تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قرآنى كه بر پيامبر نازل شد... عزتى است كه هوادارانش شكست نمى خورند... .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826616534




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

پرخواننده ترین رمان نویس دنیا


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: زندگینامه وآثار ژول ورن

((ژول ورن)) به سال 1828 در جزیره ی ((ریدو)) از توابع ((نانت)) فرانسه چشم به جهان گشود. پدرش که وکیل دعاوی خوشنامی بود، آرزویی جز این نداشت که ژول رشته ای حقوق بخواند و روزگاری جانشین شایسته ی وی شود. غافل از این که روحیه ی پسرش با چنین ارزویی سازگار نیست. در واقع ((ژول ورن )) از کودکی شیفتهی طبیعت بور و در هر فرصتی که به دست می اورد به اسکته ی ((لوار)) می رفت و به رفت و امد کشتیها و قایقها می پرداخت وبه ناخداها و ملوانها خیره میشر و ارزویی جز این نداشت که روزی با کشتی بادبانی به سیر وسیاحت بر روی امواج خروشان دریا بپردازد.
کار این شفتگی به انجا رسید که در سن یازده سالگی، بی اجازه ی پدر ومادر تصمیم گرفت که با کشتی به سوی شبه قاره ی هند سفر کند. از همین خاطر، به عنوان شاگرد ملاح به استخدام یک ناخدا درامد. اما درست به هنگام حرکت کشتی، پدرش سر رسید و او را به خانه برد. با این وجود، عشق به سفرهای ماجرا جویانه در نهاد ژول باقی ماند. هنگامی که ژولورن پا به دوران جوانی گذاشت، پدر به پیروی از ارزوی دیرینه ی خود، او را برای تحصیل در رشته ی حقوق به پاریس فرستاد واز او قول گرفت که تحصیلات خود را با موفقیت به پایان رساند. ژول بر عهد خود پایدار ماند و تحصیلات عالیه ی حقوق را به پایان برد، اما گرایشی به شغل وکالت نداشت.


او شیفته ی ادبیات و نویسندگی بود. به پیروی از نمایشنامه نویسان موفق تاتر، چند نمایشنامه نوشت که موفقیتی به دست نیاورد. ((ژول ورن )) جوان در گامهای نخستین نویسندگی شکست خورد وچون حرفه ای نداشت با تهیدستی روزگار میگذرانید. پدرش که از شور و شوق ژول به نویسندگی اگاهی یافته بود، مقرری مختصری برای او می فرستاد که برای زندگی در پاریس کفایت نمی کرد و او از فرط ناچاری به خوردن نان خشک و شیر قناعت می ورزید.
در چنین اوضاع واحوالی ، شرایطی فراهم امد که میتوانست دختری ثروتمند و پر جهیزیه را به همسری خود در اورد. اما ژول از این ازدواج سرباز زد، چرا که با ده تن از دوستان همفکرش محفلی به نام ((یازده مرد مجرد )) بنیان گذاشته بود. در همین زمان به شغل منشیگری در تاتر (( لیبریک)) فرانسه پرداخت و با دریافت صد فرانک در ماه ، توانست به زندگی از هم گسیخته ی خود سر وسامان ببخشد. با وجود فشار روز افزون زندگی، ژول ورن از مطالعه ی کتابهای علمی در کتابخانه ی ملی پاریس غافل نمی ماند و از همین هنگام بود که به فکر نوشتن داستانهای تخیلی افتاد .
تشویقهای دوست دانش پژوهش ((نادار )) نیز بر گرایش ژول ورن به نوشتن چنین داستانهایی دامن زد و او سرانجام ، نخستین اثرخود را با نام (( پنج هفته دربالن )) به نگارش در اورد . تا ان زمان ، هیچ نویسنده ای با چنین مضمونی اثری به وجود نیاورده بود. در واقع این اثر، چنان تازگی داشت که پانزده ناشر ان را نپذیرفتند و از چاپ ان خوداری ورزیدند. اما ((ژول ورن )) از سماجت دست بر نداشت و در بامداد یکی از روز های پاییز سال 1862 به کوچه ی ژاکون پاریس رفت وبه موئسسه ی انتشاراتی ((هتزل )) پا گذاشت و دستنوشته ی ((پنج هفته در بالن ))را به وی ارائه کرد. ((هتزل))که خود نویسنده ی با ذوق و موفقی به شمار می رفت وبا امضای مستعار (( پ. ژ. استال )) ، برای نوجوانان داستانهای دل انگیز می نوشت ، از ژول ورن خواست تا دو هفته دیگر مراجعه کند. ژول ورن این مدت را در تب و تاب گذراند و درموعد مقرر به نزد ((هتزل)) شتافت. وی دستنوشته را به ژول ورن سپرد.
او به خیال این که ((هتزل )) نیز اثرش را نپذیرفته است، قصد رفتن داشت که ((هتزل )) نظر خود را با وی در میان گذاشت: (( اثر شما بسیار خواندنی و پر نکته است. اتفاقات وحوادث را درست و حساب شده به کار گرفته اید. اما لازم است از جنبه های صرفا" علمی ان بکاهید و به شکل داستانی شیرین و سرگرم کننده باز نویسی کنید )). و بلافاصله پیشنهاد کرد که ژول ورن طی قراردادی بیست ساله، هر سال دو کتاب بدین سبک برای وی بنویسد و برای هراثر مبلغ ده فرانک ان زمان ، دستمزد دریافت کند. از این به بعد ((ژول ورن )) در مسیر موفقی گام نهاد که این موفقیت تا امروز نیز ادامه دارد. عصری که ((ژول ورن )) دران به فعالیت ادبی پرداخت، عصر نویسندگان نام اوری مانند :اونوره دوبالزاک ، السکاندردوما ی پدر، گوستاوفلوبر در انگلستان ،فئودورداستایوسکی و ایوان تورگنیف درروسیه بود. دران زمان این نویسندگان یکه تاز ادبیات به شمار میرفتند. ((ژول ورن)) به یاری ذوق و قریحه ی سر شار و زمینه ی نو و بدیع داستانهایش توانست میان چنین نویسندگانی قد علم کند و به شهرتی جاودانه دست یابد.
به راستی رمز محبوبیت اثار ژول ورن به خاطر چیست؟ چرا پیر و جوان نوشته های او را میخوانند و لذت می برند؟ باید گفت که :او چشم انداز تازه ای پیش روی خواننده می گستراند. او را به همراه قهرمانان خود به گوشه و کنار دنیا میبرد و در حوادث و رویدادها شریک میسازد. به این نکته توجه کنیم که در ان زمان مسافرت به راحتی امروز میسر نبود و یک فرانسوی به خواب و خیال هم نمی دید که پا به افریقا، قطب جنوب و شمال ، ترکیه، چین و ... بگذارد. ((ژول ورن )) خواننده را به دیدار از سرزمینهای نادیده و دور از دسترس می برد و اگاهیهای بسیاری در اختیایرش می گذاشت. جالب توجه این که : ((ژول ورن )) چنان دقیق و گیرا سرزمینهای دور دست را معرفی میکند که گویی خود این سرزمینها را از نزدیک دیده است. در حالی که میدانیم ژول ورن از اموخته های خود استفاده می کرد. به همین خاطر دفتر کارش مجموعه شگفت اور از ،سفرنامه ها ، نقشه ها کتابهای فیزیک ،شیمی ،ریاضی ، ستاره شناسی ، گیاه شناسی و . . . به شمار می امد . او چنان دقیق و نکته بین به معرفی کشورها می پرداخت که هنوز هم خواننده را حیرت زده می کند. به طور مثال : در بخشی از ((فاتح اسمانها )) به معرفی ایران نیز می پردازد . از کویر لوت و خطه ی شمال و دریای خزر سخن به میان می اورد و در توصیف چنین اماکنی ، از خود مهارت به سزایی نشان می دهد.
نکته ی شگفت اور دیگر ، پیش بینی های اوست که اغلب به واقعیت پیوسته اند. بیهوده نیست که او را ((پیامبر اختراعات قرن بیستم )) لقب داده اند . ژول ورن در ((خانه ی متحرک )) اختراع اتومبیل را نوید می دهد. در ((فاتح اسمانها )) هلیکپتر را ، در ((بیست فرسنگ زیر دریا )) زیر دریایی را ، در ((سفر به ماه )) و ((گردش به دور ماه )) سفینه های فضایی را ، در (( قلعه ی مرموز )) تلفن و رقص نور و صدا را و . . . افزون بر این ، نکته های ارزشمند بسیاری در اثار او نهفنه است که به مجموعه کارهای او اعتبار ویژه ای می بخشد : ((ژول ورن )) بر کوشش پیگیرانه ای بشر در دستیابی به ارمانهای خود تائکید میکند و نومیدی را مردود می شمارد. پیش روی همه ی قهرمانان کتابهایش ، موانع عظیمی جلوه گر میشود اما با تلاش وامیدواری بر انها غلبه می کنند. در جله اثار او ((خیر )) بر شر پیروز می شود و سرانجام، انچه به چشم می اید ستایش کائنات و اذعان صادقانه به سرچشمه ی حیات و هستی است. سبک نوشتن ژول ورن وبژگی خاصی داشت.
او قهرمانان اثار خود را با حوادث و اتفاقات غافلگیرانه روبرو می ساخت و تلاش و تقلای انان را در رهایی از مشکلات و پیشامدها پیش چشم خواننده مجسم میساخت. میتوان گفت که: وی در زمینه ی غافیلگیر کردن قهرمانان اثار و خوانندگان کتاب مهارت فوق العاده ای داشت. گام به گام ماجرای هیجان انگیز تازه ای می افرید تا خواننده به خستگی و ملال دچار نشود. ژول ورن پس از ((پنج هفته در بالن )) که خواننده را با دکتر ((ساموئل )) در بالنی به نام پیروزی همسفر می سازد و دنیای ناشناخته و اسرار امیز افریقا را زیر پایش می گستراند، رمان ((ماجرای ناخدا هاتراس )) را عرضه کرد. در این ماجرا ناخدا هاتراس با مخاطرات بسیاری بر قطعات یخ قطب روبرو میشود . محبوبیت و تاثیر گذاری این اثر تا بدانجا رسید که دو تن از کاشفان قطب شمال نامهای دریاسالار پیرد و ژان شارکو به تاثیر عمیق و گره گشای ان بر سفرهایشان اعتراف کرده ا ند. اکنون ژول ورن در اسمان ادبیات جهان درخشیدن گرفته بود. مسافرت به مرکز زمین ، سفر به کره ماه و گردش به دور مهه بر این درخشش افزود.
این دو اثر اخر ، بر محاسبات ریاضی استوار بود. ژول ورن از احتمال سفری سخن می گفت که ارزوی دیرینه ی انسانها به شمار می ر فت : سفر به سیارات و کشف فضا ... شگفتا که دیری نپایید که این احتمال به یقین پیوست. ((فرزندان ناخدا گرانت )) بر محبوبیت ژول ورن در چهار گوشه ی جهان افزود و بیست هزار فر سنگ زیر دریا موجب شد که جایزه ی اکادمی فرانسه را به دست اورد . این اثر که پیش از به کتاب درامدن توسط انتشارات هتزل به صورت پاورقی در روزنامه ی تان به چاپ می رسید ، از طرف خبر نگاران خارجی مقیم فرانسه ، روزانه به وسیله ی تلگراف به روزنامه های کشورشان مخابره می شد . دور دنیا در هشتاد روز که پس از انتشار ، به صورت نمایش بر صحنه ی تاتر به اجرا درامد ، مدت دوسال بر صحنه بود ، بی انکه شمار تماشا گرانش کاهش یابد. میشل استرو گف نیز از چنین موفقیتی نصیب برد و به ویژه مورد توجه زنان پاریس واقع شد. اثار بعدی زول ورن هر یک بر محبوبیت او افزودندو نام وی را بیش از پیش پر اوازه ساختند. ... و اما عضو محفل یازده مرد مجرد سر انجام در سال 1857 به ازدواج تن داد و با بیوه زنی بیست و شش ساله به نام (( هونورین ان هبمورین )) که دو فرزند داشت ، پیمان زناشویی بست و میشل ورن در سوم اوت 1861 پا دنیا نهاد .
ژول ورن برادری به نام پل و سه خواهر به نامهای : انا، ماتیلا و ماری داشت . به سال 1866 جوانی دیوانه از بستگان ، او را هدف گلوله قرار داد که در نتیجه پایش اسیب دید و از ان به بعد زمینگیر شد . با این همه با عشقی شور انگیز به نوشتن ادامه داد و به سال 1896 در برابر پرچم رانوشت . در این زمان چشمش اب اورده بود و خود معترف بود که یارای نوشتن ندارد . با این حال ، ابو الهو لهای یخ ، وصیتنامه ی مرد دیوانه ، درامی در لیونی و فانوسی بر فراز دنیا را به نگارش دراورد . او که بسیاری از اختراعات را پیش بینی کرده بود ، مرگ خود را نیز به راحتی پیش بینی کرد . به همین خاطر روزی به همسرش گفت : این بار به جای پزشک ، برایم کشیش بیاورید . و سرانجام در بیست و چهارم مارس 1905 چشم بر جهان فرو بست . اکنون پیکره ی یاد بود این نویسنده ی همیشه جاوید در زادگاهش نانت بر پاست و اثارش همه ساله در چاپهای متعدد و به زبانهای مختلف دنیا انتشار می یابد و از استقبال گرم خواستارانش بر خوردار می شود .
آثار:

نوولِ مارتین پاژ-۱۸۵۲
نمایشنامه کولی مابارد-۱۸۵۳
ارباب زکریا-۱۸۵۴
ترانه کمدی «یازده روز در پایتخت»-۱۸۶۰
پنج هفته در بالن- ۱۸۶۲
سفر به مرکز زمین- ۱۸۶۴
از زمین تا ماه- ۱۸۶۵
فرزندان کاپیتان گرانت – ۱۸۶۷
جغرافیای مصور فرانسه و مستعمرات آن-۱۸۶۸
سفر به مدار ماه – ۱۸۷۰
بیست هزار فرسنگ زیر دریا - ۱۸۶۹
دور دنیا در هشتاد روز – ۱۸۷۳
جزیره اسرارآمیز – ۱۸۷۴
میشل استروگوف – ۱۸۷۶
خطهای سیاه-۱۸۷۷
تاریخ مسافتهای بزرگ و مسافران نامدار-۱۸۷۸
ابوالهول یخی
ناخدای پانزده ساله-۱۸۷۸
مسافرت در راه چین-۱۸۷۹
پانصد میلیون-۱۸۷۹
اشعه سبز-۱۸۷۹
فرشته لجباز-۱۸۸۳
ماتیاس ساندروف-۱۸۸۵
جزیرهای در آتش-۱۸۸۴
فاتح شبگرد-۱۸۸۰
روبر فاتح
دو سال تعطیلات-۱۸۸۸
کاخ کارپاتها-۱۸۹۲
جزیره آفتابپرستان-۱۸۹۵
در برابر پرچم-۱۸۹۶
یک درام در لیونی-۱۹۰۴
صاحب جهان-۱۹۰۴
جنگلهای تاریک آمازون
انسانهای میمون نما (شهر شناور)
کاروان لجوج
پایان دنیا
مدرسه رابینسونها
اژدهای دریایی
خانه متحرک
سرزمین تاریکی
دیوار چین
آوارگان جزیره
آتشفشان طلایی
فاتح آسمانها
آخرین هدیه
زیر زمین اژدها(پانصد ملیون ثروت)
اسرار کشتی سنتیا
سوداگرای پوست
فانوس دریایی
ماجراهای ناخدا هاتراس
ماجراهای آفریقا
آقای سزار
قهرمان سرزمین زمرد
فرزند ایرلند(جلد دوم قهرمان سرزمین زمرد)
جزیرهای در آتش
جزیره یخبندان
حادثهای در لیونی
شکار شهاب
در سیارات چه میگذرد؟
کشتی شکستگان
تونل زیر دریایی(در برابر پرچم)
سفر به صحرای اسرار آمیز(هجوم دریا)
قلعه مرموز(قصر کارپاتها)
اشعه سبز
سفر پر ماجرا
سیاره سرگردان
جزیره آفتاب پرست
ابوالهول یخها
ماتیاس ساندروف
فرزندان کاپیتان گرانت
سفر به مرکز زمین
سفر به کره ماه
جزیره اسرار آمیز
میشل استروگف
دور دنیا در ۸۰ روز
ناخدای ۱۵ ساله
جنگلهای تاریک آمازون
۲۰۰۰۰فرسنگ زیر دریا
خطهای سیاه
۲سال تعطیلات
دلاور
ستاره جنوب
۵هفته در بالن
جزیره ناشناخته
پاریس در قرن بیستم
ستاره جنوب
۵هفته در بالن
جزیره ناشناخته
پاریس در قرن بیستم






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 2839]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن