ساخت اين نوع مينيبوس دارد.
وي تاكيد كرد كه خريد مينيبوس از خارج كشور بايد مورد تاكيد قرار گيرد.
از 11هزار تاكسي در نوبت نوسازي تنها يكهزار دستگاه نوسازي شدهاند
تشكري هاشمي همچنين در مورد شرايط فعلي تاكسيهاي شهر تهران هم توضيح داد: 11 هزار دستگاه تاكسي فرسوده در انتظار نوسازي هستند و تا به حال فقط بيش از يكهزار دستگاه از آنها در سال جاري نوسازي شده است و با توجه به اين كه سال آينده عمر مفيد تاكسيهاي شهر تهران بايد كمتر از 10 سال باشد، در سال آينده 34 هزار دستگاه تاكسي فرسوده آماده نوسازي هستند.
وي ادامه داد: اگر شرايط ترافيك تهران نگرانكننده است و دولت و خودروسازان نيز همچون شهرداري تهران نگران چنين شرايطي هستند، اشكالي ندارد كه 10 روز از 300 روز توليد خودروسازان براي تبديل تاكسيهاي فرسوده اختصاص يابد.
به گزارش ايسنا، معاون ترافيك شهردار تهران در عين حال اضافه كرد: متاسفانه يكي از ايرادات كندي روند كار جايگزيني خودروهاي فرسوده ميشود، تحويل اين خودروها تنها به افراد حقيقي است؛ يعني افراد بايد به صورت شخصي براي دريافت خودرو خود اقدام كنند در صورتي كه اگر اين مسؤوليت را به شركتهاي خصوصي تاكسيراني و افراد حقوقي نيز بدهند اين محدوديت برطرف ميشود.
وي افزود: از ابتداي طرح نوسازي خودروهاي فرسوده در سال 85 تاكنون بيش از 8 هزار دستگاه تاكسي شهر تهران نوسازي شده است كه قرار بود اين رقم بسيار بيشتر باشد.
تشكري هاشمي گفت: در حال حاضر خودروسازان روزانه بيش از 3 هزار تاكسي توليد ميكنند و در صورتي كه 10 روز از كل روزهاي سال براي نوسازي تاكسيهاي فرسوده اختصاص يابد، مشكل نوسازي خودروهاي فرسوده حل ميشود.
وي ادامه داد: طبق اطلاع ما خودروسازان مشكلي از اين جهت ندارند و در صورتي كه قرارداد و پول اين خودروها به موقع پرداخت شود آنها اين كار را انجام ميدهند.
انتهاي پيام
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]