تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814064199




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جنجال هنری ۳هزار متری


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: درست بعد از ۳۰سال، اولین جشنواره هنرهای تجسمی به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برپا شد
اتفاقی که به اعتقاد اکثر هنرمندان تجسمی خیلی دیر به وقوع پیوسته اما نه آنقدر که مسئولان از برگزاری آن منصرف شوند.


























درست بعد از ۳۰سال، اولین جشنواره هنرهای تجسمی به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی برپا شد
اتفاقی که به اعتقاد اکثر هنرمندان تجسمی خیلی دیر به وقوع پیوسته اما نه آنقدر که مسئولان از برگزاری آن منصرف شوند. این درحالی است که سال های متمادی هنرهای دیگر به بهانه ایام دهه فجر فرصتی برای عرض اندام پیدا کردند و هنرمندان حوزه های موسیقی، تئاتر و فیلم از انزوا بیرون آمدند؛ فرصتی که هنوز هم اجازه بروز توانایی های هنرمندان این عرصه ها را فراهم می کند، به طوری که هنرمندان ایرانی توانسته اند باهمطرازان خارجی خود رقابت کنند. در این میان اگرچه قضاوت درباره فستیوال هنرهای تجسمی فجر از هم اکنون زود است، اما از بررسی همین کارگاه آموزشی ۳کیلومتری می توان حس کرد که اولین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا چه اندازه با شوروهیجان خواهد بود.
نخستین جشنواره ملی هنرهای تجسمی فجر، کارش را با چند کارگاه آموزشی آغاز کرد و به پایان خواهد برد. درست در روز افتتاحیه، کارگاه آموزشی نقاشی با حضور ۶۰ نقاش شروع می شود که این هنرمندان به ۶ گروه ۱۰ نفره تقسیم می شوند و هر گروه به مدت ۵ روز در موزه هنرهای معاصر تهران به خلق آثار هنری می پردازند. اما کارگاه آموزشی دیگری که به شکل نقاشی خیابانی برگزار می شود، یکی از بزرگ ترین کارگاه های نقاشی خیابانی در نوع خود خواهد بود.
اساتید نقاشی و نقاشان جوان تری که اکثراً دانشجو خواهند بود، کار خود را از بیرون موزه هنرهای معاصر آغاز می کنند و خیابان کارگر را به سمت شمال تا خیابان دکتر فاطمی ادامه می دهند. این مسیر سپس خیابان حجاب را به سمت بلوار کشاورز طی می کند و به ۲ شاخه تقسیم می شود. یک بخش از هنرمندان در داخل پارک لاله نقاشی می کشند و بخش دوم، وارد کارگر شمالی می شوند و بالاخره در مقابل موزه هنرهای معاصر تهران به کار خود پایان می دهند، مسیری که دقیقاً ۳ کیلومتر محاسبه شده است.
در حال حاضر ۴۰۰ هنرمند و دانشجوی نقاشی برای شرکت در این بخش ثبت نام کرده اند و قرار است هزار هنرمند به سرپرستی ۳۰ نفر از استادان نقاشی تمام مسیر یاد شده را در ۲روز آغازین اسفندماه روی بوم نقاشی کنند.
اما نکته قابل توجه آنکه به گفته غلامعلی طاهری، دبیر این کارگاه آموزشی ، به همه هنرمندان شرکت کننده در این کارگاه دستمزد داده خواهد شد!
به هرحال اگرچه این کارگاه آموزشی به مناسبت سی امین سال پیروزی انقلاب اسلامی برگزار می شود اما هنرمندان در به تصویر کشیدن موضوعات مورد علاقه خود آزاد نیستند و درصورت تمایل به شرکت در این برنامه، باید یکی از ۳۰ موضوعی را که از قبل مشخص شده، انتخاب کنند؛ درعوض، نحوه اجرای این موضوعات به دو شکل خواهد بود. طاهری در این باره می گوید: «یک شکل اجرای ایده ها این است که استادان، موضوع را انتخاب و هنرمندانی را که می خواهند با آنها کار کنند، به دبیرخانه معرفی می کنند. شکل دوم کار به این صورت است که هنرمندان، ایده هایشان را به صورت اتود به دبیرخانه اعلام و بعد از تایید استادان، زیر نظر آنها شروع به کار می کنند.»
اگرچه به نظر می رسد یک رویداد هنری همانند جشنواره هنرهای تجسمی فجر، به حرکت و پویایی هنرمندان و حتی جریانی هنرمندانه منجر می شود ولی درخصوص این کارگاه آموزشی بخصوص باید گفت که اما و اگرهایی وجود دارد که نه خوب ارزیابی می شوند و نه بد؛ در واقع، در این خصوص نظراتی وجود دارد که باید شنیده و گفته شود تا تجربیات آتی، با برترین کیفیت ممکن پشت سر گذاشته شود.
امیر ادهم ضرغام، یکی از استادانی است که سرپرستی هنرمندان و دانشجویان را برعهده خواهد داشت و درخصوص این کارگاه می گوید: «فکر نمی کنم این کارگاه آموزشی با چنین ابعاد و متراژ گسترده ای به یک اتفاق آرتیستیک تبدیل شود چون هنری شدن رویدادهایی از این قبیل به روحیه و درون هنرمندان بستگی دارد. به عبارت دیگر هر دانشجویی به راحتی می تواند وارد این کارگاه ها شود اما این باعث نمی شود که او بتواند اثری منحصر به فرد خلق کند؛ حتی اگر زیر نظر استادان برجسته کار کند.»
این اتفاق شاید به این دلیل باشد که استادان، تنها می توانند دانشجویان را از نظر تکنیکی کنترل کنند ولی نمی توانند به روح و درون هنرمندان نفوذ کرده و در آنان انگیزه ایجاد کنند؛ «درست مثل لبخندی که یک نمود بیرونی دارد ولی از درون انسان سرچشمه می گیرد. شاید آثار خلق شده از نظر ظاهری زیبا باشند اما مسلماً روحی را که اثر باید داشته باشد، نخواهند داشت چون هنرمندان به طور مستقیم در آفرینش اثر، دخالت ندارند.»






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن