واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: رحيم مشايي در نخستين همايش بينالمللي تورگردانان جهان:بايد به گردشگري براي توسعه و ثبات صلح بپردازيم
گروه گردشگري- نخستين همايش بينالمللي تورگردانان جهان صبح ديروز با حضور معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و نمايندگان آژانسهاي مسافرتي 48 كشور جهان در سالن اجلاس سران آغاز شد.
اسفنديار رحيم مشايي گفت: توسعه گردشگري از جهت تامين امنيت، توسعه جهاني و توسعه و ثبات صلح بسيار با اهميت است و بايد به آن بپردازيم.معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري در نخستين همايش تور اپراتورهاي برتر جهان در ايران در سالن اجلاس سران گفت: ايران امروز همچون هميشه تاريخ پيامآور دوستيو عشق است. ايران در هميشه تاريخ پرچمدار فرهنگ و تمدن بوده است و تاريخ ايران با تمدن و پيشرفت آميخته است.
مشايي در بخش ديگر از صحبتهايش با اشاره به اينكه ملت ايران هم مانند همه ملتها دورههاي فراز و فرود داشته است، گفت: نكات فراز ايران در طول تاريخ جاودانه است. شكوه پرشيا هنوز هم پس از چند هزار سال ايران را زبانزد ميكند، چرا كه ايرانيان در گذشتههاي دور از جمله ملتهاي پايهگذار تمدن بشر بودهاند.وي گفت: در زمانهاي كه در بخشهاي ديگر جهان، انساني در پاي انساني ديگر قرباني ميشود در ايران هنر جلوههاي زيبا خود را به رخ ميكشد. پنج هزار سال صنعت فلزكاري و بيشتر از سه هزار سال صنعت طلاكاري منجر به خلق آثار ماندگار از جواهرات شده است و اين نشان ميدهد كه ملت ايران از چه ظرفيتهايي برخوردارند.
وي در ادامه تصريح كرد: ملت ايران بار ديگر با ظهور اسلام و با پذيرش اسلام نيز زيباترين جلوهها را به دنيا عرضه كرد، اگر چه عدهاي ميكوشند تا تصويري ناصحيح از اسلام و ايران نشان دهند و خشونت و زشتي را به اسلام بچسبانند. اما ايرانيان منطق معرفت و عشق را در هم آميختهاند و با پذيرش اسلام در پايهگذاري حوزه فرهنگي اين مذهب گوي سبقت را از ملت عرب ربودند و برادران عرب ميدانند كه انديشمندان ايران چقدر به پايهگذاري توسعه و نشر افكار پيامبر اسلام (ص) كمك كردهاند.
رحيم مشايي تاكيد كرد: ايرانيان در دورههاي متعدد با برخورداري از انديشههاي پيامبران بزرگ با مسالمت و دوستي در كنار هم زندگي كردهاند.
وي در ادامه با اشاره به انقلاب فرهنگي و اسلامي ايران گفت: انقلاب ايران انقلاب عشق بود. اگر چه قدرتها پس از 30 سال همچنان ميخواهند تصويري زشت از ما نشان دهند. اما نگاهي به تاريخ نشان نميدهد كه ايرانيان تهاجمي بر اساس سلطه طلبي داشته باشند و بالعكس در اوج قدرت سياسي در ترويج عدالت كوشيدهاند.وي بيان كرد: در ميان فرقهها و گروههاي اسلامي ايرانيان مظهر عشق و محبت هستند و آنان محبت پيامبر و خاندان پيامبر را عين ديانت ميدانند.
معاون رئيس جمهور در ادامه صحبتهايش با اشاره به اينكه در زماني هستيم كه جامعه بشري خود را براي تحولات در مقياس جهاني آماده ميكند تا با بهرهگيري از ميراث فرهنگي، طبيعي و معنوي گذشته ساز و كارهاي جديدي را طراحي كند، افزود: اين ساز و كارهاي جديد بايد صلح پايدار و تضميني را به همراه داشته باشد و در آن ايجاد فرصتهاي شكوفايي براي همه آدمها ارزش شناخته شود.مشايي ادامه داد: فقر امروز در دنيا بيداد ميكند و ميليونها نفر نگران قوت خود هستند و رنج ميبرند. ساز و كارهاي موجود جهان نيز پاسخ مناسب و شايستهاي به بشريت نداده است و بحرانهاي امنيتي، اقتصادي و سياسي دغدغههاي گذشته بشر را به اوج رساندهاست. مگر بشر چقدر فرصت براي زندگي دارد كه بخشي از آنها را در اين دغدغهها بگذراند.
وي در ادامه تاكيد كرد: در ارائه طرح نو و ساز و كار جديد بايد به اين نكته توجه كرد كه اين طرح برآوردي از همه خواستههاي ملتها داشته باشد و همه در آن مشاركت داشته باشند. اين طرح بايد محصول نگاه جمعي انسانها باشد و انسانها در آن مناسبات جايگاه خود را بيابند، دراين صورت است كه در اين ساز و كار جايي براي خشونت و جنگ نخواهد بود. وي در پايان صحبتهايش با تاكيد بر اينكه گردشگري امروز يكي از بهترين و كوتاهترين راههاي پيش پاي بشر است تا با توسل با آن با دين يكديگر آشنا شوند، گفت: در تعريف گردشگري و تجديد نظر در آن توجه به بعد اقتصادي و دستاوردهاي آن روشن است.
مشايي از سازمان جهاني جهانگردي خواست در منشور خود جايگاه گردشگري را در توسعه دوستيها توسعه ثبات و پايداري در دنيا مورد تجديد نظر قرار داده و ارتقا دهد و در باز تعريف ماموريتهاي خود، خانواده جهاني جهانگردي را آگاهانه براي كسب دستاوردهاي امنيت جهاني گردشگري سوق داده و اين امر را ترويج كند.
بايد با ايجاد گردشگري منطقهاي بحران اقتصادي را كاهش دهيم
همچنين درنخستين همايش توراپراتورها نماينده "يوفتا" با اشاره به بحران اقتصادي جهاني گفت: ما بايد اين وضعيت را بهبود بخشيم و با ايجاد گردشگري منطقهاي ضررهاي ناشي از اين بحران را كاهش دهيم.بنابراين صنعت گردشگري به راحتي ميتواند بر اين بحران فايق آيد و اين بحرانها روي صنعت تاثيري نخواهند داشت، البته شايد روي تصميمگيري آنهايي كه كمتر خرج ميكنند، تاثير گذار باشد.
وي ادامه داد: اين بحران هم در دنيا زياد طول نخواهد كشيد اما فرصتي را براي تامين كنندگان هتلها و شركتهاي حمل و نقلي پيش ميآورد تا هزينههاي خود را كاهش دهند و تورهايي با قيمت كمتر طراحي كنند.وي در خصوص وضعيت گردشگري و فناوري پيشرفته گفت: اينترنت و ابزارهاي فني ديگر، تورگردانان را از بين نخواهد برد و علي رغم پيشبينيهاي منفي، ما ثابت كردهايم كه اين فاكتور ميتواند در خدمت گردشگري باشد تا با استفاده از آن بتوانيم مقاصد مختلف را در كشورهاي مختلف تبليغ كنيم.وي در ادامه صحبتهايش با اشاره به انجمنهاي ملي تورگردانان گفت: يوفتا يكي از پايههايي است كه ميتوان در آن به تبادل اطلاعات و تجربه پرداخت و از آن به عنوان يك فرم براي فروش مقاصد جديد استفاده كرد.
وي با اشاره به سفر 900 ميليون گردشگر در دنيا گفت: خاورميانه نتوانسته سهم خود را از اين تعداد سفر دريافت كند ولي در حال حاضر نرخ رشد گردشگري در اين منطقه در مقاسه با اروپا و آمريكا بالاتر است.وي در پايان صحبتهايش توصيه كرد دولت ايران به مهيا كردن زيرساختهاي گردشگري بپردازد و كار عملي را به بخش خصوصي واگذار كند.وي با اشاره به صحبتهاي مشايي يادآور شد: من هم اعتقا دارم از طريق گردشگري صلح و دوستي مهيا شده، يك خانواده جهاني ايجاد ميشود و از طريق تعامل فرهنگي به اختلافاتدين پايان داده ميشود.
توسعه گردشگري در ايران ديگر شعار نيست
در ادامه اين همايش رئيس سايت خبري توربونيوز در بخشي از سخنان خود گفت: صحبتهاي معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري ايران در خصوص چشمانداز توسعه صنعت گردشگري نشان ميدهد كه توسعه گردشگري در ايران ديگر شعار نيست و به حقيقت تبديل شده است.اشتابنتس، در نخستين همايش توراپراتورهاي بزرگ دنيا ضمن بيان اعلام اين مطلب گفت: توربونيوز يك نشريه الكترونيكي است كه در زمينه توريسم فعاليت ميكنند و از طريق ايميلي كه به خوانندگان خود فرستاده بود تا كنون 285 تقاضا براي سفر به ايران داشته است كه البته ما فقط توانستيم 20 نفر از درخواستكنندگان را به ايران بياوريم.وي افزود: ما در اين همايش به عنوان ميهمان شركت نكردهايم بلكه به عنوان مشاركت كننده در اين همايش حاضر شدهايم و من بسيار تحت تاثير مهمان نوازي ايرانيان قرار گرفتم.
گردشگري نقش موثري در حفظ ميراث انساني جوامع دارد
مدير گردشگري يونسكو با حضور خود در يان همايش با بيان اينكه امروز يكي از چالشهاي پيش روي يونسكو حفظ از ميراث انساني در جوامع انساني است و توريسم نقش مهمي را در اين زمينه ايفا ميكند،گفت: ما بايد حافظ ميراث فرهنگي باشيم و فرهنگ و ميراث فرهنگي بايد به صورت يكپارچه حفاظت شود تا به اين ترتيب گردشگران جذب كشورها شوند.وي با اشاره به اينكه گردشگري امسال رشد خوبي را به خود اختصاص داده است، گفت: اين رقم با توجه به تنوع و پتانسيلهاي زياد گردشگري براي كشور ايران تاثيرگذار خواهد بود.وي به تنوع ميراث فرهنگي و طبيعي در ايران اشاره كرد و گفت: وجود موزههاي متعدد، ثبت ميراث مشترك جهاني و داشتن ميراثهاي ناملموسي چون موسيقي و صنايعدستي از آيتمهاي اين تنوع است.باره با اشاره به اينكه صنايعدستي ايران 45 جايزه تعالي يونسكو را به خود اختصاص داده است، تصريح كرد: در جهان امروز فرهنگ يكي از اركان جذب گردشگر است و نياز به سرمايهگذاري دارد و مي تواند منشاء توسعه اقتصادي باشد و ما ميتوانيم يك هرم اقتصادي جهاني را در اين زمينه تهيه كنيم.
سه شنبه 5 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]