واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: کشور امارات متحده ی عربی واقع در جنوب خلیج فارس و با جمعیتی حدود 4.6 میلیون نفر یکی از همسایگان آبی کشور جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود و همواره روابط بین دو کشور با سعود و نزول چشمگیری همراه بوده است چنانچه امارات در یک سو ایران را یک اشغالگر همانند رژیم صهیونیستی خواند و در دیگر سو تلاش کرد تا روابط برادرانه ای را بین خود و ایران سازمان دهد و کدورت های گذشته که از دوران شاهنشاهی تا جمهوری اسلامی بین دو کشور وجود داشت را از بین ببرد. لازم به ذکر است که حدود 10% از جمعیت این کشور از ایرانیان است و بخش قابل توجهی از اقتصاد امارات در روابط با ایران گره خورده است و در سال 1390، با سفر دیپلمات های ایرانی به ابوظبی - پایتخت امارات متحده ی عربی - این روابط تقویت شد.
امارات متحده - برخلاف سایر نیروهای نظامی اش - نیروی هوایی توانمندی دارد و از هواپیماهایی نظیر جنگنده ی چندمنظوره ی اف-16 و میراژ-2000 استفاده می کند.
این کشور در طی چند سال گذشته هواپیماهای متنوعی را سفارش داده است که شرح آن به این صورت است:
هواپیمای ایرباس (ارباس) آ-330 م.ر.ت.ت.
هواپیمای ایرباس آ-330 (Airbus A330 MRTT) یک هواپیمای چندمنظوره ی سوخترسان-ترابری می باشد که مورد توجه نیروهای هوایی پادشاهی نظیر کشورهای استرالیا، عربستان سعودی و امارات متحده بوده است.
در سال 1386، امارات متحده ی عربی در یک قرارداد با شرکت اروپایی ایرباس، 3 فروند از این هواپیماها را سفارش داده است که هنوز آن ها را دریافت نکرده است.
ماکزیمم سرعت این هواپیما (بر اساس اطلاعات ویکیپدیا) 475 نات معادل 880 کیلومتر بر ساعت است و می تواند تا 14 هزار کیلومتر (برابر با فاصله ی بین تهران تا قلب ایالات متحده ی آمریکا) پرواز مستقیم داشته باشد و بیش از 12 هزار کیلومتر سقف پروازی دارد.
سی-130 سوپرهرکولس تقریبا اکثر ما با هواپیمای سی-130 هرکولس آشنایی داریم و کشور ما هم از تعدادی از این هواپیماهای بسیار توانمند استفاده می کند اما نمونه ی جدیدتر آن یعنی سوپرهرکولس توانمندی های برتری را نیز با خود به همراه دارد.
از تفاوت های سوپرهرکولس با هرکولس در موتورهای آن، عرشه ی پرواز و چند سامانه ی داخلی است و از دیگر تفاوت هایی که مورد علاقه ی خلبانان می باشد، دارا بودن یک کاکپیت پیشرفته است.
ماکزیمم سرعت این هواپیما 362 نات معادل 671 کیلومتر بر ساعت است و می تواند تا 5250 (تقریبا برابر فاصله ی پرواز از یکی از شهر ها غربی ایران تا یک شهر در شرق کشور انگلستان) پرواز مستقیم و بدون سوختگیری داشته باشد و می تواند با یک بار 20 تنی حدود 8 کیلومتر سقف پروازی داشته باشد.
امارات متحده ی عربی در سال 1388 در یک قرارداد با شرکت لاکهید مارتین 12 فروند از این هواپیماها را سفارش داد.
بوئینگ سی-17 هواپیمای سی-17 گلوبمستر 3، نمونه ی یکی از زیباترین طراحی های هواپیمای ترابری در دنیا است، البته گزینه ی زیبایی در مسائل نظامی آخرین گزینه است و ارزشی برای نیروی هوایی ندارد.
کشور امارات متحده در سال 1388 شش فروند از این هواپیماها را سفارش داده که 2 فروند آن را دریافت کرده است.
ماکزیمم سرعت این هواپیما 450 نات معادل 830 کیلومتر بر ساعت است که سرعتی بسیار قابل توجه و زیاد می باشد. برد این هواپیما هم حدود 4500 کیلومتر (برابر حدود دو رفت و یک برگشت یک جنگنده ی نظامی از تهران به تل-آویو) است. از دیگر توانایی های این هواپیما امکان تبدیل به یک سوخترسان نظامی می باشد.
پیاجیو پ-180 آوانتی پیاجیو یک هواپیمای ترابری بسیار شیک و زیبا ساخت کشور ایتالیا است که می تواند 9 مسافر VIP را تا حدود 2500 کیلومتر پرواز مستقیم (معادل فاصله ی قسمت های شرقی ایران تا کشورهای شرق اروپا) و با خود حمل کند. حداکثر سرعت این هواپیما 395 نات معادل 732 کیلومتر بر ساعت است.
کشور امارات متحده ی عربی 2 فروند از این هواپیماها را در نمایشگاه هوایی پاریس 2009 سفارش داده است و یک فروند از آن ها را دریافت کرده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 699]