واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاريجاني در كنفرانس خبري-2تا رفتار اوباما را نبينيم قضاوتي در مورد "تغيير" نمي كنيم / مجلس در خصوص اقدام دبير كميته پارالمپيك حساسيت دارد
رئيس مجلس شوراي اسلامي برحساسيت مجلس در برابر اقدام ناشايست دبير كميته پارالمپيك كشور در آويختن مدال برگردن ورزشكاري از رژيم صهيونيستي تاكيد و اعلام كرد : موضوع چيزي نيست كه از زير ديد مجلس خارج باشد.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر علي لاريجاني در ادامه نشست خبري با اصحاب رسانه كه عصر امروز در مجلس شوراي اسلامي برگزار شد در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در خصوص واكنش مجلس به اقدام ناشايست دبير كميته پارالمپيك كشور در آويختن مدال برگردن ورزشكاري از رژيم صهيونيستي كه جنايتكار جنگي نيز بوده است ، گفت : قاعدتا اينكه كميته ورزش مجلس وارد اين موضوع شده است بر حساسيت مجلس دلالت دارد و اين موضوع چيزي نيست كه از زير ديد مجلس خارج باشد.
وي در پاسخ به سئوالي درباره شعار باراك اوباما رئيس جمهور منتخب آمريكا براي مذاكره مستقيم با ايران گفت: احتياجي به پيش گويي در اين مورد نيست، اگر تغييراتي كه اوباما وعده آن را داده است شكل واقعي به خود بگيرد شرايطي اتفاق مي افتد و اگر جنبه تبليغاتي و ديپلماسي شكلاتي هم داشته باشد، شرايطي ديگر. بايد صبور بود و شرايط را ارزيابي كرد و ما لزومي براي اينكه قبل از رفتار آنها قضاوتي بكنيم نمي بينيم بلكه بايد به سلوك آنها توجه كنيم.
رئيس مجلس در پاسخ به سئوالي در مورد اولويت هاي ايران در گفتگو با اوباما درصورت تحقق چنين گفتگويي گفت: چون اين بحث به طور رسمي مطرح نشده هنوز تصميم گيري در مورد آن انجام نشده ولي آنچه كه ايران مي خواهد صلح و ثبات در منطقه است و وضعيت مردم عراق و افغانستان دامنه موضوعات مي تواند در اين موارد باشد.
وي گفت: رفتار نادرست ايالات متحد باعث فوران تنفر در منطقه شده است.
لاريجاني همچنين در پاسخ به سئوالي درمورد توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا گفت: اين قرارداد 7 الي 8 بار مورد بررسي و تجديد نظر قرار گرفت و از ابتدا تاكنون تحولات بنيادي درآن شكل گرفته است ، من از اهتمام آقاي مالكي نخست وزير عراق كه باعث شده است اصلاحات زيادي در آن انجام گيرد و همچنين مجلس عراق كه پذيرش آن را منوط به رفراندوم كرد تشكر مي كنم.
وي با مبهم خواندن راهكار خروج عراق از ذيل فصل 7 منشور ملل متحد در توافقنامه امنيتي آن را يكي از نقاط قابل تامل اين تفاهمنامه ذكر كرد.
رئيس مجلس در پاسخ به سئوالي درباره اختلاف افكني از تريبون مجلس گفت : اگر مفهوم اختلاف افكني اين باشد كه مسائل فرعي را بر مسائل اصلي غلبه دهند ، اين كار مفيدي به حال جامعه نيست، ما همگي مي دانيم مسائل اصلي كشور چيست و بايد همگرايي با توانمند سازي ذهني صورت بگيرد. طرح آراي مختلف باعث اختلاف افكني نيست ولي افراط و تفريط در اين مورد مضر است و احساس من اين است كه مجلس هشتم در مجموع مسير سالمي را دنبال مي كند و مباحث مطرح شده در مجلس دوستانه و دردمندانه است.
لاريجاني تصريح كرد: حركت مجلس در ماههاي گذشته حكايت از استقلال راي مجلس دارد.
وي در پاسخ به سئوالي درباره استفاده از نظر كارشناسان ديني در مجلس گفت: بايد از اين صاحب نظران در كميسيونها استفاده شود و تلاش ما اين است كه در كميسيونها مشاوراني به اين منظور حضور داشته باشند ، ملاحظات شوراي نگهبان هم همواره در كميسيونها بررسي مي شود.
در اين مراسم كه از طريق ويدئوكنفرانس در استان قم نيز پخش مي شد ، خبرنگاري از قم از رئيس مجلس شوراي اسلامي در مورد وضعيت مجتمع فناوري اطلاعات در قم سئوال كرد كه لاريجاني پاسخ داد : بانك ها فعلا براي دادن تسهيلات مشكل دارند و بسياري از اين طرح ها با مشكل مواجه است اما اين مشكل را حل مي كنيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از اين نشست خبري در مورد وضعيت غزه گفت: وضعيت غزه حاكي از وحشي گري برخي كشورهاي غربي است كه به رژيم صهيونيستي كمك مي كنند. امروز يك و نيم ميليون نفر در غزه در محاصره هستند كه حادثه كم نظيري است ولي محاصره غزه نشان مي دهد شرايط دروني رژيم صهيونيستي به چه ميزان متزلزل است چون اگر كشوري اقتدار داشته باشد چنين نمي كند.
وي راهكار مبارزه با محاصره غزه را مقاومت فلسطيني ها و حماس توصيف كرد و به برخي از كشورهاي منطقه كه بعضا اخباري از داد و ستد آنها با اسرائيل به گوش مي رسد هشدار داد كه اين اقدام آنها پيامدهاي بزرگي خواهد داشت و در تاريخ ثبت خواهد شد.
لاريجاني درباره مواضع مصر نيز گفت : البته ما با مصر در مورد گشودن گذرگاه رفح مذاكراتي داشته ايم كه مطالب آنها خيلي قانع كننده نبوده است.
وي در مورد رسيدن اصولگرايان به كانديداي واحد در انتخابات آتي رياست جمهوري گفت: در صحنه سياسي كشور فعلا همه گروهها كانديداهاي خود را معرفي نكرده اند و تا جايي كه من مي دانم فقط يك نفر كانديدا شده است . در مورد دو جريان بزرگ سياسي هم گمانه زني هاي مختلفي وجود دارد و هنوز آرايش كاملي نيست كه بتوان قضاوت كرد.
وي افزود: اصولگرايان هم هنوز به تصميم جامعي نرسيده اند و افرادي وجود دارند كه كانديد اتوري آنها قطعي نيست .
رئيس مجلس اظهار داشت: شايد آنها مي خواهند ابتدا آرايش طرف مقابل را ببينند و سپس خود آرايش بگيرند.
خبرنگاري از احتمال ورود مجمع تشخيص مصلحت نظام به اصلاح قانون انتخابات سئوال كرد كه وي گفت: مجمع ورودي در اين موضوع پيدا نكرده در مجمع فقط طرح موضوع شد كه با توجه به تغييرات مكرر در قانون انتخابات خوب است يك قانون جامع داشته باشيم كه به نظرم حرف درستي است ، تدوين قانون به عهده مجلس است و تعيين سياست هاي كلي هم در شأن مجمع تشخيص مصلحت نظام.
لاريجاني در مورد احتمال برگزاري رفراندوم براي طرح تحول اقتصادي همزمان با انتخابات رياست جمهوري گفت: طرح تحول ابعاد تخصصي زيادي دارد و اين طرح هنوز سير خود را به طور كامل طي نكرده و اين بحث ها زود است و شايد هم ضرورتي نداشته باشد.
وي در پاسخ به سئوالي در مورد وظايف نظارتي مجلس گفت: در قانون اساسي وظايف قوه مقننه احصا شده است و در تجديد نظر آئين نامه داخلي مجلس تلاش شد كه نحوه نظارت مجلس بر قواي ديگر به منظور حفظ حقوق ملت در نظر گرفته شود.
ادامه دارد...
دوشنبه 11 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]