واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: بهبود ويژگيهاي باكيكاغذ با استفاده از رزين
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك
ورقههايي از نانولولههاي كربني موسوم به باكيكاغذ ميتوانند، كاربردهاي بالقوه متنوعي همچون نور پشتي نمايشگرها، مديريت دمايي قطعات ميكروالكترونيكي، محافظت در برابر رعد و برق، و پايش سلامتي داشته باشند.
به گزارش سرويس فنآوري ايسنا، متأسفانه اين فيلم مقاومت بسيار كمي در برابر آسيبديدگي داشته و اين امر حمل و نقل و فراوري آن را با دشواري مواجه ميكند.
محققان آمريكايي براي غلبه بر اين مشكل، محلولي از يك پليمر را به درون اين باكيكاغذ نفوذ داده و يك كامپوزيت ترموپلاست توليد كردهاند كه محكمتر بوده و براي شرايط توليد، مناسبتر است.
رهبري اين گروه پژوهشي از موسسه مواد با كارايي بالا در دانشگاه ايالتي فلوريدا را بن ونگ بر عهده دارد.
يانگ بن پارك، يكي از اعضاي سابق اين گروه كه در حال حاضر در موسسه ملي علوم و فنآوري در كره مشغول فعاليت ميباشد، گفت: «يكي از چالشهاي اساسي روش نفوذ دادن رزين در باكيكاغذ، كنترل ميزان رزين نفوذيافته در آن و در نتيجه كنترل ضخامت نهايي باكيكاغذ است. تراوش رزين يك فرايند چند مرحلهاي است كه پارامترهاي مختلفي همچون ويسكوزيته رزين، دما و فشار نفوذ، زمان تراوش، و شرايط خشك شدن و پخت بر آن اثر ميگذارند».
بررسي دقيقتر نمونه توليد شده نشان داد كه رزين پليكربنات به صورت كامل در باكيكاغذ نفوذ كرده است، اما تصاوير SEM نمايان ساختند كه در نقاط مختلف، لايههاي اضافي رزين با ضخامتهاي متفاوت وجود دارد.
اثر نامطلوب اين قضيه اين است كه با وجود مقادير يكسان نانولوله كربني در يك بچ، ويژگيهاي مكانيكي و الكتريكي نمونههاي توليد شده يكسان نيست.
گروه وانگ براي حل اين مشكل در حال تعيين مشخصات فيزيكي و الكتريكي ورقههاي كامپوزيتي توليد شده تحت شرايط مختلف (بهعنوان يك مطالعه پارامتري سيستماتيك) است.
به گزارش ستاد ويژه توسعه فنآوري نانو، پارك توضيح ميدهد: «از هر دو روش تجربي و آماري استفاده شد تا پارامترهاي غالب فرايند شناسايي شده و رابطه آنها با ويژگيهاي مورد نظر فرموله شوند. يكي از زمينههاي تحقيقاتي جالب در اين عرصه، عاملدار كردن شيميايي و تغيير سطحي نانولولههاي كربني براي بهبود انتشار آنها در محيط آبي قبل از ساخت باكيكاغذ، و براي بهتر كردن پيوندهاي موجود در سطح تماس نانولوله-رزين بعد از آغشته كردن باكيكاغذ با رزين است. برهمكنش ميان رزين و نانولولهها از اهميت بسيار زيادي برخوردار است، زيرا اين عامل ميزان نفوذ رزين را در باكيكاغذ تعيين ميكند. در نتيجه، شبيهسازيهاي ديناميك مولكولي ابزار مفيدي براي درك اين برهمكنشها بوده و چگونگي بهينهسازي فرايند را نشان ميدهد».
اين محققان نتايج كار خود را در Nanotechnology منتشر كردند.
انتهاي پيام
شنبه 9 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]