واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
نتایج یک بررسی جدید نشان می.دهد مسکن.های معمول مانند پاراستامول (استامینوفن) ممکن است نسبت به داروهای ضدروانپریشی خطرآفرین که اغلب برای آرام کردن تشویش و اضطراب در مبتلایان به زوال عقل تجویز می.شوند، موثرتر باشند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه یک بررسی که نتایج آن در نسخه آنلاین نشریه پزشکی بریتانیا منتشر شده است نشان داد بیماران مبتلا به زوال عقل شدید هنگام مصرف داروهای مسکن معمول نسبت به گروه شاهدی که درمان استاندارد را دریافت می.کردند، تشویش و اضطراب بسیار کمتری از خود بروز دادند.
پرخاشگری و هیجان.زدگی شدید از علائم شایع در زوال عقل پیشرفته از جمله در بیماری آلزایمر است.
چنین رفتارهایی هم برای بیمار و هم برای اعضای خانواده زجرآور است و چالشی جدی در برابر پرستاران حرفه.ای این بیماران است.
این عارضه معمولا با وجود درد و ناتوانی مکرر اشخاص مبتلا در بیان واضح علت ناراحتی.شان پیچید.ه.تر می.شود.
اغلب اولین گزینه درمانی در این موارد در بسیاری کشورها داروهای ضدروانپریشی و ضدافسردگی قوی است، و برای حدود نیمی از بیماران مبتلا به زوال عقل در آسایشگاه.ها در موارد تشویش و اضطراب تجویز می.شوند.
چنین درمانی ممکن است خطراتی به دنبال داشته باشد؛ برای مثال یک بررسی اخیر نشان داد در جمعیت حدود 180 هزار نفری بیماران مبتلا به زوال عقل در بریتانیا که داروی ضدروانپریشی دریافت می.کنند، 1620 مورد بیشتر سکته مغزی و 1800 مورد مرگ بیشتر در سال رخ می.دهد.
به گفته پژوهشگران این ارقام بر اهمیت یافتن راه.های ایمن و موثر برای کاهش پرخاشگری و اضطراب در بیماران مبتلا به زوال عقل تاکید می.کند.
پژوهشگران به سرپرستی داگ آرسلند، استاد انستیتوی کارولینسکای سوئد برای اینکه دریابند مسکن.های معمول مانند استامینوفن در این موارد چه تاثیری دارند، 355 بیمار از آسایشگاه.های نروژ - که همه دچار زوال عقل شدید بودند واغلب.شان در میانه یا انتهای دهه 80 زندگی بودند- را با یکی از چهار داروی مسکن معمول درمان کردند.
در طول هشت هفته، 70 درصد بیماران دوز بالای استامینوفن یا پاراستامول و 20 درصد افرادی که بوپرونورفین- یک داروی ضددرد مصنوعی شبه.افیونی که برای درمان اعتیاد و دردهای متوسط تا شدید به کار می.رود- دریافت کردند.
10 درصد بقیه بیماران مسکن.های قوی.تر، مرفین یا پرگابالین (یک داروی ضدتشنج)، دریافت کردند.
به یک گروه شاهد هم درمان معمول شامل داروهای ضدروانپریشی یا ضدافسردگی داده شد.
کارشناسانی که نمی.دانستند کدام بیمار کدام دارو را دریافت می.کند، در حین کارآزمایی و پس از یک دوره چهارهفته.ای پیگیری با بیماران مصاحبه کردند.
نتایج نشان داد که مسکن.های معمول از لحاظ آماری و بالینی باعث کاهش قابل.توجه در میزان اضطراب و درد شده.اند."
به گفته کارشناسان این شیوه درمانی ممکن است راهبرد جدیدی برای تسکین اضطراب و تشویش در زیرگروه.های از بیماران دچار زوال عقل در اختیار متخصصان بالینی بگذارد.
سی و پنج میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به زوال عقل (دمانس) هستند، و انتظار می.رود با افزایش شمار سالمندان در جهان این رقم تا سال 2050 سه برابر شود. بیماری آلزایمر شایع.ترین شکل زوال عقل، 13 درصد افراد بالای 65 سال و تا 50 درصد افراد بالای 85 سال را مبتلا می.کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11943]