واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
پژوهشگران می.گویند مصرف روزانه داروهای ضدایدز میتواند خطر ابتلا به "ویروس نقص ایمنی اکتسابی" (HIV) را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه نتایج بررسی.های نوآورانه..ای که چهارشنبه 13 ژوئیه منتشر شد، نشان می.دهد که مصرف روزانه داروهای ضدایدز در افراد ناهمنجسگرا توانسته.است خطر عفونت با HIV را تا حدود دوسوم کاهش دهد.
فعالان مبارزه با ایدز از این یافته.های جدید استقبال کردند و آن را سلاح قدرتمند جدیدی در مبارزه سی.ساله.شان با ایدز توصیف کردند.
مایکل سیدیبه، مدیر عامل سازمان UNAIDS وابسته به سازمان ملل گفت: "این نتایج پیشرفت عمده علمی مهمی محسوب می.شود و بر نقش اساسی داروهای ضدرتروویروسی در مبارزه با ایدز تاکید مجددی می.گذارد."
اولین بررسی، کارآزمایی بالینی بود که بوسیله پژ.وهشگران دانشگاه واشنگتن بر روی 4758 زوج ناهمنجسگرا - که یکی از آنها به ویروس ایدز مبتلا بود و دیگری آلوده نبود- در کنیا و اوگاندا انجام شد.
همسران غیرآلوده قرص دارونما یا قرص حاوی داروی ضدHIV تنوفوویر یا ترکیبی از داروهای تنوفوویر و امتریسیتابین دریافت کردند.
نتایج نشان داد که در گروهی که تنوفوویر دریافت می.کنند، میزان عفونت 62 درصد نسبت به گروه دریافت کننده دارونما پایین.تر بود. در مورد گروهی که دو داروی ضد HIV برای پیشگیری دریافت می.کردند، میزان کاهش 73 درصد بود.
نتایج مثبت آنقدر قابل توجه بود که ناظران ایمنی پژوهش توصیه کردند که این بررسی به طور زودرس متوقف شود، چرا که ادامه آن غیراخلاقی بود.
در کارآزمایی دوم که بوسیله مراکز کنترل و پیشگیری بیماری.های آمریکا انجام شد، 1219 مرد و زن غیرآلوده در بوتسوانا که دارونما یا ترکیب دو داروی تنوفوویر و امتریسیتابین دریافت کرده بودند، مورد پیگیری قرار گرفتند.
نتایج نشان.دهنده کاهش 63 درصدی خطر عفونت با HIV در گروهی دریافت.کننده داروی ضدرتروویروسی نسبت به گروه دارونما بود.
این بررسی.ها اولین کارآزمایی.هایی هستند که نشان می.دهند، به اصطلاح "پروفیلاکسی پیش از در معرض.قرارگیری" (PrEP) باعث کاهش عفونت با ویروس ایدز در میان افراد ناهمجنسگرا میشود.
به گفته فعالان مبارزه با ایدز نتایج این کارآزمایی.ها به طور قابل.توجهی به نفع استدلال.ها در این مورد است که همه.گیری جهانی ایدز را می توان با توزیع داروهای ضدرتروویروسی کندتر کرد.
داروهای ضدرتروویروسی برای اولین بار در سال 1996 برای درمان ایدز عرضه شدند و به مبارزه با ایدز کمک بسیاری رساندند.
اکنون مباحثه.ای در جریان است تا این داروها که برای درمان طراحی شده بودند، برای پیشگیری هم به کار روند.
این داروها گرچه نمیتوانند ویروس ایدز را به طور کامل ریشه کن کنند، اما تکثیر ویروس ایدز را در بدن مهار می.کنند؛ در نتیجه خطر عفونت از طریق تماس با مایعات بدنی را کاهش می.دهند؛ البته این داروها علاج.کننده نیستند و عوارض جانبی خاص خودشان را هم دارند.
مسئله دیگر این است که هر چند قیمت این داروها کاهش یافته است و به 25 سنت برای هر قرص رسیده است، برای استفاده روزانه این قرص.ها برای پیشگیری هزینه مالی بالقوه هنگفتی را باید صرف کرد.
راهبرد "درمان به عنوان پیشگیری" به همراه ختنه مردان، گزینه.های جدید در مبارزه با همه.گیری جهانی HIV/ایدز هستند که در سه دهه گذشته باعث مرگ حدود 30 میلیون نفر شده است.
آخرین تخمین.های UNAIDS که سال گذشته برای سال 2009 منتشر شد، نشان میدهد که بیش از 33 میلیون نفر در جهان با ویروس ایدز زندگی می.کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]