واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون ادبيات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس: شعر دفاع مقدس آبروي شعر معاصر است
خبرگزاري فارس: معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس گفت: شعر دفاع مقدس آبروي شعر معاصر است و بايد جايگاه اين شعر را در محافل آكادميك بشناسانيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، حميد حسام سهشنبه شب در مراسم اختتاميه دومين جشنواره شعر پايداري استان قزوين با عنوان «از زبان سروها» كه در سالن اجتماعات استانداري برگزار شد، اظهار داشت: آخرين گلولهها كه در مرداد ماه سال 67 بر سنگرها نشست، نسل جبهه باور نميكردند كه بعد از تاريخ هشت سال دفاع مقدس بسته شده و فصل جامعي از ادبيات دفاع مقدس آغاز شود.
وي افزود: كمكم اين فصل در ذهن بچههاي جنگ و شعري كه با نفس رزمندههاي شيميايي عجين شده بود و قطرات اشكي كه از سر شوق و دلدادگي همسران شهدا جاري بود، شكل گرفت.
معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس اضافه كرد: اين نوع شعر خود را در دهه 60 تجربه كرد، بزرگاني را به فضاي ادبيات عصر ما معرفي كرد .
وي تصريح كرد: شعر دفاع مقدس آبروي شعر معاصر در كنار شعر آييني است و بعد از سالهاي جنگ اين مضامين بكر برگرفته از دغدغههاي بچههاي جنگ بود كه با آمدن رزمندگان و پيدا شدن تن پاك شهدا از غرب و جنوب پررنگ شد.
حسام خاطرنشان كرد: اين مضمونها در ذهن خانوادهها، رزمندگان و بچههاي نسل دوم كه هالهاي از جنگ در اذهان آنها وجود داشت، نقش بست.
معاون ادبيات و انتشارات بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس با اشاره به لزوم توجه و ارتقاي جايگاه شعر دفاع مقدس تصريح كرد: بايد جايگاه اين شعر را در محافل آكادميك بشناسانيم، چراكه اين شعر غنا و قوت دارد و ميتواند مباحث علمي و دانشگاهي پيدا كند.
وي اضافه كرد: امروز در دانشگاهها شاهد تدريس رشته كارشناسي ادبيات پايداري هستيم كه اين رشته به خاطر غنا و جوهره سيال دفاع مقدس مورد توجه واقع شده است.
حسام تأكيد كرد: دفاع مقدس در هشت سال متكثر شد و با انديشهاي هنري و نگاه شاعرانه يك اقليم به يك اتفاق بيبديل و بيسابقه شعري ماندگار ايجاد ميكند.
وي اضافه كرد: دفاع مقدس در تلاقي و برزخي است كه ثمره آن را در جهاد مردم لبنان و فلسطين شاهد هستيم و آن روح تعادل و تعامل در استمرار و احياي اين فرهنگ موثر است.
مديركل بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس استان قزوين در ادامه گفت: فعاليتهاي اجرايي دومين جشنواره شعر و پايداري از ابتداي تير ماه امسال آغاز شد و با حضور پيشكسوتان اين عرصه، دبيرخانه جشنواره تشكيل شد.
نجف سهرابي افزود: بعد از فراخوان جشنواره، 160 اثر از سوي 60 هنرمند استان قزوين به دبيرخانه اين جشنواره رسيد كه آثار توسط هيئت داوران از لحاظ انديشه و پختگي، زبان شعر، احساس و عاطفه، موسيقي شعر، وحدت و هماهنگي، نوآوري و مضمون آفريني مورد بررسي قرار گرفت و آثار برتر انتخاب شد.
در پايان از برگزيدگان جشنواره، شاعران امير عاملي، حميد عابديها، زينب معصومخاني، سعيد عاشقي، ياسر قنبرلو، علي پدرام، احد چگيني، محمد كريمي، مهران حسيني و رضا بهرامي تقدير شد، همچنين از مقام معلم و شاعر شهيد قدرتالله چگيني تجليل شد.
انتهاي پيام/ح10
چهارشنبه 6 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 298]