واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: قانون گذاري اسلامي ويژگي برجسته شهيد مدرس بود
لاريجاني در همايش قانون گذاري:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز:رئيس مجلس شوراي اسلامي تثبيت جايگاه مجلس ، ايجاد فرهنگ قانونگذاري و تاكيد بر قانونگذاري اسلامي را از ويژگي هاي برجسته شهيد مدرس برشمرد.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "علي لاريجاني"با بيان اين مطلب افزود: شهيد مدرس با وجود موانع بسيار زياد در مسير مردم سالاري در ايران مولفه هاي تفكر پارلماني سالم را نشان داد .
وي با اشاره به گذشت صد سال از مشروطيت و آغاز قانونگذاري در ايران افزود : بي شك يكي از دستاوردهاي اين نهضت ، تاسيس مجلس قانونگذاري است .
لاريجاني تثبيت موقعيت مجلس در نظام كشور را مهمترين تلاش سياسي مدرس خواند و افزود : در اين باب شهيد مدرس گفت : هر كاري در حكومت ملي بايد به اراده ملت باشد و بايد مجلس شوراي ملي راي بدهد .
رئيس مجلس شوراي اسلامي اصرار شهيد مدرس را در مقاطع مختلف را تثبيت جايگاه و ايجاد فرهنگ قانون گذاري دانست و توجه ويژه شهيد مدرس را به اسلامي بودن قوانين، از ويژگي هاي ديگر وي دانست .
لاريجاني گفت : مدرس چند ماه پس از شهادت شيخ فضل الله نوري به عنوان يكي از پنج مجتهد طراز اول براي نظارت بر قوانين مجلس انتخاب و بعد از مجلس سوم به عنوان نماينده اول تهران انتخاب شد و در همه اين زمان ها مواضع و سخنانش مشحون از توجه به اسلامي بودن قوانين است .
وي به حساسيت شهيد مدرس به حفظ حقوق ساير ملل حاضر در ايران نيز اشاره كرد و افزود : مدرس در اين موارد نيز به مسائل اسلامي مقيد بود .
رئيس مجلس شجاعت و مناعت طبع بي نظير مدرس را سومين ويژگي اين شهيد دانست و افزود: وي با شجاعت درپايگاه مجلس و در بحران هاي سنگين، سرنوشت كشور را تغيير مي داد كه نمونه آن سخنان آرامش دهنده مدرس پس از اشغال ايران به دست قشون تزار و انگليسي ها و عثماني ها بود .
لاريجاني همچنين گفت : شهيد مدرس در قرارداد 1919 دولت وثوق الدوله با نماينده انگليس نيز به صحنه آمد و مردم را بسيج و وثوق الدوله را در منزل خود مواخذه كرد .
وي گفت : شهيد مدرس در استيضاح رضاخان به عنوان سردار سپه و پايان سلطنت قاجاريه نيز با وجود آنكه مي دانست در فضاي ساختگي مجلس و اكثريت دست نشانده موفق نمي شود اما از تحرك باز نيستاد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با برشمردن برخي اقدامات مهم در مجلس پس از انقلاب گفت : اعلام نظر در خصوص جاسوسان خارجي در ايران ، راي عدم كفايت به بني صدر ، تصميم گيري هاي مهم در دوران مقدس ، قوانين برنامه پنج ساله و قوانين بودجه نمونه هايي از مرجعيتي است كه نظام مقدس اسلامي براي مجلس شوراي اسلامي قائل است .
لاريجاني ، همگرايي نمايندگان و تقويت ساز و كار مجلس و توجه به موضوعات مهم داخلي و خارجي را قابل قدرداني دانست .
وي گفت : مجلس هشتم با الگو قرار دادن مدرسه شهيد مدرس و با پرهيز از پرداختن به اقدامات كم اهميت و توجه به امور مهم و توسعه كشور و نيز موضوعات بين المللي در جهت تحقق سند چشم انداز گام بر مي دارد .
لاريجاني افزايش سطح تحصيلات ، سابقه مديريت نمايندگان و توجه به همدلي در ميان نمايندگان مجلس هشتم را ستودني دانست و گفت : چنين نهادي در هنگام دفاع مقدس با اين رويه خود را زنده نگه داشت و اراده ملت را تثبيت كرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به تغييرات ظاهري در دولت آمريكا و ماجراجويي اين كشور در منطقه گفت : همانگونه كه همگان مي دانند بحران اقتصادي آمريكا نيز براي ساير ملل دردسر ساز بوده است .
لاريجاني با اشاره به بن بست رسيدن تئوري يك جانبه گرايي آمريكا افزود: اين فرصتي مناسب براي تثبيت نظام جمهوري اسلامي ايران در جهان فراهم كرده است.
وي رصد به موقع حوادث و انضباط قانوني و عمل به موقع همراه با همگرايي همه نيروهاي انقلابي را ضروري دانست و تصريح كرد: نمايندگان مجلس با اتكاء به خدا ، بهره گيري از آرمان هاي امام و شهيدان و تدابير مقام معظم رهبري در كنار بهره گيري از عقلانيت و نخبگان ، مهمترين راه رسيدن به اهداف كشور است .
رئيس مجلس شوراي اسلامي در آغاز همايش " سي سال قانونگذاري و نظارت " نيز از تشكيل دفتري در مجلس براي ارتباط با روسا و نمايندگان مجالس گذشته خبر داد و با بيان اينكه حضار اين همايش در كوران حوادث پس ازانقلاب هر يك به طوري نقش آفرين حوزه قانونگذاري و تصميم سازي كشور بوده اند گفت : مجلس هشتم قدر اين نعمت را مي داند و مفتخر است با سازوكار از چنين ظرفيت فكري در ساماندهي امور جاري كشور بهره جويد .
وي افزود : به همين سبب مقرر شد دفتري در مجلس با ارتباط مستمر با دوستان اين مهم را به انجام رساند و از نظر و آراي آنان استفاده شود .
انتهاي پيام//
سه شنبه 12 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]