واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: ايدز، طاعون قرن
تكتم علوي بيماري ايدز يك بيماري عفوني است كه ضعف دستگاه ايمني را به دنبال دارد و اين امر باعث كاهش توانايي بدن در مقابله با عفونت ها مي شود. آمارهاي ارائه شده از سازمان ملل نشان مي دهد كه حدود 34 ميليون نفر از مردم جهان به اين بيماري مبتلا هستند و هر ساله تعداد 5 تا 6 ميليون نفر به اين تعداد افزوده مي شود.
مسئول مركز مشاوره بيماري هاي رفتاري جمعيت هلال احمر خراسان شمالي، با بيان اين كه عامل به وجود آورنده بيماري ايدز، ويروس اچ آي وي است، مي گويد: اين ويروس فقط در داخل سلول هاي بدن انسان مي تواند به فعاليت بپردازد. پس از ورود هر عامل بيماري زا به بدن، سيستم دفاعي شروع به فعاليت مي كند و با حذف آن عامل بيماري زا، از بدن محافظت مي كند.
دكتر افسانه حسامي فرد ادامه مي دهد: هنگامي كه ويروس اچ آي وي وارد بدن انسان مي شود، به سيستم دفاعي حمله مي كند و به اين ترتيب سيستم دفاعي آسيب ديده و معيوب توسط عوامل مختلف مورد حمله قرار مي گيرد و توانايي و قدرت مقابله را نخواهد داشت.
به گفته وي ويروس اچ آي وي در بدن فرد آلوده ترشح مي شود. وي بيان مي كند: راه هاي انتقال ويروس HIV عبارت است از: تماس جنسي، استفاده از سرنگ و سوزن آلوده و تزريق مشترك بين معتادان، انتقال ويروس از طريق مادر آلوده به جنين و استفاده از فرآورده هاي خوني فرد آلوده.
دكتر حسامي فرد مي افزايد: در ايران شايع ترين روش انتقال استفاده از سرنگ، سوزن آلوده و تزريق مشترك است.
وي ادامه مي دهد: اعمالي كه نياز به سوراخ كردن پوست وجود دارد مانند طب سوزني، خالكوبي (تاتو)، سوراخ كردن گوش و ختنه بايد با وسايل استريل انجام شود و در غير اين صورت خطر انتقال ايدز را وجود دارد.
وي خاطر نشان مي كند: استفاده از وسايل ضدعفوني شده و تيغ يك بار مصرف در آزمايشگاه ها براي جلوگيري از انتقال بيماري در اماكن الزامي است؛ همچنين جراحي هاي كوچك و اعمال دندان پزشكي بايد توسط متخصص مربوطه با استفاده از وسايل استريل انجام شود.
اين كارشناس بيان مي كند: ويروس اچ اي وي در برابر حرارت، خشكي و تغييرات محيط بسيار حساس است و به سرعت از بين مي رود. به گفته وي دست دادن، استفاده از اتوبوس و اماكن عمومي، استخرهاي شنا و توالت عمومي و همچنين گزش حشرات باعث انتقال بيماري نمي شود.
وي درخصوص روند آلودگي بدن با ويروس اچ اي وي توضيح مي دهد: پس از ورود ويروس اچ اي وي به بدن عفونت اوليه رخ مي دهد. اين مرحله حدود 2 تا 6 هفته طول مي كشد و به نام دوره پنجره شناخته مي شود. در اين مرحله فرد آلوده كننده است اما با انجام آزمايش، ويروس شناسايي نمي شود.
وي مي افزايد: مراجعه كنندگان پس از بروز رفتار پر خطر، با مراجعه به پزشك، مراكز مشاوره و استفاده از داروهاي ويژه مي توانند خطر ابتلا را تا حد زيادي كاهش دهند.
وي مي گويد: مرحله بعد بيماري حدود 10 تا 15 سال طول مي كشد و مرحله بدون علامت نام دارد كه در اين مرحله به فرد اچ آي وي مثبت مي گويند.حسامي فرد معتقد است: آزمايش خون در اين دوره قادر به شناسايي علايم ويروس است، در اين حالت فرد آلوده كننده است و مي تواند ديگران را مبتلا كند. پس از اين مدت، مرحله علامت دار بيماري ايدز شروع مي شود.
وي تأكيد مي كند: با توجه به اين كه هنوز هيچ واكسن و درمان قطعي براي اين بيماري كشف نشده، تنها راه فقط پيش گيري از ابتلاست. وي پاي بندي به اصول اخلاقي، ديني و خانوادگي و ترويج استفاده از درمان هاي جايگزين و نگهدارنده در بين معتادان تزريقي (استفاده از متادون) را در كنترل ايدز مهم مي داند.
اين پزشك بيان مي كند: ايدز يك بيماري رفتاري است كه با كنترل رفتارهاي شخصي مي توان اين بيماري را كه به نام طاعون قرن ناميده شده است، مهار كرد.
وي خاطر نشان مي كند: به راحتي مي توان در كنار فرد مبتلا به ايدز زندگي كرد و با كنترل رفتارهاي شخصي و حذف رفتارهاي پر خطر مطمئن بود كه به بيماري ايدز مبتلا نمي شويم.
يکشنبه 10 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]