محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826055060
خرگوش ها
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خرگوش نوع خرگوش ها جزء پستانداران خونگرم با گوش های بلند ، دم کوتاه و موهای نرم می باشند. خلق وخو خرگوش ها فعال ، بازیگوش و دست آموز هستند. تماشای آنها سرگرمی جالبی است و اصولاً حیوان خانگی مناسبی می باشد. ساکت است و به رسیدگی خیلی زیاد نیاز ندارد. خرگوش هایی که به خوبی دست آموز می شوند آرامند و از بودن در کنار انسانها لذت می برند. می توان مانند گربه ها آنها را بری دفع مدفوع آموزش داد.
خرگوش ها به جویدن علاقه دارند و بهت ر است که همیشه مقداری اشیاء جهت جویدن در اختیارشان قرار داد تا مانع از جویده شدن پرده ها ، فرش و مبلمان شد. خرگوش ها اکثر ساعات روز را می خوابند و برخی نیز می توانند با چشم باز بخوابند. هنگامی که سرحال باشد می پرد ، جفتک می اندازد و سر خود را تکان می دهد. اگر احساس ناراحتی ، ترس و خطر کند پاهای عقبیش را تپ تپ به زمین می کوبد. خرگوش های عقیم شده غالباً آرامتر می باشند. اندازه وزن آنها بسته به نژادشان از 1- 7.5 ک.گ متغیر می باشد. ما 50نژاد خرگوش داریم که کوچکترین آنها به اندازه یک خوکچه هندی و بزرگترین به اندازه یک سگ اسپانیل کوچک می باشد. محل نگهداری خرگوش ها را باید در قفس بزرگ نگهداری کرد.
اکثراً خرگوش ها را در خارج از خانه نگهداری می کنند که البته ساختن یک قفس و لانه که آنها را از باد و باران و آفتاب محافظت کند ، الزامی است. با استفاده از اِلِمِنت می توانند زمستان را نیز در خارج از خانه سپری کنند. تمیز کردن باید قفس و لانه خرگوش ها را هر چند روز یکبار تمیز نمود که البته این بستگی به میزان کثیف شدن بستر دارد. یونجه و پوشال بهترین انتخاب برای بستر حیوان می باشد. اگر خرگوش داخل خانه نگهداری می شود می توان جای ادرار او را با سرکه تمیز نمود تا بوی تند آن از بین برود. آراستن باید ناخن های آنها را بطور منظم کوتاه نمود.
خرگوش ها دارای چهار نوع پوشش متفاوت می باشند: معمولی ، رِکس ، ساتَن و پشمی ، که نوع رِکس مو کوتاه و نوع پشمی آن مو بلند و در خروش های آنقوره دیده می شود. معمولاً صاحبان آنها ترجیح می دهند تا موهای آنقوره ها را کوتاه نگه دارند. اما از آنجا که این پوشش آنها را در مقابل سرما و گرما محافظت می کند نباید از 2.5 س.م کوتاه تر شود. خرگوش ها مانند گربه خود را تمیز می کنند و برس کشیدن یکبار در هفته مناسب می باشد. تقریباً هر سه ماه ریزش مو دارند و در این ایام به آراستن بیشتری نیازمندند. شستن خرگوش باعث مضطرب ساختن حیوان می شود بنابر این باید تا جایی که ممکن است از شستن آن خودداری نمود.
تغذیه می توان برای تغذیه خرگوش از میوه ، علف تازه ، سبزیجات ، یونجه و یا غذای مخصوص جوندگان استفاده کرد. آب را باید در ظروف مخصوص آبخوری جوندگان قرار داد. معمولاً خرگوش ها فضله خود را می خورند که این امر در آنها طبیعی می باشد چراکه بخش زیادی از گیاهان در معده او هضم نشده و دوباره در فضله ظاهر می شود و خرگوش با خوردن مدفوع سعی در هضم دوباره آن مواد دارد. خرگوش ها قادر به جذب ویتامین از طریق میوه ها نیستند و ویتامین ها را را با خوردن فضولاتشان جذب می کنند.
فعالیت بدنی خرگوش ها به فعالیت بدنی روزانه و بازی کردن بیرون از قفس نیاز دارند. این عمل به تناسب اندام و سلامت ماندن حیوان کمک می کند. به خاطر داشته باشید که خرگوش ها وسایل را می جوند و به آسانی از سوی سایر حیوانات آسیب می پذیرند بنابراین قبل از آزاد نمودن آنها از قفس از امنیت مکان اطمینان حاصل نمائید. می توان از اسباب بازیهایی نظیر رول توالت یا جعبه های چوبی برای پریدن حیوان بهره برد. طول عمر از 5- 15 سال. بسته به نوع نژاد متغیر است.
معمولاً خرگوش های متوسط و بزرگ طول عمر بیشتر دارند. مشکلات سلامتی اصولاً خرگوش ها حیوانات سالمی هستند. اسهال ، عفونت باکتریایی ، مشکلات روده و بیماریهای تنفسی قابل ذکر می باشد. بارداری دوران بارداری 28-32 روز می باشد (حدود 1 ماه). تعداد بچه ها معمولاً بین 3-8 عدد می باشد. هنگام تولد نابینا ، ناشنوا و بی مو هستند. تنها چند ساعت بعد از زایمان حیوان ماده قادر به جفتگیری مجدد می باشد. بلوغ در سن 9 ماهگی رخ می دهد. معمولاً مادر قبل از زایمان موهای شکمش را می کند و شروع به لانه سازی می کند. منشأ خرگوش ها دارای نژادهای زیادی می باشند و در سراسر دنیا یافت می شوند. نژادهای مختلف دارای مبدأ های متفاوت می باشند.
معرفي
خرگوش. اهلي. (Oryctolagus Cuniculus)حيواني. از راسته. خرگوش. شكلان. (Lagomorpha) و خانواده. Leporidae است. و خاستگاه. ابتدائي. آن. غرب. اروپا و شمال. غرب. آفريقا مي.باشد.
در حال. حاضر از نژادهاي. مختلف. آن. به. منظورهاي. گوناگون. از جمله. توليد پشم. و گوشت.، انجام. تحقيقات.بيولوژيكي. و بعنوان. حيوانات. خانگي. استفاده. مي.شود.
رفتار غير تهاجمي. و آرام. خرگوش. آنرا بعنوان. يك. حيوان. خانگي. ايده.آل. مطرح. نموده. است.. با اين. وجود جهت.نگهداري. مناسب. آن.، آشنائي. با خصوصيات. آناتوميكي.، فيزيولوژيكي. و رفتاري. اين. حيوان. ضروري. است..
ويژگيهاي. كالبد شناسي. و فيزيولوژيكي.
سر: مهمترين. ويژگي. آناتوميكي. حيوان. در سر، گوشها مي.باشند. بخش. خارجي. گوشها يعني. لاله. گوش.خصوصيت. برجسته. اين. حيوان. بوده. و علاوه. بر نقش. آن. در شنوائي.، به. لحاظ وجود شبكه. وسيع. عروقي. در زير پوست.اين. ناحيه.، تأثير مهمي. درتنظيم. حرارت. بدن. دارند. لاله.هاي. گوش. نرم. و بسيار حساس. مي.باشند و نبايد از آنها براي.گرفتن. و مقيد كردن. حيوان. استفاده. نمود.
چشمها به. نسبت. اندازه. سر بزرگ. و داراي. زاويه. ديدي. حدود 190 درجه. مي.باشند. مردمكها قدرت. اتساع.زيادي. دارند و بدين. علت. حساسيت. بينائي. حيوان. به. نور را در مقايسه. با انسان. 8 برابر افزايش. مي.دهند. پلك. سوم. دراين. حيوانات. رشد قابل. ملاحظه.اي. دارد كه. در هنگام. خواب. از گوشه. داخلي. چشم. حركت. نموده. و سطح. قرنيه. رامي.پوشاند.
دندانهاي. خرگوش. رشد دائمي. دارند، بعنوان. مثال. دندانهاي. پيشين. در طول. سال. بيش. از 10-12 سانتيمتر رشدمي.نمايد بنابراين. بيماريهاي. دنداني. نظير رشد بيش. از حد دندانها و يا وجود دندانهاي. نابجا و بد شكل. از موارد متداول.در خرگوشها مي.باشند.
قفسه. صدري.: حجم. قفسه. صدري. در مقايسه. با گنجايش. محوطه. خيلي. كوچك. است.. قلب. نيز كوچك. است. وبر خلاف. ساير پستانداران. دريچه. دهليزي. - بطني. سمت. راست. سه. لختي. (Tricuspid) نبوده. و دو لختي. Bicuspid))است..
محوطه. بطني.: طول. روده.ها حدود 10 برابر طول. بدن. است. و بخش. مهمي. از آن. را (از نظر گنجايش. و عملكرد)روده.كور (Cecum)تشكيل. مي.دهد كه. باقيمانده. هضم. نشده. مواد غذائي. پس. از عبور از روده. باريك. وارد آن. شده. وتوسط ميكروفلور موجود در آن. مورد تجزيه. قرار مي.گيرند و تركيبي. غني. از پروتئين. و ويتامين. را ايجاد مي.كنند.
خرگوش. بطور طبيعي. و غريزي. رفتاري. تحت. عنوان. مدفوع. خواري. دارد. اين. حيوانات. دو نوع. مدفوع. توليدمي.كنند كه. يك. نوع. آن. بشكل. دانه.اي. و نوع. ديگر بحالت. خميري. است.. نوع. دوم. غني. از تركيبات. پروتئيني. و ويتاميني.است. و حيوان. فقط اين. نوع. مدفوع. را مورد تغذيه. قرار مي.دهد. اين. عمل. معمولا صبح. زود انجام. مي.شود و حيوان.مدفوع. را مستقيما از مخرج. خود مي.گيرد و بدين. ترتيب. بخشي. از نياز بدن. به. پروتئين. و تركيبات. ويتاميني. را تامين.مي.نمايد.
ادرار خرگوش. بواسطه. مصرف. جيره. غذائي. گياهي. داراي. PH قليائي. حدود 8/2 است. و رنگ. آن. از زرد روشن. تانارنجي. پر رنگ. يا قهوه.اي. متمايل. به. قرمز متغير است. كه. ميزان. رنگ. بر اساس. دهيدراتاسيون. و قليائي. بودن. ادرار تغييرمي.كند. همچنين. بخاطر وجود نمكهاي. كربنات. كلسيم. و فسفات. آمونيم. و منيزيم. ادرار كدر است.. رسوب. اين. تركيبات.بر سطح. ميله.هاي. قفس.، تميز كردن. لانه. را با اشكال. روبرو مي.سازد.
درجه. حرارت. طبيعي. بدن. بين. 37 تا 39/4 درجه. سانتيگراد و به. طور متوسط 38/3 درجه. سانتيگراد مي.باشد.
با توجه. به. وجود نژادهاي. مختلف. وزن. حيوان. بالغ. مي.تواند از حداقل.kg 0/9 در نژادهاي. كوچك. (آلماني.،لهستاني.) تا kg 1/8 در نژادهاي. متوسط (نيوزيلند) و kg 7/3 در نژادهاي. بزرگ. (فلاماندري. بزرگ.) متغير باشد. متوسططول. عمر اين. حيوان. حدود 5 تا 6 سال. و حداكثر طول. عمر قابل. انتظار 15 سال. است..
رفتار خرگوش خانگي:
با توجه به طبقه.بندي، خرگوشهاي خانگي متعلق به خانواده لپ.وريداي مي.باشد، هر چند آنها از جنس ليپوس خلق شده.اند، اما اين شكل ابتدايي متعلق به جنس اوريكتولاگوس مي.باشد و بطور مستقيم از خرگوشها مشتق شده است. الگوهاي رفتاري ارثي خرگوش خانگي نوشته شده و مطيع تأثيرات عوامل محيط قرار مي.گيرد. پس از 30 روز بارداري خرگوش و خرگوش خانگي به صورت خوابيده مي.باشد. خلاف اين امر، بچه خرگوش صحرايي به زودي پس از گذشت 42 روز از عمر خود لانه را ترك مي.كند.
آنها همچنين با چشمان باز، پوست پوشيده از مو و با حركتي سازمان يافته مي.باشند. خرگوش خانگي متعلق به گونه.اي مي.باشد كه قبل از زايمان براي خود لانه مي.سازد. اين مكان محدود از پراكندگي پوشالها جلوگيري مي.كند. نوزاد خرگوش خانگي برهنه است، پلكهايش بسته و اجزاي رفتاري ابتدايي آن در ده روزگي كسب مي.شود. فعاليتهاي حركتي خرگوش در ساعات شب محدود مي.باشد. هر چند مواد تغذيه او در هنگام عصر و غروب مي.باشد، در ساعات روز اكثراً آنها استراحت مي.كنند. بر خلاف اين امر خرگوشهاي خانگي بيشتر در ساعات عصر فعاليت مي.كنند. فعاليت حركتي خرگوشها در ساعت غذا خوردن، خوردن مي.باشد.
*توصيف كلي رفتار:
الگوهاي رفتاري ويژه.اي در محيطي خوشايند و شرايط خانگي خوبي قرار دارند. رفتار نوزاد خرگوش به طور كامل تحت تأثير خرگوش ماده قرار مي.گيرد.
*رفتار مراقبت كنندگي خرگوش ماده:
طبق قانون ژنتيكي آنها، خرگوش ماده مكاني را براي زايمانش فراهم مي.سازد. او در جستجوي مكاني ساكت و آرام است و با مواد قابل دسترس (مثل: كاه، سلولز گياهي) انه.اش را مي.سازد. او مواد را درون دهانش جمع مي.كند و دور يكديگر جمع مي.كند تا زماني كه مشاهده كند كه آنجا حالت نشستن بخود بگيرد. او كارش را تا زماني كه اطرافش كامل بشود ادامه مي.دهد. اگر برخي از محركها او پريشان و ناراحت كند. (نور مستقيم، صداها، در كنار حيوانات ديگر قرار گرفتن)
او دنبال مكان ديگري مي.گردد و لانه خودش را آنجا مي.سازد. بنابر تغييرات مغزي وي، او چند ساعت قبل از زايمانش (در آخرين مراحل ساخت لانه.اش) موهايش به راحتي مي.ريزد. او از موهايي كه از سينه و شكمش ريخته شده است در ديواره.هاي لانه استفاده مي.كند. پس از زايمان، خرگوش ماده با دقت نوزادش را مرتب مي.كند و او را با لايه موهايي كه از او ريخته مي.پوشاند، نوزاد خرگوش در بيرون از لانه تميز مي.شود. البته توسط مادرش و طبق قانون آنها را مي.خورد و تمام مي.كند، خوردن نوزادها بطور ژنتيكي در غريزه مادرانه و وجود دارد و تا يك روز پس از زايمان اين عمل صورت مي.گيرد، پس از اين عمل وي مقدار قابل توجهي آب مي.نوشد و سپس به تميز كردن خودش مي.پردازد. بعد از تميز كردن و كمي استراحت او به بچه.هايش شير مي.دهد.
*مراقبت:
گروه بچه خرگوشها در لانه به سرعت رشد مي.كند، تا حدود سه هفته شير توسط مادر تأمين مي.گردد كه يك منبع غذايي مقوي به حساب مي.آيد. هم مادر و هم فرزندان به يك محيط آزاد و بي.استرس نياز دارند اگر در حال ساختن لانه يا در طول زايمان عوامل استرس بر او غلبه كند ممكن است به كارش ادامه ندهد و به كلي تلاش را براي لانه.سازي رها كند.
تأثيرات استرس همچنين ممكن است او را در حال زايمان پريشان كند. در اين مورد خرگوش ماده به كلي مشغو فرايند زايمان مي.شود او از اين كه خصوصيات مادرانه.اش را نشان بدهد پرهيز مي.كند. عوامل ايجاد استرس ممكن است او در زايمان و پذيرش اولادش را دچار هيجان كند و در اين حالت خرگوش مادر بيرون مي.ماند و بچه.هايش را نجات مي.دهد به سمت يك قفس سيمي شبكه.اي پناه مي.برد. اي كودكان ممكن است بي.توجه و يا پراكنده بمانند و خيلي زود آنها خواهند مرد. تهيه نامناسب آب يا مواد مغذي ممكن است او را در مواظبت از فرزندانش منع كند. خرگوشهاي مادر تنها در روز يكبار به بچه.هايش شير مي.دهند آنهم در زمان صبح، در برخي مواقع اين شيردهي به دوبار در روز مي.رسد.
الگوي شيردهي اين خرگوش ماده متفاوت با گونه.هاي ديگر هستند. او پشتش را به شكل سقف در مي.آورد، شكمش را بلند مي.كند چشمهايش را باز و گوشهايش را دراز مي.كند و يك چيزي مانند آلارم را نشان مي.دهند. موقعيت و حالت اين بچه.ها در طول شير خوردن شكل خاصي ندارد و تنها هدفشان پيدا كردن و چسبيدن به نوك پستان است. حس بويايي نيز نقش مهمي را در پيدا كردن نوك پستان بازي مي.كند. يك بار آن را پيدا مي.كند و تنها براي 2 الي 3 ثانيه به آن مي.چسبند، مكيدن پستان دقايقي طول مي.كشد. شير شكم آنها را پر مي.كند و بر مثانه ادراي.شان فشار مي.اورد كه اغلب به ويژه در روز اول تولد ادرار آن فوراً به كار مي.افتد.
تأثيرات صدا يا نور زياد آنها را مي.ترساند. در اين چنين موقعيتها خرگوش ماده از لانه بيرون مي.زند و بدون اينكه توجهي به بچه.هايش بكند كه در حال شير خوردن هستند. در اين موارد بچه.ها ربوده خواهند شد و در قفسها خواهند افتاد. پس از بهبودي خرگوش ماده با يك دقت خوب مادرانه بچه.ها را به لانه برمي.گرداند و به آنها شير مي.دهد.
برای دیدن عکس به صورت کامل ، اینجا کلیک کنید.
*رفتار نوزادي:
رفتار نوزاد بصورت ژنتيكي مي.باشد هر چند مطيع تأثيرات محيطي مادرانه و قبل و بعد از تولد مي.باشد. اين بصورت نزديك بستگي به رفتار مراقبتي خرگوش مادر دارد. از نظر ژنتيكي رفتار نوزادي در رفتار نظارتي محدود مي.باشد. در ارتباط با ميزان رشد تمركز، وزن نوزاد خرگوش طي 6 روز به دو برابر مي.رسد.
در روز دهم نيز او داراي مو، حركت عرضي و چشماني باز مي.باشد. نوزادهاي خرگوش قادر به واكنش نشان دادن در برابر درجه حرارت محيطي و تغييرات آنها مي.باشد. در ارتباط با اين امر آنها كنترل گرمايي رفتاري را نيز از خودشان نشان مي.دهند. بهترين درجه حرارت محيطي بچه.هاي خرگوش 35 درجه سانتيگراد است. در سلسله مراتب درجه پايين.تر خرگوش مادر بچه.ها را با يك لايه مي.پوشانند تا زماني كه آنها به هم بچسبند، چسبيدن به يكديگر نفوذ گرما را در گروه كند مي.كند در يك درجه حرارت خيلي خوب خرگوش مادر آن لايه را از روي آنها برمي.دارد و آنها را متفرق مي.كندو احتياجات درجه حرارت بچه خرگوشها و خرگوشهاي مادر متفاوت است (15 درجه- 35 درجه).
بنابراين احتياجات آب و هوايي بچه خرگوشها با تيه لانه.هاي عايق گرما دبرخورد مي.نمايد. همچنين تلاشهايي براي رساندن درجه حرارت داخل لانه به 15 درجه صورت مي.گيرد كه به صورت دقيق براي شيردهي خرگوش مادر بررسي شده است. درجه حرارت بالاتر از اين ممكن است همچنين بر ميزان رشد بچه خرگوشها از طريق توليد شير كم مادر تأثير بگذارد. در گرما مصرف غذايي مادر كاهش مي.يابد، كه توليد شير مادر را كم مي.كند. آزمايشات نشان داده است كه هر درجه بيش از 15 درجه 8 گرم از شير مادر را كم مي.كند. اين كاهش در شير مادر قابل توجه مي.باشد.
كاهش توليد شير ممكن است آشفتگي و ناراحتي خرگوش مادر را نگه دارد و گرسنه ماندن كودكان وي را دچار عصبانين دائما مي كند و باعث التهاب در پستان او مي.شود. كودكان دچار سوءتغذيه ممكن است داراي انرژي و پروتئين ناقص شوند. خرگوش مادر از كودكانش با دور شدن از بچه.هايش كه نوك پستانش چسبيده.اند و آوردن آنها از قفس، مراقبت مي.نمايد. خرگوشهاي ضعيف و كم وزن توانائيشان در پيدا كردن نوك پستان كم.تر مي.شود، بنابراين مصرف شير آنها كمتر مي.شود و سرانجام از گرسنگي مي.ميرند. پس از 10 روز تولد خرگوشها سعي در شناخت محيط اطراف خود مي.كند. خرگوشهايي كه داراي تغذيه مناسب هستند و داراي شرايط بدني خوبي نيز هستند در ابتدا لانه را ترك مي.كنند. در حدود 14-15 روز عمر آنها اگر درجه حرارت بيشتر از 20-25 درجه سانتيگراد باشد، ممكن است آنها را در قفس ديده باشند، اگرچه درجه حرارت خانه 15 درجه مي.باشد و توليد شير خرگوش مادر خوب مي.باشد، خرگوشها تا زمان قبل از 20-22 روزگيشان لانه را ترك نمي.كنند.
در حدود 14 روز پس از زايمان توليد شير خرگوش مادر روبه كم شده مي.كند و به تدريج مقدار آن كاهش مي.يابد و مواد مغذي آن نيز براي احتياجات بچه خرگوشهاي جوان كاهش مي.يابد. خرگوشهاي جوان در هفته سوم سنشان از غذاهاي جامد مصرف مي.كنند. هر چند مصرف غذاهاي جامد در اين دوره وابسته به درجه حرارت محيط دارد تا به توليد شير خرگوش مادر.
مشاهدات ما نشان داده است كه خرگوشهاي سن سه هفته بيشتر در دماي 20 درجه سانتيگراد از غذاهاي جامد مصرف مي.كند. در هر دو درجه حرارت بالاتر و پائين.تر رژيم غذايي، غذاي جامد به نسبت كاهش مي.يابند.
در هفته چهارم سن خرگوشها مصرف غذاي جامد بستگي زيادي به نيازهاي مواد مغذي دارد. اگرچه تأثير درجه حرارت هنوز مشاهده مي.شود، يعني كاهش درجه حرارت مصرف غذاي جامد را افزايش مي.دهد. رفتار خوردن خرگوش بايد به دقت در توجه بدست آوردن غذاهاي حبه.اي شكل صورت گرفته باشد. اگر قطر اين حبه.ها بالاتر از 5 ميليمتر باشد، خرگوشها بايد حبه.ها را دوباره گاز بزنند كه ممكن است مقدار ضايعات غذايي را افزايش دهد. ضايعات غذايي ممكن است بالا باشد. اگر بافت حبه اسفنجي باشد و خرگوشهاي جوان هم با حبه هاي بزرگ تغذيه كرده باشند. بنابراين از هر دو نقطه فيزيولوژيكي و اقتصادي حداقل 13 درصد محتواي بافتي و 3 ميلي.متر قطر مطلوب به نظر مي.رسد. در اين زمان وقتي خرگوشها شروع به خوردن مي.كنند آنها در پي آب هم مي.باشند. در مورد استفاده وسايل آب دهنده در يك فضاي باز در اين اتفاق بي.شمار رخ مي.دهد كه دستهاي خرگوش خيس شود.
براي تميز كردن آنها به دستهايشان ليس مي.زنند و با استفاده از دستها به دقت براي تميز كردن پوست اطراف دهان، چشمها و گوشها استفاده مي.كنند. افزايش خردن غذاي جامد، نياز آب را نيز افزايش مي.دهد. در مزارع خرگوشي جديد از پستونكهاي آب.دهنده بطور گسترده.اي استفاده مي.شود. آب از پستونكهاي آبي پائين مي.آيد، مخصوصاً در طول آب خوردن، تمامي حواس خرگوش مادر جمع توجه بچه خرگوشهايش مي.شود و شرايط را براي آب رساندن به آنها تسهيل مي.نمايد. اگر يك پستونك آب..دهنده در قفس استفاده شود و اگر متناسب با قد باشد(يعني قد آنها به آن برسد) رفتارهاي آب خوردن تغيير خواهد كرد.
در اين مثال خرگوشهاي مادر ممكن است آب را از پستونك.ها نخورند، اگرچه آنها بايد دولا شوند و گردنشان را بچرخانند، در اين فرم بدني طبيعي مصرف آب محدود مي.باشد كه ممكن است در كاهش توليد شير نقش داشته باشند. از طرفي ديگر بندي وسايل آب.دهنده براي بچه خرگوشها نامناسب مي.باشد، زيرا آنها مجبورند روي دو پاي عقبي.شان بيشتر بايستند و بدن كشيده.شان را بلند كنند در حالي كه توسط پنجه هاي جلويشان بر خلاف ديوار شبكه.اي قفس خم مي.شوند. اگر طرح اين قفس بد شد، آنها هيچ حفاظتي براي خم شدن ندارند و مصرف آب تقريباً غير ممكن مي.شود. مصرف كاهش يافته آب او را بي.حوصله مي.كند و آنها سعي در ايجاد مزاحمت براي يكديگر مي.كنند، سيمهاي قفس را گاز مي.گيرند و سعي مجدد براي آب خوردن مي كنند.
رفتار نوشيدن همچنين بصورت قانوني ژنتيكي مي.باشد (مثال آنها مثل سگها ليس نمي.زنند)، هر چند مصرف آب از وسايل آب.دهنده گوناگون آموخته شده است.مصرف غذاي جامد در زندگي برابر با خوردن شير، هر چند رشد كردن خرگوشها بيشتر در لانه انجام مي.شود. اين، رفتار گروه را تغيير مي.دهد يعني آنها بيشتر از لانه استفاده مي.كنند و الگوهاي رفتاري از شير گرفتن آغاز مي.شود. زماني كه خرگوشها از شير گرفته مي.شوند خرگوش مادر در رأس اين هرم قرار مي.گيرد. پس از، از شير گرفتن وقتي كه خرگوشهاي از شير گرفته شده در گروه چاق شده.اند، اين گروه از قرار گرفتن خرگوشهاي بيگانه و غريبه در كنارشان نگران و مضطرب مي.شوند. غريبه.ها- طبق قانون- رفتار فرمانبرداري را نشان مي.دهند آنها كه ژنتيكي پرخاشگر هستند جان سالم به در نخواهند برد و در بيشتر موارد تجديد سازمان مي.شوند. پرخاشگري تازه واردها بر سر جايگاه مي.جنگند، هر چند آنها ممكن است شديداً زخمي شند و زخم عميق آنها نيز مي.تواند منجر به مرگ شود.
*رفتار دفع كردن:
در زندگي عادي بچه خرگوشها مكان خاصي در مكانشان را براي دفع (دفع ادرار و تخليه شكم) انتخاب نمي.كنند زيرا در اين زندگي آنها بيشتر در لانه قرار دارند. وقتي كه آنها شروع به خوردن غذاي جامد مي.كنند، اين بطور زياد مشاهده است كه خرگوشها از ظرف غذايشان بالا مي.روند و غذاي كمي مي خورند و همانجا مدفوع مي.كنند. اين، هر چند نمي.تواند به عنوان يك عمل يك عمل غريزي تلقي شود و هيچ كوششي را نيز براي پيدا كردن يك مكان براي دفع نمي.كنند. به خاطر اينكه اين خرگوشها ممكن است حتماً در شبكه.هاي توري كف قفس هم مدفوع كنند.
نظافت قفس نقش مهمي را در دوره پيش از شير گرفتن بازي مي.كند. اگر اين قفسها شامل زوايايي باشد كه آثار مدفوع و ادرار وجود داشته باشد خرگوشهاي از شير گرفته شده آنجا را پيدا مي.كنند و همانجا عمل دفع را انجام مي دهند. در يك قفس كاملاً تميز شده، بچه خرگوشها معمولاً قسمت پشتي قفس و يا اطراف زير وسايل آب.دهنده را براي مدفوع كردن انتخاب مي.كنند.
خرگوشهايي كه در قفسهاي همجوار نگهداشته شده.اند ممكن است بر رفتار مدفوع و ادرار كردن تأثير بگذارند و از طريق حس بويايي، اين منطقه ممكن است با خرگوشهايي كه در قفس مدفوع مي.كنند، تلقي شده باشد.
*مدفوع كردن در ظروف غذا اغلب در عمل خرگوشها مي.باشد:
تميز كردن و گندزدايي هميشگي ظروف غذا ممكن است از اين رفتار نامطلوب جلوگيري نمايد. پس از اينكه اين رفتار يك بار انجام شد، خلاص شدن از اين مسئله كار سختي است. ظروف غذا را هميشه بالاتر قرار دهيم، هر چند حتي در اين مورد هم اين رفتار به طول نمي انجامد، معني و مقصود حس بويايي در انتخاب جا براي مدفوع ممكن است توسط مشاهدات ما روشن شود. در ابتداي آزمايش با خرگوشهاي از شير گرفته ما نديديم كه آنها در ظرفهاي غذا خوري.....شان مدفوع كنند. بعد ما بصورت غير قابل انتظار ديديم كه خگوشهاي در يك گروه سعي دارند در ظرف غذا ادرار و مدفوع بكنند. پس ما مكان ظرف.ها را تغيير داديم و هيچ نتيجه مفيدي حاصل نشد. ما نتوانستيم كه آن موقعيت را شرح دهيم تا اينكه پي برديم كه ظروف غذا از ورقه.هاي حلبي ساخته شده است كه به سه قسمت تقسيم شده.اند. به اين پي.برديم كه مميزهايي كه براي جوشش اين ورقه.ها بكار مي.رود همان بوهاي مدفوع را توليد مي.كنند و همين امر موجب جذب كردن خرگوشها به آن نقطه براي ادرار و مدفوع كردن در آنجا مي.شود.
*رفتار توليدمثل:
خرگوشهاي ماده زماني كه به وزن و سن جواني مي.رسند بلوغ جنسي مي.شوند. آنها داراي شهوت هستند آنها ممكن است خرگوش نر را بپذيرند، اما در اين سن آنها قادر به آميزش جنسي و بارداري نمي.باشند. ماده خرگوشها براي جفت زماني مناسب هستند كه وزن بدن آنها در حدود 80 تا 85 درصد جواني برسد. خرگوشهاي نر اولين نشانه.هاي رفتار نري را در 9 ال 10 هفتگي سنشان نشان مي.دهند. فعاليتهاي زيادي در اين سن ديده شده است.
علي.رغم بي.حوصلگي خرگوشهاي نر آنها قادر به جفت.گيري در سن 15-16 هفتگي.شان خواهند بود، حضور و بوي خرگوشهاي نر، خرگوشهاي ماده را تحريك مي.نمايند. هر چند تنها خرگوشهاي ماده چرخه.اي، خرگوشهاي نر را مي.پذيرند، خرگوشهاي نر بي.نهايت در زمان جفت.گيري حساس مي.شوند. بنابراين تدارك محيط تميز و آرام اهميت حياتي دارد. به همين دليل است كه خرگوشهاي ماده را براي جفت.گيري در قفس خرگوشها قرار مي.دهند. قبل از جفت.گيري، آلات تناسلي خرگوش ماده بايد مورد بررسي قرار گيرد. خرگوش.هاي ماده دوست دارند كه جفت.گيري اندكي حالت استثنائي داشته باشد. ديوانگي آني نيز ممكن است براي 2 تا 3 روز به طول بيانجامد. خرگوشهاي ماده دوره.اي در هنگام جفت.گيري حالتي مثل قوس در كمرشان را بخود مي.گيرند.
شهوت ممكن است خوب واضح باشد و تلاش زياد را شامل شود، ژست جفت.گيري و تحريك.پذيري خرگوشهاي نر خسته اين امر را نشان مي.دهد. خرگوش.هاي خانگي ماده تحريك تخمك گذاري را در اختيار دارند. جفت.گيري خودش باعث تخمك گذاري مي.شود. هر چند ديگر محركهايي مانند ترشح ماده تحريك كننده ديگر خرگوشهاي ماده زماني كه در مكان شلوغ كوچكي قرار مي.گيرند ممكن است باعث تخمك گذاري شود كه – با توجه به قانون- منجر به بارور كردن آن مي.شود.
رفتار خرگوش ماده حامله تغيير مي.كند. پس از تخمك گذاري آنها نزديك.هاي خرگوشهاي نر را رد مي.كنند در ارتباط با عملكرد اين مجموعه پيچيده تا 14 الي 18 روز پس از تخمك گذاري غدد پستاني متورم و ترشح مواد لزجي رحمي مشاهد شده است. در انتهاي دوره.ي بارداري وي آماده براي زايمان مي.شود او در اين دوره بي.خواب مي.شود، شروع به لانه سازي مي.كند و موهايش را مي.كند. رفتار غده وذي با رور كردن را در 2 الي 3 روز متوقف مي.كند. تلاش موجود جفت.گيري خرگوش ماده دو رور پس از اولين جفت.گيري اغلب از حاملگي جلوگيري مي.كند. همچنين اين وجود دارد كه خرگوش ماده حامله تكرار جفت گيري را رد مي.كند.
ميزان بالاي پروژستون در بيشتر خرگوشهاي ماده باردار مانع چرخه جنسي مي.باشد. هر چند استثناء.هايي وجود دارد. برخي از خرگوشهاي ماده حامله قوي (درنيمه دوم بارداري) مايل به جفت.گيري مي.شوند و اين قضيه همچين اتفاق مي.افتد. در حدود 10 روز پس از جفت.گيري نطفه ها ممكن است به خوبي حس شود. خرگوشهاي ماده نابارور، بارور و باردار بايد از يكديگر جداشده باشند، خرگوشهاي ماده ممكن است همچنين پس از عملكردهاي هورموني مناسب بارور شده باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 808]
-
گوناگون
پربازدیدترینها