واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: امام جمعه بندرعباس : زكات از واجباتي است كه در جامعه مورد غفلت قرار گرفته است
بندرعباس ـ خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي : ستاد احيا زكات استان هرمزگان با حضور آيت الله نعم آبادي نماينده ولي فقيه در هرمزگان و اعضا در محل دفتر امام جمعه بندرعباس تشكيل جلسه داد.
در اين جلسه آيت الله غلامعلي نعيم آبادي با قدرداني از تلاش هاي اعضاي ستاد احياي زكات گفت : زكات از واجباتي است كه قرآن براي آن اهميت ويژه اي قائل شده است اما متاسفانه در جامعه ما مورد غفلت قرار گرفته است .
وي با بيان حديثي از ائمه معصوم تصريح كرد : خمس براي پيشبرد دينمان به ما كمك مي كند و اگر خمس را بپردازيم مي توانيم بهترين شرايط را براي بهبود وضعيت انسانها فراهم كنيم و چنانچه خمس بدرستي پرداخت شود هيچ فقيري وجود نخواهد داشت .
وي خطاب به اعضاي ستاد احياي زكات استان هرمزگان گفت : بايد در راه احياي اين فريضه مهم تلاش دوچندان داشته باشيم .
آيت الله نعيم آبادي گفت : بايد به دنبال ايجاد انگيزه در بين همه اقشار جامعه باشيم و با ايجاد انگيزه مي توان كارهاي بسيار خوبي انجام داد بايد براي ترويج فرهنگ زكات انگيزه مان را دوچندان افزايش دهيم .
وي از مديران دستگاه هاي مختلف خواست تا اعضاي ستاد احياي زكات را در پيشبرد برنامه هاي اين ستاد ياري دهند.
وي در جلسه ستاد احياي زكات استان هرمزگان در بخش ديگري اظهار داشت : بايد روش هاي فرهنگسازي را بررسي كنيم و بايد بدنبال ايجاد طرح هاي مختلف براي ترويج فرهنگ زكات باشيم .
وي الگوي چهره به چهره زكات دهندگان را مورد اشاره قرار داد و گفت : گفت وگوي چهره به چهره باعث ايجاد انگيزه بيشتر براي پرداخت زكات مي شود.
امام جمعه بندرعباس ابراز اميدواري نمود هر يك از اعضاي ستاد احياي زكات بدنبال راهكار و ايده هاي مختلف براي ترويج فرهنگ زكات در جامعه شد.
عبدالمجيد مولوي نسب دبير ستاد احياي زكات استان هرمزگان نيز گفت : يكي از راه هاي جذب زكات و ترويج فرهنگ زكات ساخت فيلمي با موضوع زكات است .
وي ادامه داد : فرهنگسازي فريضه مهم زكات انجام شده و در اين زمينه كارهاي عمراني نيز درحال پيشروي و انجام است .
وي آگاهي بخشي به جامعه را در جهت احيا فريضه زكات مهم خواند و افزود : در روستاها و مناطق مختلف استان مي توان با استفاده از تريبون نماز جمعه و روحانيون مستقر و مبلغين مردم را با اين فريضه آشنا كرد.
وي مساعدت استاندار و مسوولان اجرايي استان را در راستاي ترويج فرهنگ زكات خواستار شد.
سيد عظيما هاشمي پور مسوول اجرايي ستاد زكات استان هرمزگان نيز در اين جلسه تلاش همه اعضاي ستاد را در جهت احياي زكات در استان خواستار شد.
وي گفت : بايد ائمه جمعه مناطق مختلف به روشنگري بپردازند و مردم به ويژه روستانشينان را با زكات آشنا كنند.
وي افزود : روحانيون مستقر در بخش ها و روستاها نقش مهمي در ترويج فرهنگ زكات دارند و فرمانداران نيز به عنوان قائم مقام ستاد زكات استان بايد بخشداران دهياران و اعضاي شورا را با اين فريضه مهم آشنا كنند تا همه بايد وارد صحنه شوند.
وي افزود : ائمه جمعه به تناوب بخشي از خطبه هاي نماز را به اين موضوع اختصاص دهند و با يك حركت دسته جمعي مي توان به اهداف اين ستاد دست يافت .
وي كمبود اعتبار در جهت فرهنگسازي زكات را مشكل اين ستاد عنوان كرد.
به گفته وي روساي شاخه هاي كميته امداد در جهت كمك به اين ستاد در مناطق مختلف فعال شده اند.
هاشمي پور در ادامه به ميزان زكات پرداخت شده توسط مردم در 7 ماهه نخست امسال اشاره كرد و اظهار داشت : مردم پارسيان يك ميليارد و 637 ميليون و 900 هزار ريال مردم بستك يك ميليارد و 50 ميليون ريال مردم بندرلنگه 350 ميليون و 440 هزار ريال مردم توكهور يكصد ميليون ريال مردم ميناب 50 ميليون ريال مردم رودان 4 ميليون و 572 هزار ريال و مردم حاجي آباد 15 ميليون ريال زكات پرداخت كرده اند.
وي افزود : مردم هرمزگان در اين مدت 3 ميليارد و 207 ميليون و 912 هزار ريال زكات پرداخت كردند كه نسبت به سال 86 رشد 221 درصدي را شاهد هستيم .
وي پرداختي زكات كل استان در سال گذشته را يك ميليارد ريال اعلام كرد.
به گفته وي زكات جمع آوري شده در همان مناطق هزينه مي شود و تاكنون با زكات جمع آوري شده طرح هاي مختلفي در مناطق استان هرمزگان راه اندازي شده است .
در ادامه حجت الاسلام فروزان نژاد امام جمعه موقت بندرعباس گفت : بايد فرهنگي ايجاد شود تا مردم با مقوله زكات بيشتر آشنا شوند و بايد فضاسازي كنيم زيرا زكات واجب است و بايد در اين خصوص با برگزاري جلسات مختلف و برگزاري همايش هاي متعدد دهياران و بخشداران را توجيه كرد تا اين فرهنگ به كشاورزان باغداران و ديگر روستاييان منتقل شود.
حجت الاسلام سيد شكرالله زندوي مدير كل تبليغات اسلامي استان نيز با بيان اين كه روحانيون و مبلغين به صورت انفرادي و در 2 فصل از سال به مناطق اعزام مي شوند اظهار داشت : 80 نفر روحاني مستقر در جلساتي كه برگزار مي شود نسبت به اطلاع رساني مقوله زكات توجيه مي شوند.
وي خاطرنشان كرد : روحانيون مستقر در روستاها بخش ها و مناطق استان مي توانند اين ستاد را ياري نمايند.
حسن مكاري رضواني معاون مشاركت هاي مردمي كميته امداد نيز در اين جلسه به اهميت و جايگاه زكات در اسلام پرداخت و گفت : اسلام ديني جامع است و همه زواياي زندگي و نيازهاي انسان را مورد نظر قرار داده است و زكات نيز از جمله انفاق هاي واجب است كه بدون عمل به آن ايمان كامل نشده و آدمي از گردنه هاي سخت عبور نكرده است و اسلام به جهت تامين نيازمندي هاي فقرا و درماندگان و ديگر مصارف ضروري جامعه و بوجود آوردن نوعي تامين اجتماعي زكات را واجب كرده و به اين وسيله زمينه سعادت جامعه و توازن آن را فراهم آورده است .
وي با اشاره به آيات قرآن كريم يادآور شد : پرداخت زكات گناهان را محو مي كند و زمينه ساز نزول رحمت خداوند است و حتي پيامبر اكرم (ص ) فرموده اند هرگاه خواستي اموال تو زياد گردد زكات آن را بپرداز در اين زمينه احاديث فراواني از ائمه معصومين داريم .
در اين جلسه ديگر اعضا به بيان ديدگاه هاي خود پرداختند و مقرر شد اعضاي ستاد راه هاي مشاركت بيشتر مردم در پرداخت زكات را مورد بررسي قرار دهند.
دوشنبه 4 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 293]