واضح آرشیو وب فارسی:حيات: آسيب شناسي ازدواج 9يك استاد دانشگاه : طلاق در ايران مسير عادي را طي نمي كند
تهران – حيات
عضو هيات علمي دانشگاه آزاد اسلامي شيراز گفت: نمودار طلاق در كشور به سبب ازدواج هاي بدون آگاهي و شناخت روند عادي را طي نمي كند.
بيژن نوبخت در گفتگو با خبرنگار اجتماعي حيات، در بحث آسيب شناسي ازدواج به موانع ازدواج اشاره كرد و گفت: بحث فرهنگي به معني متفاوت بودن ديدگاه خانواده هاي دو طرف عمده ترين معضل مساله ازدواج به شمار مي رود.
وي در بحث معيارهاي صحيح همسرگزيني اعلام كرد: مباحث ديني در همه جا بحث هم جنس بودن و هم طراز بودن چهارچوب ارزشي دو طرف را بيان كرده است به طوري كه دختر و پسر براي ازدواج بايد به تفاهم قوي و جهان بيني مشترك در هر مساله دست يابند تا اولين گام در راستاي مقابله با از همپاشي زندگي مشتركشان برداشته شود.
نوبخت ادامه داد: درصد طلاق در جامعه ما مسير عادي خود را طي نمي كند و اين نشان از نرسيدن به حد شناخت مطلوب با گفتگو يا حتي زندگي كردن و آشنايي در دوران نامزدي بين زوجين است.
وي تاكيد كرد: بيشتر مشكلات ما در مساله ازدواج به دليل نداشتن شناخت دو طرف از نگاه، ارزش ها، هدف و معيارهاي يكديگر است به طريقي كه طرفين هيچ توجهي به اينكه هدف ازدواج طرف مقابل چه بوده، چرخه هايي براي وي از ارزش بالاتري برخوردار است، تعريف خود و زندگي از ديدگاهش به چه شكلي است نمي كند و اين مساله اولين ضربه را به چهارچوب يك زندگي مشترك مي زند.
نوبخت شناخت روحيه، تمايلات و علايق زوجين را مهمترين اصل مورد توجه در ازدواج خواند و ادامه داد: شناخت دنياي زن از طرف مرد و آگاهي زن از دنياي مردان مساله اي است كه بايد از طرف سيستم هاي آموزشي مورد توجه قرار بگيرد.
وي خاطرنشان كرد: زن و مرد به جهت خلقت متفاوت تفاوت هاي مهم و تاثيرگذاري با هم دارند كه نشناختن آنها يا تاخير افتادن در روند شناخت، زندگي را به شدت تحت تاثير قرار خواهد داد.
نوبخت تاخيرافتادن در امر ازدواج را متاثر از بحث فرهنگ اعلام و اضافه كرد: بالاترين سطح توقعات خانواده تاثير مستقيمي روي كاهش ميزان ازدواج ها دارد و تا زماني كه خانواده ها سطح توقعات خود را كاهش نداده و فرهنگ قناعت را به فرزندان خود آموزش ندهند گره كور ازدواج به استحكام خود باقي مي ماند.
وي با اشاره به رفاه زدگي جامعه امروز گفت: جوانان ما امروز به رفاه عادت كرده اند و توقع دارند كه زندگي خود را با همان ميزان رفاه خانواده هاي خود آغاز كنند كه اين امر جز تاخيرانداختن ازدواج و مشكلاتي كه به تبع آن به وجود مي آيد حاصل ديگري ندارد.
نوبخت روند جا افتادن بحث مشاوره را در جامعه امروز مثبت ارزيابي كرد و گفت: مشاوره در مباحث ديني ما مطرح بود اما تا چندين سال گذشته به علت مسائل فرهنگي مردم به شدت از اين مساله پرهيز مي كردند.
وي با اشاره به اينكه با توجه به سرعت مقبوليت مشاوره درميان مردم و ميزان آموزش ديده هاي مراكز دانشگاهي طي چند سال آينده با معضل كمبود جدي مشاور مواجه مي شويم گفت: بايد رشته علوم انساني را جدي گرفته و به جهت دارابودن جامعه اي سالم در آينده به نحوه تربيت و بارعلمي اين دانشجويان توجه ويژه اي معطوف شود.
نوبخت تاثيرگذارترين نهادها براي ترويج فرهنگ استفاده از مشاور را مدارس و رسانه ها معرفي كرد و ادامه داد: بايد اين ديدگاه كه تصميم خود شخص درست ترين تصميم است از صحنه فرهنگ خانواده ها خارج شود و گام ابتداي اين طرح بايد توسط مدارس و تكميل آن برعهده رسانه ها است.
وي در پايان خاطرنشان كرد: اين اقدامات بايد هم زمان با پرورش مشاوراني كارآمد صورت گيرد كه در آينده نه با كمبود و نه با سطح سواد پايين اين گروه مواجه شويم.
پايان پيام
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]