واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در اطلاعيههاي ترويجي جهاد كشاورزي مازندران عنوان شد؛ مبارزه با آفت مگس ميوه در باغهاي مازندران
خبرگزاري فارس: سازمان جهاد كشاورزي استان در اطلاعيههاي ترويجي در سطح استان كشاورزان را به مبارزه و جدي گرفتن توصيهها در خصوص آفت مگس ميوه در باغهاي مازندران دعوت كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از ساري، در پي بروز شايعاتي در خصوص آفتزدگي ميوههاي مركبات در مازندران با وجود اعلامهاي رسمي از سوي نهادهاي مرتبط برگههايي با عنوانهاي توصيه در خصوص نحوه مبارزه با آفت مگس ميوه و شناسايي اين آفت در سطح شهرهاي استان توزيع شده است.
با توجه به اينكه شواهدي دال بر وجود مگس ميوه روي ميوههاي انجير، خرمالو و نارنجهاي باقيمانده از سال قبل روي درختان گزارش شده است و اين آفت ميتواند خسارت بالايي به محصولات كشاورزي به ويژه مركبات و ساير ميوهجات وارد كند، بنابراين توصيه ميشود كشاورزان براي جلوگيري از هرگونه خسارت، توصيههاي اعلام شده را جدي بگيرند كه به نمونههايي از آنها اشاره ميشود.
كشاورزان نسبت به برداشت هرگونه ميوه باقيمانده روي درخت از سال قبل اقدام كنند.
روشهاي جمعآوري و معدوم كردن تمام ميوههاي آفتزده و مشكوك به روشهاي غرقاب كردن ميوهها در ظروف بشكهاي حاوي آب و مشتقات نفتي (نفت،گازوئيل) و يا روغن و لك به مقدار يك تا دو ليتر در صد ليتر آب و سوزاندن ميوههاي آفتزده و مدفونكردن ميوهها در عمق حداقل 50سانتيمتري و اضافه كردن آهك روي آنها صورت گيرد.
نصب تلههاي جلب كننده براي رديابي، شناسايي و مبارزه از سوي كارشناسان مديريت جهاد كشاورزي در صورت لزوم در اختيار كشاورزان قرار ميگيرد.
محلول پاشي تند و سرشاخههاي اصلي درخت به ويژه قسمتهاي آفتابگير درخت با تركيب (پروتئين هيدروليزات دو تا سه درصد به اضافه دو در هزار سم مالاتيون) و سم پاشيكردن كل درخت پس از برداشت هر هفت تا 10 روز بايد تكرار شود.
انجام محلول پاشي با استفاده از مواد جلب كننده روي تنه درختان برابر دستورالعمل و با نظر كارشناسان مربوطه انجام شود.
توصيه ميشود باغهايي كه داراي مگس ميوه هستند، از انبار كردن آن خودداري شود.
مبارزه زراعي در فصل سرما (پا بيل كردن سايه انداز درختان) به منظور از بين بردن شفيرههاي آفت تاكيد ميشود.
از كشاورزان درخواست شد هر گونه پوسيدگي ميوه روي درخت، مشاهده كرم داخل ميوه و ريزش غيرطبيعي ميوه را به مراكز خدمات و مديريتهاي جهاد كشاورزي اطلاع دهند.
مگس ميوه مديترانهاي با نام علمي Ceratitis capitata كه با نامهاي مگس ميوه مركبات نيز خوانده ميشود، يكي از آفاتهاي مهم ميوه است.
محل اوليه انتشار آفت فوق در مناطق اطراف درياي مديترانه بوده و به همين نام معروف شده است.
مبدا اصلي اين آفت آفريقا بوده و از سال 1829 ميلادي با دخالت انسان در اكثر مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري دنيا گسترش يافته است.
شواهد نشان ميدهد در ادوار طولاني گذشته در بروز تحول اكولوژيك به صورتي در آمده كه امروز به عنوان آفتي همه جايي، بسيار پرخطر و با قدرت سازشپذيري فوقالعاده نسبت به شرايط محيطي متفاوت در جهان محسوب ميشود.
گزارشهاي موجود نشان ميدهد اين آفت بسيار پليفاژ بوده و به بيش از 250 گونه گياهي از انواع ميوه، صيفي و سبزيجات خسارت وارد ميكند.
آثار خسارت اين آفت براي نخستين بار در پاييز سال 1354 در باغهاي هلوي مشهد گزارش شد و در سال 62 وجود اين آفت در مازندران روي ميوههاي نارنج، هلو، خرمالو و نارنگي گزارش شد كه شدت آلودگي روي هلو و نارنگي اشو بيشتر بوده است و پس از آن احتمالاً به دليل شرايط اقليمي نامناسب براي آفت و اقدامات مبارزهاي كه صورت گرفته، گزارش مستدل از آفت در مازندران وجود ندارد.
اين مشكل در پاييز 1385 شواهدي دال بر وجود آفت در برخي شهرستانهاي استان گزارش شده است.
انتهاي پيام/ص10
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]