واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
سحر از مقولاتی است که در قرآن کریم نیز بدان اشاره شده و هنوز هم هستند افرادی که از این ابزار علیه دیگران استفاده می.کنند. آیت.الله بهجت برای رفع آن دستوراتی را توصیه فرمودند که بیشتر بر مبانی قرآنی استوار است.
جادو گر جادوگر
سحر و جادو واقعیت دارد؟
دعا و نفرین و نوشتن آن.ها بر کاغذ برای بستن بخت دختر یا پسر صحّت ندارد، خداوند چنین دعاهایی را مستجاب نمی.کند، ولی سحر و جادو از اموری است که واقعیت دارد البته یادگیری و یاد دادن آن حرام است. وجود چنین نیروها به مقتضای نظام دنیا می.باشد که تزاحم میان زشتی.ها و پلیدی.ها وجود دارد و همچنان که انسان.های شیطان صفت و زشت کار وجود دارد جن.های پلید و آزاردهنده نیز وجود دارد.
در حدیث آمده است: یکی از ساحران و جادوگران که در برابر انجام عمل سحر مزد می.گرفت خدمت امام صادق(علیه السلام) رسید و عرض کرد: حرفه من سحر بوده است و در برابر آن مزد می.گرفتم، خرج زندگی من نیز از همین راه تأمین می.شد و با همان درآمد، حج خانه خدا را انجام داده.ام، ولی اکنون آن را ترک نموده و توبه کرده.ام آیا برای من راه نجاتی هست؟
امام صادق(علیه السلام) در پاسخ فرمود: عقده (گره) سحر را بگشا، ولی گره جادوگری مزن.(1)
از این روایت استفاده می.شود که برای گشودن سحر ساحران آموختن سحر و عمل آن بی اشکال است.
اما فال، حقیقت ندارد. امام علی(علیه السلام) می.فرماید: "الطیره لیست بحقّ؛ فال بد یک امر حقیقی و واقعی نیست".( تفسیر نمونه، ج 1، ص 280 ، به نقل از وسائل الشیعه، باب 25 از ابواب ما یکتسب به ، حدیث 1.)ولی بدون تردید اثر روانی می.تواند داشته باشند. فال نیک غالباً مایه امیدواری و حرکت است , ولی فال بد موجب یأس و نامیدی و سستی و ناتوانی است . شاید به خاطر همین اثر روانی در روایات اسلامی از فال نیک نهی نشده اما از فال بد زدن به شدت مذمت شده است .
سحر از مقولاتی است که در قرآن کریم نیز بدان اشاره شده و هنوز هم هستند افرادی که از این ابزار علیه دیگران استفاده می.کنند. آیت.الله بهجت برای رفع آن دستوراتی را توصیه فرمودند که بیشتر بر مبانی قرآنی استوار است
در حدیثی از پیامبر(صلی الله علیه وآله ) نقل شده :«تفألوا بالخیر تجدوه ; کارها را به فال نیک بگیرید که آن را می.یابید». اما فال بد که به آن (طیره ) یا(تطیر) می.گویند, به شدت مذمت شده است . پیامبر(صلی الله علیه وآله ) فرمود:«الطیره شک ; فال بد زدن در حد شرک به خدا و مذموم است ».
امام صادق (علیه السلام ) فرمود: «فال بد اثرش به همان اندازه است . که آن را می.پذیری . اگر آن را سبک بشماری , کم اثر خواهد بود و اگر آن را محکم بگیری , پر اثر (اثر روانی )خواهد بود و اگر به آن بی اعتنا باشی , هیچ اثری نخواهد داشت».
در روایات دیگر آمده که راه مبارزه با فال بد بی اعتنایی به آن است .( تفسیر نمونه , ج 6 ص 317به بعد, با تلخیص)
جادو مرتاض
پیشینه.ی دعا نویسی و غیب گویی
در مورد دعا نویسی برخی از مدعیان آن افراد حرفه.ای هستند که چندان اعتمادی به گفته.هایشان نیست. اگر کسی خواهان دعاست باید با زبان خویش و با کمال توجه به مفاهیم و مضامین آن به درگاه خداوند دعا کند و از او حوائج خویش را طلب نماید یا از اهل دانش و بصیرت در دین دعاها و اذکاری را بپرسد.
آگاهی به غیب- در مرحله اول- اختصاص به خداوند عالم دارد و در مرحله دوم، از آن انبیا و ائمه و اولیای اوست که آن.ها از خودشان استقلالا چیزی ندارند، بلکه خداوند عالم طبق مصالح، به اندازه.ای که صلاح می.داند، آگاهی از غیب را در اختیار آن.ها قرار می.دهد. لذا فالگیری و کف بینی و طالع شماری که نوعاً کار افراد شیاد است، هیچ مستند شرعی ندارد و اعتقاد به آن صحیح نیست. این گونه کارها علم شمرده نمی.شود .
البته این نکته را نباید فراموش کرد که سحر و ارتباط با اجنه علمی است که از گذشته تاکنون بوده والان هم کسانی دارای این علم هستند، ولی شرعاً یاد گرفتن سحر و استعمال آن حرام است. البته یاد گرفتن این علوم برای کسانی که هدفشان ابطال سحر و یا مبارزه با مدعیان دروغین نبوت است، اشکال ندارد.
دفع سحر و جادو به نقل از عالمی بزرگ
سحر از مقولاتی است که در قرآن کریم نیز بدان اشاره شده و هنوز هم هستند افرادی که از این ابزار علیه دیگران استفاده می.کنند. آیت.الله بهجت برای رفع آن دستوراتی را توصیه فرمودند که بیشتر بر مبانی قرآنی استوار است.
"کسی که سحر شده باشد یا دچار چشم.زخم شده باشد برای بطلان سحر و دفع چشم.زخم باید چه کند؟"
در پاسخ فرمودند: موارد ذیل را مراعات و عمل نمایید:
1- قرآن کوچک همیشه همراه داشته باشید.
2- معوذتین [سوره.های مبارکه فلق و ناس] را بخوانید و تکرار نمایید.
3- آیة.الکرسی را بخوانید و در منزل نصب نمایید.
4- چهار قل [سوره.های مبارکه توحید، کافرون، فلق و ناس] را بخوانید و تکرار نمایید، خصوصاً وقت خواب.
5- در موقع اذان با صدای نسبتاً بلند اذان بگویید.
6- روزی 50 آیه از قرآن کریم را با صدای نسبتاً بلند بخوانید.
(کتاب پرسش.های شما و پاسخ.های آیت.الله بهجت _ جلد اول)
گروه دین تبیان
منابع :
سایت جهان نیوز
سایت حوزه
سایت خبر آنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 413]